Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jubei je nindža, kterého si můžete najmout za peníze. Jeho schopnosti a dovednosti ovládání meče jsou výjimečné. Okolnosti ho donutí k tomu, aby jednomu staříkovi pomáhal zlikvidovt osm ďáblů Kimon. (sheen)

Recenze (140)

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Ukazkove ninja anime. Krvave, sexy, mysteriozni, romanticke, spousta variabilnich protivniku, minimalne v prvni pulce vsechno slape dokonale. V jadru te samurajske rubacky celou dobu citite prislib neceho vic, coz se ale ve finale bohuzel nenaplni a zustane jen u toho vyborneho rubaciho anime. Takze super, ale chybi mi nejaka magie navic, kterou disponuje napr. vetsina kousku od Miyazakiho, nejaky ten filozoficky presah, okouzlujici hudba, nebo vizual, napr. do takove Mononoke, nebo Ghost in The Shell 2 tomuhle chybi cela 1 uroven. "Anyone who makes love to her dies. A perfect women for this hellish world." 8/10 ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Charismatický hlavní hrdina, půvabná ženská postava, nevyzpytatelný průvodce a hlavně efektní honičky a bitky s mýtickými nepřáteli. Nic víc nám ale Jubei nenabídne, o to méně pak dokonce legendární počin, který by se v žebříčcích anime kultů měl stavět nebezpečně blízko vrcholu. Jakkoli jsem se atmosférou nechal s radostí pohltit, chybí mi nějaké emoce, cokoli dostatečně hmatatelného, co by z Ninja Scroll udělalo právě onu nezapomenutelnou podívanou. A trpitelská vyznání citů po jednom společně stráveném dni mi k tomu nestačí. 75% ()

Reklama

mcb 

všechny recenze uživatele

V anime žánru jsem úplný začátečník, ale tohle mě dostalo. Drsné a mnohdy brutální a šokující scény se střídají s jemným příběhem lásky a přátelství na pozadí nevyhnutelného osudu. Jak to má být. V tomto prostředí se mi stále začíná líbit víc a víc a klidně se na to znovu podívám, protože tohle můžu. Ale trošku ztrácí v závěru. Jubei je sice větší "týpek" než Vampire Hunter D, ale chybělo mi tam pořádné velkolepé zúčtování na konci...Nevadí, jede se dál;).....Nedávno shlédnuto podruhé, nyní už 5* ()

Spock 

všechny recenze uživatele

Samurajové jsou frajeři, některé jejich techniky bych se rád naučil. :-) Pro někoho možná trochu brutální podívaná o tom, jak si mezi sebou dokážou jednotlivé klany vyřizovat svoje účty a když se do toho připlete Jubei, který je nejlepší ze všech, je zaděláno na pěkný masakr. Musím ale ocenit i zpracování a zejména příběh. Dokázal mě vtáhnout do děje. Není to sice moje top anime, ale rozhodně doporučuji, kvality jsou nepřehlédnutelné. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No, ze by to byla nejaka velka pecka se rict neda, ale film svy prednosti ma. Hlavne to je teda brutalita, protoze neni souboj, kde mi nelitaly koncetiny a litry krve. Problem je, ze ty kecy mezi soubojema lehce nudi a tvurci se sem neobtezovali ani dat nakou poradnou hudbu, aby to ozivila a pritom by to misty fakt chtelo hodne pridat na tempu. Jinak pribehove to je docela slusny, akorat ze zacatku to je krapet zmatek a na konci me nastvalo, ze si to nerozdal Jubie s Shogunem Temnoty. Jsou to lepsi 3*, ale je to hlavne za ty souboje, protoze jinak film lehce nudi. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Postava Júbei Kibagami je inspirována skutečnou historickou postavou Jagjú Júbei Mitsujošim, který v období Meidži patřil mezi nejslavnější a nejlepší samuraje své doby. (Zdroj: ČSFD)
  • V domovském Japonsku nebyl film zdaleka natolik úspěšný a tak dobře hodnocen jako v USA. (Hromino)

Související novinky

Festival japonského filmu a kultury EIGASAI

Festival japonského filmu a kultury EIGASAI

17.01.2014

Ve dnech 22. – 28. ledna 2014 ovládne pražské kino Lucerna 7. ročník festivalu japonského filmu a kultury EIGASAI 2014. Návštěvníci se mohou těšit na 16 jedinečných filmových projekcí a bohatý… (více)

Reklama

Reklama