Reklama

Reklama

Reportérka

(seriál)
  • Česko Reportéři a ti druzí (neoficiální název)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Série vypráví o dvacetileté Hedvice (Tereza Voříšková), která se chce stát novinářkou. Po přijetí do vydavatelství je přidělena k ostřílenému reportérovi Vlachovi (Jiří Bartoška), který "hulí jak fabrika", počítače považuje za nutné zlo, jezdí ve staré "kraksně", žije v paralelním vztahu s manželkou a milenkou, ale jinak je poctivý až k sebezničení. Scenárista Josef Klíma vybral pro televizní cyklus jeden z nejpozoruhodnějších osudů, s nimiž se jako dlouholetý novinář setkal, přičemž podobnost se skutečnými postavami současného mediálního prostředí je opravdu čistě náhodná. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Jara.Cimrman.jr k tomuto seriálu (4)

Reportérka (2015) 

"Holka objevila Watergate." A já jsem objevil celkem nudnej seriál o nevěrohodným přerodu přerostlý puberťačky v úspěšnou reportérku. Navíc mě ani moc nebavily jednotlivý kauzy, neboť z dob přívalu "úžasných" objevů Josefa Klímy jsem byl připraven na trošku ujetou investigativní zábavu, ke který však nedošlo. Abych však jen nehaněl, tak mě zaujal vedoucí reportér Vlach se svým harémem a taky tradičně nečestnej boj mezi staromódně seriózním a útočně bulvárním pojetím novin. Ale celkově je to spíš nic než moc. ()

Nad první kauzou (2015) (E01) 

"Když pan zástupce po nás mermomocí chce, abysme čmuchali lidem v rozkroku, tak to musí mít nějakou formu." Naivní začínající novinářka si však myslí, že spapala veškerou moudrost světa a ví, že všichni všechno dělají špatně, Její cesta za premiérově natlučeným čenichem mě tedy moc nebavila, protože mi Hedvika nebyla ničím sympatická, konflikt seriózní a bulvárové novinařiny byl příliš sterilní a kauza usmrceného boháče Schneidera přišla s nečekaně tupou koncovkou. Jestli tohle mělo vzbudit mou zvědavost ke sledování dalších dílů, tak to moc nevyšlo. ()

V plamenech (2015) (E02) 

"To je u nás taková dělba práce. Já dostávám přes hubu a šéfredaktor mi chodí gratulovat." Mě tedy honba za tajemstvím zapálené hospody moc nebavila. Hedvika totiž předvedla pouze celkem trapnou hysterii, Vlach se všemi svými manželkami, milenkami i dcerami si nezáživně podumal o svém otci a tak jedinou zábavu do případu vnesl Julius Fučík v davu holých lebek. A vlastně zábavné bylo ještě to, že Vlach najednou dospěl k názoru, že Hedvika je dobrá novinářka, přestože se v tomto díle nestalo nic, co by tuto odvážnou teorii potvrdilo. ()

V souboji (2015) (E03) 

"Ó pane, odpusť mému lůnu, že porodilo slabocha, kterého svedl Ďábel." Pokud reportérka narazí na sektářský případ ohrožených dětí, tak si samozřejmě postiženou vezme domů a zpřístupní jí porno. Bravo, Hedviko. A pokud reportér řeší ovlivňování výsledků voleb, tak je jasné, že je v tom žárlivost a je vhodné vyprovokovat ozbrojeného šermíře. Bravo, Vlachu. Tento díl je pro mne zkrátka tím jednookým králem mezi slepými a to je spíše vítězství Pyrrhy než kohokoli jiného. ()

Reklama

Reklama