Reklama

Reklama

Romeo a Julie

  • Velká Británie Romeo and Juliet (více)
Trailer

Obsahy(1)

V italském městě Verona spolu znepřátelené rodiny Monteků a Kapuletů vedou věčný spor. Když Romeo (Leonard Whiting), pohledný mladý Montek, poruší společenské konvence a navštíví bál Kapuletů, zamiluje se do Julie (Olivia Husseyová), krásné Kapuletky. Ti dva spolu po krátkých námluvách uprchnou, čímž ještě prohloubí napětí mezi svými rodinami. Snímek oscarového režiséra Franca Zeffirelliho je považován za jednu z nejslavnějších filmových verzí Shakespeareova klasického milostného příběhu. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (298)

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Shakespearea nemám rád. Tahle adaptace světově uznávané hry, kterou neuznávám je prostě jen další z mnoha. Zahrané vše mohlo být jakkoliv dobře, ale pokud je zde takhle blbý děj, těžko ze svého hodnocení vykouzlím něco jiného než odpad. Tahle hra je shodou okolností pro mě asi tou od Shakespearea nejodpudivější. Pro mě tento autor, respektive to co na něm a jeho hrách všichni obdivují zůstane asi navždy naprosto nepochopeno. ODPAD! ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Shakespeara mám rád, ale Romea a Julii ve filmu neskousnu. Takové ultratrapně romantické rozhovory jsem ještě nezažil. Vím, že to tak je v knize, a tam mi to nevadí, ale tohle ne. Ta linie příběhu, která se věnuje R. a J. je k uzoufání a ty postavy jsou tak jednoznačné, že jsou nezajímavé. Zbytek je dobrý. Zejména postava Mercuccia je skvěle nad věcí a srší vtipem, no a pak je tu osvědčený Michael York jako Tybalt.Tak a je to. ()

Reklama

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Krásné. Dovolím si tvrzení, že i sám velký Vilém Shakespearů by byl ze Zeffireliho adaptace nadšen! Tak nějak to v té Veroně mohlo onehdy za války dvou rodů vypadat. Zachytil jste to vážně věrně, mistře Franco! Jen pohleďte, Romeo a Julie, skoro ještě děti, si navzdory osudu, jenž jim v šťastném a pokojném životě nepřál, zamilovaně veršovali, Mercutio provokoval, až doprovokoval, a Tybalt... Tybalt byl prostě Tybalt. A já? Já měl, stejně jako kdysi na divadle, chuť zatleskat! 85% ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Asi budu tak trochu za rouhače,ale postmoderní variace na Romea a Julii v podání Baze Luhrmanna se mi líbila přeci jen trochu víc,než vznešená,divadelně pojatá verze Franca Zeffirelliho.Ta má vše,co si od podobného filmu lze přát,tedy nádherné prostředí,citlivou režijní ruku,nestárnoucí verše,Michaela Yorka v roli Tybalta a vskutku čarovnou Julii,která se svými nádherně černými vlasy strká do kapsy většinou současných přelíčených krásek.Na druhou stranu,ona divadelnost občas byla až nepříjemná,ne všechny scény odsýpaly takovým způsobem,jaký bych si představoval a představitel Romea mě svým vzhledem složeným ze Zacka Efrona a Orlanda Blooma občas trochu vytáčel.Nicméně třeba scéna od smrti Mercutia po Romeovo vyhoštění je vyloženě výtečná a závěr má prostě sílu pořád a navždy ji mít bude.Bezesporu krásný film,jen jsem možná čekal trochu víc.A vlastně ani nevím proč. 80 % ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

První mnou viděný film, kdy jsem se nemohl dočkat skonu milenců, rozuměj rozmazlených a uplakaných spratků. Vyjma Hamleta si se Shakespearem a jeho tragédiemi nerozumím. Mé utrpení při sledování nedokáže zachránit ani téměř panenská krása Husseyové, možná kdyby mlčela. Ať se na mě nikdy nezlobí, ale oba mladí herci byli velmi nepřesvědčiví a otravní. Mé první a zcela jistě poslední setkání s nejslavnějšími milenci ať už na papíře, divadelních prknech nebo ve filmu. 50% ()

Galerie (68)

Zajímavosti (19)

  • Ústřední dvojice příběhu Romeo (Leonard Whiting) a Julie (Olivia Hussey) nebyli milenci pouze na plátně, ale i ve skutečnosti. Oba představitelé se do sebe zamilovali během natáčení a pro oba to byla jejich první velká láska, což si pochvaloval kvůli autenticitě daného příběhu hlavně samotný režisér Franco Zeffirelli. (Lynette)
  • Franco Zeffirelli původně film plánoval jako televizní produkci. Až s příchodem studia Paramount byl navýšen rozpočet. (HellFire)
  • Celosvětová premiéra proběhla 4. března 1968 v Londýně (Velká Británie). (ČSFD)

Související novinky

Zemřel režisér Franco Zeffirelli

Zemřel režisér Franco Zeffirelli

15.06.2019

Slavný italský scenárista a režisér Franco Zeffirelli zemřel ve věku 96 let. Zprávu médiím potvrdil jeho syn. Zeffirelli byl známý především adaptacemi Shakespearových her a taky pojetím klasických… (více)

Reklama

Reklama