Reklama

Reklama

Transformers: Poslední rytíř

  • USA Transformers: The Last Knight (více)
Trailer 8

Obsahy(1)

Automechanik Cade Yeager (Mark Wahlberg) má s Transformery bohaté zkušenosti a válce navzdory se spojí s „nepřítelem" Bumblebeem. Jejich společným cílem je nalezení důvodu, proč se Transformers po staletí vracejí na Zemi. Odpověď na tuhle otázku jim může dát významný historik a asi největší teoretický znalec Transformers Edmund Burton (Anthony Hopkins), který věří, že právě v minulosti lze najít klíč k ukončení války a záchraně lidstva. Velmi nesourodou skupinku doplňují ještě krásná oxfordská profesorka (Laura Haddock) a osiřelá puberťačka Izabella (Isabela Moner), která toho na svůj věk zažila s Transformery až příliš. Je i filmové diváky čeká příběh, který se odehrává v časoprostoru několika set let, na několika kontinentech. Dozví se, k čemu doopravdy sloužily kameny ve Stonehenge, a možná nakonec naleznou i ztraceného Optima Prima. (CinemArt)

(více)

Recenze (628)

Valgaav odpad!

všechny recenze uživatele

Ach, můj bože! Často používaná slova, která tento film zároveň vystihují. Po dlouhé době jsem byl v kině díky čsfd projekci. Po úvodní scéně jsem myslel, že odejdu z kina. Zadržel mě jen popcorn, který jsem chtěl dojíst. Nevěřícně jsem koukal, jak může někdo natočit tak stupidní film. Po čtyřce jsem si říkal, že nemůžou vytvořit něco horšího, ale opak je pravdou. Každý další díl je víc a víc hloupější než ten předtím a míň jsem si ho užil. Humor byl suchej a spíš pro náctileté, v mém věku už mi to nic neřeklo... To bych ještě ustál, ale to herecké obsazení? Nezachránil to ani hlavní hrdina. Lidé, kteří reprezentovali vojáky, byli zbyteční a nasírali mě. Kdyby zde nefigurovali, nic by se nestalo. Aspoň by se film zkrátil a dalo by se na to koukat. Režisérovi zřejmě došly nápady. Po prvním díle si režisér získal můj obdiv, ale po tomhle v mých očích klesl na úplné dno. Nemám rád filmy typu, kdy záporák to odnese a klaďas vyvázne naprosto ze všeho. Je to stále o jednom a tom samém. Za každou cenu zachránit lidstvo. Pořád dokola. Bitky jsou otřesné a druhá polovina je tak matoucí, že jsem netušil, kdo byl kdo. To, co nefungovalo v předchozím díle, nefunguje ani tady. Naprosto zbytečnej film. Průser tohodle filmu je, že si to na sebe stejně vydělá, protože na to lidi půjdou. Na závěr, když jsem myslel, že se to už nějak vyřešilo a modlil jsem se, aby to skončilo i přes to natahování, tak to vypadá, že udělaj další díl.... Ach, můj bože! ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Poslední rytíř je v mých očích o něco málo lepším filmem, než Transformers: Zánik, ale to je asi jako říct, že mezi sračkama je to jedna z těch ne úplně nejhorších. Občas jsem měl u tohoto dílu pocit, že už bere sám sebe s humorem. To by nebylo až tak špatné, ale způsob jakým to dělá je většinou trapný sám o sobě. Občas mi i přišlo, že ve filmu zabloudil nějaký nadprůměrný nápad, ale ten je většinou smeten špatným zacházením a je úplně ztracen v relativně špatně natočené akci. Finále tentokrát nebylo až tak špatné a hlavně ne tak hrozně natahované jako minule, ale ani to nestálo úplně za to. Ale jak říkám, předešlý díl mi přišel horší... ()

LasT_Olt 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl Transformerů je tak kreténský až to překračuje všechny meze. To, že je Bay spíš demoliční expert a kokot v jedné osobě než režisér už vím a smířil jsem se s tím (dost těžko). Scénář, ale fakt musela napsat za tři dny banda opic na piku, nebo já už fakt nevím. Vykrádá to ostatní díly, je to plné plotholů a hlavně to nedává vůbec žádný smysl. Přitom ten nápad propojit rytíře kulatého stolu s Transformery se mi kurevsky líbí. Wahlberg je k pousmání, Hopkins vyloženě k smíchu a výborný John Turturro tu má asi jenom dvou minutovou scénu. Furt to ale má vynikající soundtrack a je to lepší než naprosto tragický a z pohledu fanouška, který miluje Transformers už od dětství, nekoukatelný Age of Extinction. To, že se musí celý vesmír rebootovat je naprosto jasné, ale je to škoda, jelikož první tři díly jsou prostě vynikající (jsem fanboy a vím o tom). Jsem si jistý, že kdyby Bay dostal další prachy tak by natočil další sračku, která by už snad byla i na úrovni Uwe Bolla. Takhle teď aspoň natáčí sračky pro Netflix, kde to nikoho nesere a nekurvní tak moji milovanou sérii. ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

FENOMENÁLNÍ! DECH BEROUCÍ EPICKÉ, NAŠLAPANÉ, POKROKOVÉ, PŘEKVAPIVÉ A POŘÁDNĚ VTIPNÉ... ALE fakt, až cákle. Z postavy Sociopatického robota... Budete chcát smíchy magi v kostkách! XD HMM... A VÁS SHAKEPEARISTY ( hodnocení pod 4 hvězdy, z hromadou keců okolo) ... mám na seznamu Blbů" T.T ...... Né vážně na mobilu na o rezenci psat nebudu. Prostě kdo mě zná, zná i můj vkus... A podle toho může i soudit a posuzovat. + 3D Mohu i tentokrat doporučit i když jen PASIVNÍ. :) CO VYTKNOUT? Snad jen ten Imaginate dragon ending.. Ten byl slušně nehodící se. LP JE LP! -_- ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Jsem s Bayovými filmy kamarád a pokud vy nejste tak se vám tento film líbit nebude, ale to už každý ví. Já jsem z tohoto pokračování naprosto nadšený. Film byl nabitý akcí až se kino zvukem otřásalo v základech a hlavně nenechal diváka se ani na chvíli nudit. Pro přerostlé děti nebo děti je tento film ráj. Na příběh se tu příliš nehledí, i když já si myslím že tato zápletka byla pro tento typ filmu naprosto ideální. ( 24.6.17/Cinema City/Sčítání lidu: 9 ) ()

KatanaCZ 

všechny recenze uživatele

Nejlepší díl z celé série. Po předchozích dílech se sestupnou tendencí kvality a zajímavosti perfektní svěží jízda, která nabízí více než jen napodobedinu Stmívání s roboty. ()

CatcherBlock 

všechny recenze uživatele

Není to až takové peklo, jak se všude psalo a říkalo, ale dobré to není. Momentálně asi není vyčpělejší série, než tohle. Od výborného prvního dílu jsme se dostali až na samé dno, horší už to být asi nemůže. Transformeři už dávno nemají co nabídnout, čím překvapit, prostě nemají už nic, jen ty efetky a i ty se pomalu okoukávají, protože ta destrukce vypadá už od dvojky furt stějně. Postavy nic, jen prázdnota a nuda, příběh slabý, režie Michaela Baye srandovní, atmosféra nikde. Doufám, že tohle je poslední díl a už nic dalšího točit nebudou, protože Transformers už svoje řekli a stačilo to. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Jsem až moc velký fanda Transformerů a možná jsem přivíral oči, ale tohle už se hrubě nepovedlo. Taková dětská parodie, která pomalu nemá děj a různé lokace střídají výbuchy. Ty děcka tam nemusely být, stejně tak hodina vaty.. Dodívat se do konce chce značnou trpělivost. Podobné zklamání jako u Smrtonosné pasti 5. ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Tentokrát už ne, teď už toho je fakt moc. Díl od dílu strašnější. V životě jsem se necítil tak vyčerpaně ze sledování blockbusteru, jako v případě Transformers...a to jsem to nedokoukal..... nešlo to. Z mého pohledu naprostá katastrofa. ()

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná pičárna. Že už tam Bay míchá rytíře kulatého stolu a světovou válku a je jen otázkou času, kdy se v dalších dílech dozvíme, že World Trade Center zbourali deceptikoni, slouží aspoň k takovému zlomyslnému pobavení nad tím, jak už Bayovi hrabe. Jenže mnohem horší je to, že páté transky se celou stopáž jen vykecávají, plácají od ničeho k ničemu a akce je tam minimum na tak brutálně dlouhou stopáž. Finále je výsměch divákovi, kdy na Zemi zaútočí nějaké obří hlávky květáku. Uff. A to si lidi stěžovali na trojku... ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Když v roce 2002 vyšla filmová adaptace románu Michaela Cunninghama Hodiny, diváci vtipkovali o tom, že film skutečně trvá hodiny. T5 sice v názvu podobnou slovní hříčku nemá, ale doufejme, že "poslední rytíř" je skutečně poslední. Tohle zatraceně bolelo! ()

Saraph 

všechny recenze uživatele

I am Optimus Prime! ... I am Optimus Prime! ... I am Optimus Prime! Ano Optime, myslím, že to všichni pochopili po prvních 50 tvých představení. První půl hodinu jsem vůbec netušil, co se sakra děje a poslední cca. tři čtvrtě hodina mohla klidně mít tak 20 minut a nikdo by se nezlobil. Jakoby se tam dělo to samé několikrát. Film byl tak nehorázně přehnaně dlouhý, že jsem si nemohl pomoci a musel sem tam koukat na hodinky. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Pravdou je, že pokud mám věřit tomu, že král Artuš využíval žoldáky v podobě transformerů, tak je něco asi hodně špatně. Obdobně debilní scénář jako v případě fádní Wonder Woman, kde koňská jízda klusá vstříc nacistickým tankům. 35% ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Toto už nie je film v klasickom slova zmysle, ale veľmi ledabolo pospojovaná kolekcia opulentných videoklipových výjavov, ktorá pokope nedrží s vypätím všetkých síl ako štvorka, ona jednoducho pokope nedrží. A Bay na to zvysoka serie. Popierajú a ignorujú sa pravidlá nastavené minulými filmami, vývoj postáv neexistuje a tieto miznú a objavujú sa bez toho aby sa vôbec vysvetľovalo čo sú zač, Hopkins šaškuje a má ninja robotického komorníka, existuje tajný rád Witwickov ktorého členom bol asi každý významný dejateľ v histórii planéty (a vôbec sa nevysvetlí čo majú spoločné so Samom Witwickym a či vôbec niečo), Transformeri bojujú s nacistami, Transformeri pomáhajú Kráľovi Artušovi, Turturro je na Kube kde na pláži blbne s Transformermi a vie kde je tajomná Merlinova palica (prečo? odkiaľ? who gives a fuck?), dialógy sú nahodilé tlachy a nemajú pointu (debata o Wahlbergovom celibáte), Laura Haddock je štylizovaná ako z porna (bez snahy aby bola aspoň trošilinku niečo iné ako sexuálny objekt čo má pučiť cecky), 14-ročné dievča je snímané obdobným spôsobom (a Bay tak úplne mimovoľne robí z filmu barometer skrytého pedofila v nás), v ponorke sú k dispozícii romantické svietniky, postavy sa do seba zaľúbia len preto lebo boli spolu v troch spoločných scénach (reálna výstavba k tomu nie je), atď. A do toho všetkého je film sebauvedomelý, vedomý si že je úplná ale úplná sprostosť a na mnohých miestach sa zhadzuje. Bay a spol. skrátka kreatívne načisto vyhoreli, už sa im ani nechce rozmýšľať kam celú mytológiu evolvovať, tak len dve a pol hodiny sekajú jednu sprostosť za druhou. Žiadna politická korektnosť, alebo snaha baliť tie primitívne pudy aspoň do trošku decentného odevu - skrátka roboti sú cool a je jedno ako sa volajú a čo robia, cool sú aj drahé autá, cool sú pornoherečky, cool sú výbuchy, cool sú západy slnka, cool je pubertálny humor, cool sú oblety kamerou, cool je keď Turturro robí zo seba idiota. Tak to tam všetko je a dej, psychológia a pod. sú pre teplošov, slabochov a nerdov a Bay sa na tieto zbytočnosti konečne môže otvorene vysrať. Transformers 5 je pomaly až experimentálny blockbuster, ktorý testuje ako veľmi môžu mať všetci za kamerou v piči a napriek tomu urobiť hit. Efekty a technická stránka sú samozrejme špička dnešných možností a za filmom je evidentne neuveriteľne veľa práce programátorov, pyrotechnikov, kostýmerov, dizajnérov, atď. Tzn. vec, ktorá evidentne nemá ambíciu ani len byť koherentná je spravená pedantne, precízne, krásne a nadupane. Tri hviezdičky sú vyslovene len pro forma, toto sa vymyká bežným kritériám. Je to blueprint novej formy blockbusteru pre ADHD publikum, ktoré nechce riešiť nič a ktoré pozornosť udrží maximálne 15 minút. Toto je dvojitý cheesburger s extra syrom, slaninou kde miesto žemle sú dva vyprážané syry - proste pre poriadnych chlapov čo si doprajú maximum toho dobrého a nezdravého a striedmosť nechajú debilkom čo si robia domáce úlohy alebo jedia zeleninu. Toto sú Mojsejovci, Geisenovci, filmového sveta. Okázalý luxus, ktorý serie na dobrý vkus a snahu o čokoľvek hlbšie než len ukájanie pudov a honenie si vlastného ega. () (méně) (více)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Patetické. To je to správne slovo, ktoré presne vystihuje toto. Hopkins s robotickým majordómom a ich dialógy to držali nad vodou a priniesli do toho trošku humoru, čo mi v predchádzajúcom diely chýbal. A dvojníčka Megan Foxovie zastúpila ten ženský, pekný element. Inak je to stále o tom istom. A pri treťom zopakovaní, že "Ja jsem Optimus Prime...." som nad týmto definitívne zlomil palicu a povedal si, že do kina už nikdy viac. Je to veľkolepé, so skvelými zvukovými efektami a miestami efektnou kamerou, ale proste, nabudúce už nie. Kvôli tým luxusným autám sa to vážne neoplatí. Ultra slabé 2 z 5 (Kino Dukla Svidník) ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Michael Bay se svou slavnou robotí ságou, která se tímto letošním dílem stává již pentalogií, vládne již celou dekádu sci-fi žánru mezi velkofilmy, pustošícími naše kinosály. Pětka ovšem už za sebou tak značný peněžní ohlas jako předchozí díly nemá a koneckonců se není čemu divit. Jako celek film funguje pěkně, neotřele a místy i zajímavě, propojení s historií se mi před zhlédnutím zdálo jako velmi špatný vtip, ve finále ale dalo sérii jistý kladný přínos. Mít tu možnost, místy bych filmu dal maximálně 2 a půl hvězdy, objevily se však pasáže, kde mi bylo snímku líto, že ode mě uštědří ty pouhopouhé tři. Když si ale vzpomenu na 4. díl, letošní Transformeři jej v mnoha ohledech válcují. Avšak stejně hodnocení musí jít níže, protože v porovnání s nostalgií, kdy ještě roboty pod svými křídly schovával mladý Sam Witwicky, jsme někde zcela jinde. Ve výplachu, jež uchvátí maximálně žáky základních škol, v jejichž věku jsem tuhle filmovou ságu hltal každou volnou chvíli. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Ježíš, tam je úplně všechno - Merlin, Lancelot, vesmírná královna, vojáci, přechytralá mladá slečna, samozřejmě i nějaký ty roboti... - mně tam k úplný spokojenosti chyběl už jen Spejbl s Hurvínkem. Příště, Míšo! ()

Související novinky

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

21.07.2021

Filmová Batgirl brzy dorazí na plátna v samostatném celovečeráku, scénář píše Christina Hodson (Birds of Prey) a za kameru si stoupnou Adil El Arbi a Bilall Fallah, režiséři posledních Mizerů. Stále… (více)

Vánocům kraluje Aquaman

Vánocům kraluje Aquaman

24.12.2018

Aquaman Jamese Wana (V zajetí démonů) konečně doplaval do amerických kin a za první víkend z toho bylo včetně předpremiér 72 milionů dolarů. To je sice v aktuální sérii DC filmů nejméně, pro co si… (více)

Michael Bay a Robopocalypse

Michael Bay a Robopocalypse

08.03.2018

Pátý díl Transformerů vydělal o 500 milionů dolarů méně než čtyřka, takže není divu, že je Michael Bay konečně opouští. Víc než půl roku jsme nevěděli, co slavný akční režisér chystá dál. Teď se ale… (více)

Transformery čeká reboot

Transformery čeká reboot

18.02.2018

Nesmějte se, je tomu tak. Loňská pětka Transformers vydělala zhruba polovinu toho co čtvrtý díl, což je v Hollywoodu jasný argument pro stopku. Optimus Prime je ale příliš prodávanou hračkou na to,… (více)

Reklama

Reklama