Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jubei je nindža, kterého si můžete najmout za peníze. Jeho schopnosti a dovednosti ovládání meče jsou výjimečné. Okolnosti ho donutí k tomu, aby jednomu staříkovi pomáhal zlikvidovt osm ďáblů Kimon. (sheen)

Recenze (140)

mcb 

všechny recenze uživatele

V anime žánru jsem úplný začátečník, ale tohle mě dostalo. Drsné a mnohdy brutální a šokující scény se střídají s jemným příběhem lásky a přátelství na pozadí nevyhnutelného osudu. Jak to má být. V tomto prostředí se mi stále začíná líbit víc a víc a klidně se na to znovu podívám, protože tohle můžu. Ale trošku ztrácí v závěru. Jubei je sice větší "týpek" než Vampire Hunter D, ale chybělo mi tam pořádné velkolepé zúčtování na konci...Nevadí, jede se dál;).....Nedávno shlédnuto podruhé, nyní už 5* ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Další skvělá manga, další maximální zážitek. Svistot desítek čepelí, brutalita, která (zvlášť v animaci v podání japonců) nezná mezí, omračující nálož obřích poprsí, bezskrupulózní drsní hrdinové, fascinující monstra a nápady... To je hrubý nástin Ninja Scrollu, příběhu od tvůrce nejlepšího horrorového anime, Vampire Hunter D. A je to hodně vidět: akce má grády, hlavní bossové jsou patřičně japonsky originální a hroziví, a hen tai se ani v tomto snímku nezapře. To vše navíc okořeněné napínavou story, chytrými a vtipnými dialogy, a samozřejmě kvalitní kresbou. Ihned po skončení filmu jsem si začal vyhledávat kvanta podobných anime, a rozhodně se jim začnu více věnovat, protože i když jsem jich už viděl desítky, čeká na mne minimálně ještě jednou taková nálož bombastických příběhů a nezaměnitelných stylizací. Japonsko GO! ()

Reklama

IvoB 

všechny recenze uživatele

Dospělé anime, které si nebere servítky. Brutality, násilí i nahoty je tu dostatek – nic pro mravokárce nebo děti. Díky těmto berličkám se filmu daří úspěšně vyhýbat konvencím, a zobrazuje tak jedny z nejoriginálnějších a nejpamátnějších WTF momentů, co jsem měl u anime tu čest vidět. Dočkal jsem se boží kresby, cool záporáků a anti-hrdinů a skvělých, nepředvídatelných soubojů. Film ale bohužel svým tlačením na pilu zazdil svoji zápletku, která mě postupně přestávala zajímat. „Mačo“ přístup navíc v některých scénách vyznívá trošku nepatřičně a směšně. Stále je to ale velmi výrazná záležitost. – 8/10 ()

yossarian- 

všechny recenze uživatele

Jubei je frajer co chodí po kraji a za mrzký peníz dává na frak padouchům a ještě u toho trousí drsné kecy. Prostě hrdina jak má být. Vizuální zpracování nemá chybu a krev teče proudem.To vše tvůrci doplnili zajímavím příběhem a sem tam se objeví nejaká malovaná nahotinka, z čehož plyne, že film nemá chybu:-) ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Velká petelice! Skvěle vtahujicí hned od začátku, perfektní animace i hudba, postavy, akce, brutální styl všeho... Říkal jsem si, že tohle je přesně ten typ filmu, kde nejde jít pod pět - protože absolutně nenudí s kombinací toho, že v něm šlape i vše ostatní, pak přišla dejme tomu trošku slabší a pomalejší třetí čtvrtina, ale to asi jen pro to, aby si člověk oddechl před dechberoucím finále, při kterém jsem si s úsměvem na tváři říkal "hm, tak jo" vědom toho, že tohle si proště plný hodnocení bezpochyb zaslouží. Jízda za 9/10 ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Postava Júbei Kibagami je inspirována skutečnou historickou postavou Jagjú Júbei Mitsujošim, který v období Meidži patřil mezi nejslavnější a nejlepší samuraje své doby. (Zdroj: ČSFD)
  • V domovském Japonsku nebyl film zdaleka natolik úspěšný a tak dobře hodnocen jako v USA. (Hromino)

Související novinky

Festival japonského filmu a kultury EIGASAI

Festival japonského filmu a kultury EIGASAI

17.01.2014

Ve dnech 22. – 28. ledna 2014 ovládne pražské kino Lucerna 7. ročník festivalu japonského filmu a kultury EIGASAI 2014. Návštěvníci se mohou těšit na 16 jedinečných filmových projekcí a bohatý… (více)

Reklama

Reklama