Reklama

Reklama

Top Gear speciál: Napříč Evropou

(TV film)
  • Velká Británie Top Gear: The Perfect Road Trip

Jeremy a Richard vyrážejí na dokonalý výlet napříč Evropou. Z Benátek zamíří do francouzského Pau - města, kde se jela vůbec první Velká cena. Po cestě prostřídají hned několik vozů. Od veteránů po ta nejdražší sportovní auta... (TV Prima)

Recenze (36)

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Celkem zbytečný speciál, který není úplný. A to hned ve dvou aspektech. Za prvé chybí James May, který doplňuje elegancí Clarksonovu vychcanost a Hammondovu dravost. Za druhé ten konec nemysleli vážně, že ne. Celý díl vás lákají a pak hovno s octem. Víceméně je to jen hele, my na to máme a kdykoliv budeme chtít, můžeme si zadovádět v půlce Evropy. Pár dobrých momentů to má - rallye, veterán v Monaku, ale jinak je to fakt docela zbytečnost. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Já jakožto divák speciálů mohu konstatovat jen to, že tohle je ten nejslabší, který jsem viděl. Pokud sleduju speciál, je to pro sarkastický humor této legendární trojice, teatrální autenticitu, zajímavé lokace a příběh/dobrodružství. Tento speciál neměl ani jedno a navíc v něm chyběl James May. Klakson a Hemond v něm mění luxusní káry každých deset metrů cesty a místo nějaké ucelené myšlenky a scénáře to ukázalo jen dva zazobané Brity po krizi středního věku na dovolené, kteří okázale dokazují, že mohou řídit auta, nad kterými normální člověk může tak maximálně honit ptáka u google images. Působí to zkrátka dojmem, že si tam přijeli pohonit triko, udělat dojem na místní smetánku a plážový kundy, a točení filmu byla až sekundární záležitost. Zklamání, ale věřím, že ortodoxní fandové kár si na tom to své našli. 60% ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl byl tak trochu jako tequila bez soli - a tequila pouze s limetkou přece není tequila :) Ač James May není můj favorit, v plném počtu jim to jde prostě nejlépe. Tentokrát jsem měla trochu dojem, že čas neubíhá tak rychle, jak by měl a závody v bahně mě chvílemi dost nudily. Zato pohled na překrásnou italskou a francouzskou krajinu? To jen tak neomrzí. Navíc se objevily i mí favorité Bugatti a Lamborghini. Škoda jen, že kluci měli tentokrát málo kreativních nápadů a tak víceméně jen závodili nebo se hádali, čí auto je lepší. Každopádně kousek s nepřeparkovatelným vozem pobavil. Mimochodem někteří komentující by si měli uvědomit, že Jeremy s Hammondem si po skončení všechny ty káry domů neodvezou ;) ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Úvod mě lehce vyděsil a pomyslel jsem si, že tento speciál bude stát za vyliž prdel. Přeci jen má člověk nakoukané speciály, kde kluci brázdí všelijaké lesy, hory, džungle, stepi, savany, pouště či třeba projíždějí řeky v těch vůbec nejméně vhodných autech, což je vždy neskutečná prdel. To vše v tomto speciálu vyměnili za jakousi snobskou projížďku civilizovanou Evropou, což rozhodně nenastaví atmosféru plnou očekávání a těšení se na to, co všechno cestou poserou. Navíc nechali doma Jamese, který je mohl minimálně příjemně brzdit nevhodným výběrem aut. Nakonec naštěstí vše relativně dobře dopadlo a nebyl to ani zdaleka takový průšvih. Cestu si dokázali naplánovat vskutku zábavnou a zajímavou a při výběru aut tentokrát neexistoval strop rozpočtu. Pastva pro oči, která sice nedosahuje kvalit těch nejlepších speciálů z exotických krajin, ale koukat se na to rozhodně dá. [77 %] ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Jak již řekl Hammond s Clarksonem na začátku. Speciál Perfect Road Trip je únik ke snům o perfektních autech a bezvadných cestách. Pro automobilového fandu pastva pro oči. Jeden zajímavý kousek vedle druhého, a že se jich za celý díl vystřídá pěkná řádka. Prostředí cest je taky ohromující (uličky Monaka, závodní okruh v Monze, pobřeží Saint Tropez,..). A známá dvojka je opět vtipná jako vždy. Jeden z nejlepších TG speciálů, které jsem viděl. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Je to sice na 4*, ale protože jsem o prázdninách téhož roku prožil road-trip na podobných místech, musím přisadit. I když se nás mačkalo pět v jedný Astře a na střeše se nám kymácela rakev. V Monaku jsme radši rovnou zajeli do podzemních garáží - nač riskovat. :-) ()

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Jako nebylo to zlý, ale z těch všech speciálů/filmů asi zatím nejslabší. A navíc mě Richard Hammond neuvěřitelně a nečekaně s*al svým věčným "tohle mě nezajímá, tohle nejím, tohle mi nechutná". Na facku, fakt... ()

stuntmanMIKE 

všechny recenze uživatele

Opäť raz vydarený špeciál Top Gearu, ktorý automobilového fanúšika poteší. Problém je, že po tolkých rokoch už pomaly začínajú dochádzať nápady (čo je normálne) a preto to nie je ničím výnimočné. Každopádne páni vedia potešiť aj humorom a Clarkson pobavil snahou vysloviť Pagani Huayra :)) 80% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

tyhle speciály jsou fajn ve chvíli,kdy fandové Top Gearu čekají na další série.I Perfect road trip spadá do téhle škaltulky i přesto,že nemá moc čím překvapit.Pořád je to ale pro fanoušky aut a britského humoru příjemná zábava...80% ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Nádhera.. dechberoucí auta v dechberoucím prostředí. Trošku mi tam chyběl James May, ale jinak úžasných a hlavně pěkně zpracovaných 84 minut. Kus té Itálie kama jeli jsem si chtěl sám někdy projet a nakonec sem si to splnil (sice ta dvoulitrová Yetina nebyl italský supersport ale i tak to bylo fajn :D ). Kolem těch jezer je to snad ještě krásnější než to vypadá tady na videu, ale taky šíleně drahé :D. Takže klukům z top gearu díky za částečnou inspiraci i motivaci. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

I když chyběl May, tak i tak jsem se skvěle bavil a chlámal celou dobu. Hammond a jeho nechuť k jídlu a ty Clarksonovský řečičky, to je fakt síla. Mno a ten překvapivej konec. Top Gear je prostě nejlepší show jakou znám a asi to vydrží už na vždycky. Plus mě to ještě naučil sledovat táta. Takže díky tati :) ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že ačkoliv mi tam James May zase tolik nechyběl (byl vlastně stále s Hammondem), nelze pochybovat o tom, že s ním by to bylo mnohem vtipnější, protože právě tenhle speciál, ač s dobrým námětem, dojel na nedostatek nápadů. Musím ocenit neuvěřitelnou přehlídku ještě neuvěřitelnějších aut (fakt neuvěřitelná paráda, kde na to to BBC bere, to by mě skutečně zajímalo), jejich neustálé soutěžení (závod do St. Tropez) a sázení (tričko s Jamesem Mayem), Clarksonovo věčné zastavování u památek nebo Hammondova věčná (a otravná) nechuť k jídlu. A ten konec byl taky zabitej, ale poměrně v dobrém slova smyslu. A ačkoliv by tomuto speciálu prospěla kratší délka (o dost) já se bavil, zejména u části s nepřeparkovatelným autem a potěšilo mě, že moje milované St. Tropez vypadá pořád jako za času Louise de Funése... Takže zábava je to pořád nadprůměrná, větší fandové do aut se zblázní radostí a ti, co to sledují hlavně proto, že je to sranda (jako já) budou možná lehce zklamaní (jako já). Ale lokace perfektní, Richard perfektní, Jeremy perfektní a konec extrémně vtipný i když falešný a očividně perfektně nahraný a zahraný, ale nevadí... 78%. ()

Wbcko 

všechny recenze uživatele

Absolutně nic převratného ani nového se nekoná. Prostě klasický film, kterak Jeremy s Richardem jezdí v autech. Pořád je to ale celkem zábava. Pokud nejste fanouškem Top gearu tak hvězdu dolů. ()

SG-1 

všechny recenze uživatele

"To je Monte Carlo. Když tam přijedeme s Wolksvagenem a Fordem, zavřou nás za potulku. -Jeremy Clarkson- ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Velice zdařilé na speciál, většinou totiž tyto speciály mimo regulérní sezónu jsou poněkud slabší, tentokrát ale vládne velká spokojenost. Atraktivní prostředí, auta, výzvy a hlavně spousta vtípků a pohodové atmosféry, kterou umocňuje Jeremyho podvádění. ()

Reklama

Reklama