Reklama

Reklama

Steven Universe

(seriál)
USA, (2013–2020), 34 h 58 min (Minutáž: 7–44 min)

Tvůrci:

Rebecca Sugar

Hrají:

Matthew Moy, Kate Micucci, Tom Scharpling, Dee Bradley Baker, Atticus Shaffer, Estelle, Kevin Michael Richardson, Godfrey, Eric Bauza, Toks Olagundoye (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(175)

Steven je tím příslovečným "mladším bráškou" strážkyň lidstva, Křišťálových drahokamů! Steven zatím nedokáže pořádně ovládat své kouzelné schopnosti, ale to mu nebrání, aby se nepřidal ke Garnet, Amethyst a Pearl na jejich kouzelných dobrodružstvích, kde se Stevenovi vždy nějakým nečekaným způsobem podaří vše zachránit. Za starých časů byla Země domovem jak lidí, tak celé řady různých Drahokamů – kouzelných bytostí s úžasnými schopnostmi, dalece přesahujícími ty lidské. Dnes už na Zemi zbyly jen Křišťálové drahokamy a jejich nejnovější člen, Steven! Křišťálové drahokamy jako ochránkyně lidstva putují do dalekých koutů světa a skrytých míst, která tu zbyla z Kouzelné éry. Prozkoumávají chrámy a podzemní chodby, hledají kouzelné artefakty a bojují s tajuplnými příšerami. (HBO Max)

(více)

Recenze uživatele minusha97 k tomuto seriálu (1)

Steven Universe (2013) 

Obdobie od roku 2010 do roku cca. 2015 sa často považuje za renesanciu animovaných seriálov, kedy po prvom desaťročí 21. storočia, kedy sa tento druh média značne trápil, sa zase začali animované seriály svojou kvalitou podobať najväčším hitom 90. rokov. Opäť prišli seriály, ktoré chytili divákov za srdcia a pritiahli k televíziam tisícky divákov. Netvrdím, že to platí pre každú show z tohto obdobia, či už všeobecne, alebo pre Cartoon Network sám o sebe, ale Steven je rozhodne jedna z vedúcich osobností tejto revolúcie. A stále si drží svoj status na tomto mieste aj po troch rokoch, pričom nestratila na kvalite, ale naopak vyzrela. Na prvej sérii je vidno, že hoci koncept a hlavná línia príbehu už existujú, stále ešte nie sú úplne pohodlný v spôsobe, akým je show ťahaná a v štýle, akým je kreslená, no postupne s pribúdajúcimi epizódami sa to všetko vylepšuje a pri pohľade späť je vidno pokrok, aký seriál urobil. A pritom bol skvelý už na začiatku. Jednoduché postavy, ktoré neskôr prechádzajú cez výrazný character development si človek ľahko zapamätá a zamiluj a rýchlo sa vžije do príbehu, ktorý neraz človeku vháňa až slzy do očí, ale nie nútene, ale prirodzene, tak, ako to v živote chodí. Seriál postupne pridáva postavy a ustupuje od fillerov, ktoré boli pri definovaní postáv ale veľmi dôležité, a sústredí sa na hlavnú dejovú líniu, ktoré drží divákov ešte stále v napätí prepracovaným svetom, ktorý sa za týmto seriálom skrýva. A och môj bože, tie pesničky sú božské. ()

Reklama

Reklama