Reklama

Reklama

Elvira se během uvádění televizní hororové show dozvídá, že se stala jedinou dědičkou velkého sídla v Nové Anglii. Do domu se přestěhuje a časem zjišťuje, že je plný magických předmětů. Před tím, než se vyrovná se strašidelným sídlem, se ale musí poprat s nevolí starousedlíků, kteří jí vyčítají vyzývavý vzhled, ostrý jazyk a bezprostřední chování. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Příšerná kravina, ale tak zábavná, že se nedá jinak, než dát o nějakou tu hvězdu víc, než by si možná zasloužilo. Pohled na Elvířin výstřih dokáže předstihnout i pohled do západu slunce na pláži v Honolulu, nehledě na to, že vyjde levněji. K dokonalosti vyšperkované auto, pudl anarchista, a další skvělé doplňky udolají i občasná hluchá místa a dá se přežít hnusný a nechutný dabing Lenky Kořínkové. Ale je třeba varovat, že film ocení spíše heterosexuální chlapci. Památná věta: Kdybych chtěla znát tvůj názor, tak ho z tebe vymlátím. Mám dojem, že tuhle větu někdo pak ještě někde použil... ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Je to šílené. Má to šílenou hlavní postavu, která vypadá jako něco mezi pornohvězdou a členkou rodiny Addamsových a bylo to natočeno v osmdesátých letech. Co víc si může člověk přát? Snad jedině odpočinutou bránici, protože ta chudinka v klidu nezůstane. Už jenom ta cesta, kdy si Elvíra jede pro dědictví, stojí opravdu za to a její setrvání ve městě je pak bláznivý kolotoč, který vám nedá vydechnout. V osmdesátých letech se prostě točily samé perličky. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Na svou hruď má zbrojní pas, touhu střílet budí v nás.“ I v obyvatelích Fallwellu, družebního města spořádaného anglického Sandfordu. Ňadra divoženky jsou totiž tak bujná, že pod nimi pukne řetěz brány i mravokárné okovy prudérní komunity. NOTÁŘSKÉ OKÉNKO: [][] Závěť zapomenuté tetičky? Bingo! () Elvíra sevře volant, naladí v rádiu rock a vyrazí za dědictvím. () Do bohem zapomenutého vidlákova, kde lišky dávají dobrou noc jen cudně, ve vší počestnosti. () A co že to vlastně zdědila, že se tak kysele šklebila? Zchátralý barák, pekelného psa a plesnivou knihu, kvůli které by její strejda vraždil. () Naštěstí se při zatmění Měsíce do zápasu zapojí i zesnulá tetička Morgana a třistaletý strejda má s temnými choutkami šmytec. [][] Vtipná a brakově šmrncovní odlehčená zábava. Tajný recept na Adraka Kozorol, s pikantní přísadou edrazeba též velmi bujný. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Já vlastně nevím, co víc k tomuhle filmu napsat. Elvíra mě sundala hned když jsem jí poprvý viděl. Celý to pak ale mělo takový šílený nádech komedie, že mi prostě chybělo trošku víc vtipných scén, než jich ve filmu ve skutečnosti bylo a jak by správná šílená komedie měla mít. Elvíra je ale top. Tak brutální postavu jsem hodně dlouho neviděl. ()

masw 

všechny recenze uživatele

Ale jo, jsem moc rád že jsem Elvíru mohl poznat. Je to unikátní postava, Cassandra Peterson jí hrála v době, kdy ženské komičky byly považovány za vtipné, jen když měli nějakou vadu na kráse, takže byla unikátní a takovou ženskou postavu v té době, mezi kolegama v televizi, nebo ve filmech prostě nevidíme. Mohlo to být hororovější a efekty mohly být lepší, ale samo o sobě je to zábavný film a ono to i stačí. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (27)

  • Elvíriny (Cassandra Peterson) šaty jsou střižené specifickým způsobem a její vlasy jsou vzadu dlouhé, aby zakryly jizvy po popáleninách, které má Peterson na krku a ramenou po nehodě v mládí. Peterson žertovala, že její kostým Elvíry ukazuje jen to dobré. (noelcoward73)
  • V letech 1986 a 1987 vydala společnost Marvel Comics komiksovou adaptaci tohoto filmu ve velikosti časopisu. (noelcoward73)
  • Brad Pitt mal konkurz na rolu jedného z teenage chlapcov, ktorí majú záujem o Elvíru. (dwdb)

Reklama

Reklama