Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chceš bony, ňáký bony?" Ulice v centru Prahy patřily jim, vydělávali hodně peněz a divoce je utráceli. Co ale dělá partička někdejších veksláků dnes? Z vězení jsou už dlouho venku. Svět kšeftů s valutami a bony, nelegálně směňovanými poukázkami do obchodů s jinak nedostupným západním zbožím, je sice dávno pryč, ale způsobů, jak vydělat „rychlý prachy", je pořád dost. Stačí vědět, jak na to – podvody s dotacemi, úplatky, tunelování, krádeže. Stejně jako ve filmu Bony a klid z roku 1987 i tentokrát příběh začíná příjezdem naivního mladíka Martina (Jakub Prachař). Nemá práci, rodiče, holku, ani kamarády. Zato má dluhy a jdou po něm vymahači. Do Prahy se vypravil z Boleslavi sehnat peníze. Pak už stačí, aby potkal Bínyho (Roman Skamene), který už zase šlape chodník, nyní však pouze jako naháněč cizinců před restaurací na Staromáku. Osamělý Bíny vycítí v outsiderovi Martinovi možného parťáka pro nejistou budoucnost a zatáhne ho do svých kšeftíků... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (359)

Enšpígl odpad!

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem váhal, zda na druhý díl výborný jedničky jít, ale nakonec jsem si řek, že to pojmu jako odměnu panu Olmerovi za skvělou jedničku a usadím svoje pozadí do kina. Bony a klid 2 jsou však jen potvrzením, že českejm tvůrcům pokračování prostě nejdou. Navíc u Vítka Olmera platí, že jeho žena je vydařenější než všechno jeho filmy po roce 1995 dohromady. Ve filmu naprosto absentuje náznak reality, tohle není příběh z dnešní doby, ale kraví, kozí a slovní hovna nakydaný na sebe a pořádně promíchaný. Umím si představit, že Vítka Olmera sere v týhle době to samé co většinu národa, banda gaunerů ovládající tuhle zem, jenže zatímco při sledování jedničky Bonů jsme si říkal "ty vole já snad sleduju přímej přenos ze života veklasků", teď jsem si říkal "co všechno jsem já vůl moh mít za 180Kč" . Jak může mít film atmosféru, když většina dialogů je jak z dikobrazu a místo normální komunikace, mezi sebou postavy neustále hláškujou a pitvoří tak nejen sami sebe, ale i celej příběh. Další obrovský zklamání jsou herecký výkony Honza Potměšil, Veronika Jeníková a především Pepa Nedorost, charisma je prostě pryč, nefunguje, ani jednomu jsem jejich motivace prostě nevěřil. A Roman Skamene ? Měl to těžký s takhle pitomě napsanou postavu ve vážným thrilleru prostě nemoh obstát a pokud se mělo jednat o komedii, tak to pardon, ale humor vypadá jinak. Aby té hrůzy nebylo dost, své si řekla i kamera, všechny ty zpomalovačky a zrychlovačky, obtáčečky, co to jako mělo bejt ? Jak to mělo filmu pomoct ? A těch "retroflasbacků" bylo fakt až moc, to už nám moh Vítek rovnou pustit jedničku a udělal by líp. Nejhorší je, že celou dobu mě bylo úplně jedno jak se příběh vyvine. Proč tam Vítek zase zamotával ten sex, to bylo tak násilný a zbytečný. Já jsem ten poslední kdo by kritizoval pohled na nahý ženský, ale k čemu tady ty záběry na prochazejíí nahý prdele byly dobrý, proboha ? Typicky česky křiklavej product placement je taky něco děsnýho, nikdo se nenamáhá dát příběhu souvislost, ne už toho nechám, to fakt nemá cenu kastrovat něco co už je dávno vykastrovaný. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Rozhodně ne nejhorší porevoluční český film. Zcela určitě ne nejhorší český film za posledních pět let. Má i své klady. nevybavím si lepší roli, v níž bych viděl Skameneho. Simony Chytrová je klasicky a tradičně božská. Nedorosta jsem měl vždycky rád a rád jsem ho po letech zase viděl. Záporů to má však taky dost. Za jeden z největších pokládám ten, že Olmer chtěl tak strašně moc něco říct, že skoro zapomněl, že natáčí film (který by měl mít i nějaký nosný příběh) a ne dokument. Zbytečnost mnohých postav (rebelská skupinka byla rozhodně spíše trapná, než směšná), už je pak jen zanedbatelný prohřešek. 2,5* ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 4/10 Hudba 5/10 Prostředí 3/10/// PLUS: pro někoho snad možnost "zjistit" jak se daří postavám z filmu Bony a klid v dnešní době, v tomto směru se casting povedl, mám rád Jakuba Prachaře, do určité míry použití původního soundtracku MÍNUS: snaha zopakovat stejný příběh podruhé nemůže prostě fungovat, děj je všeobecně nevěrohodný, s hodně velkou vatou./// Shrnutí: Původní film je jednoznačně lepší a to i na dnešní poměry. Od jednoho uživatele to tu už padlo: film měl vzniknout dříve, klidně někdy po revoluci. Do dnešní doby z toho mohla být podobná série jako Básníci, kdy by jsme se v různých dekádách s našimi hrdiny setkávali průběžně. Takto film osloví jen malé procento diváků, ostatní jej zařadí do škatulky zbytečného nebo nejhoršího filmu roku. Pro mě film znamenal zvědavost a mírnou zábavu. Nic víc./// Celkem 41%/// ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

S přílivem roku 2014 se na nás hrnou odevšad samá pokračování.... Není tomu ani u filmu "Bony a klid 2". Bohužel už to není takový nářez jako u jedničky. Herci nám zestárli, Vít Olmer dozrál, ale to samé se nedá říct o scénáři. I když toto téma furt vyhledávám, tak tento pokus o navázání (volné pokračování) mě osobně moc nepotěšil. Sice jsem rád zase viděl známé tváře, ale Jakub Prachař sem (po seriálových počinech) opravdu nepatří! 30% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Pro samou inteligenci není kam plivnout........... Skoro stejný příběh, ale v jiné době. Spousta hlášek a povedený staronový hudební doprovod. CITÁT - Počkej vole!!...... Příběh odráží dění v současnosti a tvůrcům se, jako i dříve ve filmu prvním, podařilo jej krásně vyobrazit. Stejně jako tuzexová doba i tady je krásně vidět, co hýbe naší politikou a jak to dnes chodí. Jsem překvapen nízkým hodnocení, ale je mi jasné, že stále existují lidé, kteří si žijí ve svém krunýři, jdou si svou cestou a ostatní je nezajímá, nechtějí uvěřit a kroutí hlavama. Ikdyž jsem se chvilkama nudil, což některé scény dokonce vyžadují, jako celek se mi to líbilo. Byla to prostě jen zábava. Konec je taky povedený. CITÁT - Bony, bony, ňáký bony??:...... ()

Galerie (52)

Zajímavosti (9)

  • Premiéra filmu proběhla v Tipsport Areně. Nepřišli někteří z hlavních představitelů, zato dorazil Ivan Jonák, který byl o tři týdny dříve propuštěn z vězení. (Honzulik)
  • Ve filmu se měl původně objevit i Tomáš Hanák a to výhradně na přání diváků, ale producenti nechtěli oživovat postavu Harryho, jenž v prvním díle zemře. (Lajty)
  • Ve filmu opět zazní píseň "Relax" od skupiny Frankie Goes to Hollywood. V prvním díle dostali tvůrci filmu práva na skladby britské skupiny za symbolickou jednu korunu, v tomto díle už ale platili plnou částku spojenou s autorskými právy. (Lajty)

Reklama

Reklama