Reklama

Reklama

V roce 2009 přinesl Wirkola na stříbrná plátna kin hororovou komedii Mrtvý sníh, ve které nechal ožít nacistické zombie na zamrzlých pláních severního Norska. Jejich mise však neskončila a ve snímku Dead Snow: Rudý vs. Mrtvý se chystají na totální genocidu, aby tak dostáli svému poslání – nastolit vládu jednoho vůdce. Pokud si myslíte si, že váš nejhorší den je ten, kdy zabijí vaši přítelkyni sekyrou, vám uříznou motorovou pilou ruku a s hrůzou v očích sledujete, jak armáda nacistických zombie požírá vaše kamarády, tak to se šeredně mýlíte. To je teprve začátek. (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (420)

petero 

všechny recenze uživatele

Vyváženejšie ako jednotka a jej čaro spočíva v malých vtipoch a nekorektnosti (deti, dôchodcovia) ktoré sú tu rozmiestnené po celú stopáž (scénu s autorádiom je geniálna hneď na začiatku a prvé stretnutie s emo boyom ma neskutočne rozosmialo). Zamrzí že zmizol sneh, čo raz potopila jednu vydarenú sériu (Fritt Vilt), tu je to však akosi jedno i keď názov je názov. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Dobré pokračovanie. Spočiatku som si hovoril, že pri takomto priamom druhu pokračovania odohrávajúcom sa za bieleho dňa v meste, treba dosť veľa peňazí i talentu. Wirkola mal tentoraz prekvapivo oboje. Trochu si počkáme, kým sa masaker rozbehne, ale potom tvorcovia rozprúdia ozaj solídnu akčnú zábavu. Už jednotka ukázala, že na zombienáckov najlepšie funguje kosák a kladivo, a sovietsky veliteľ je v dvojke fakt hustý sympaťák, aj keď nemá nejako extra veľa priestoru (čo však nevadí). Napokon ani tentoraz nedám štyri, pretože mám pocit, že bez jednotky by pokračovanie (minimálne v prvej polovici) nefungovalo až tak dokonale... Finálna romantika ma ale dala totálne dole.... ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

První díl pořádně nevěděl, jestli chce bejt vážnej a nebo vážně vtipnej. To druhej díl už je jiná kávička. Ten je totiž k smíchu od začátku do konce a všechno, co se v něm stane je absolutní nadsázka. A přitom to začíná nevinně. Stačí, že hlavnímu hrdinovi přišijou ruku z jedné zombie. To se pak začnou dít takové divy, že kohokoliv hlavní postava potká, toho si z hlavy už jen tak nevypudíte. U mě zaručeně nejvíce vede ten metro-gay pozér s nenápadně finským příjmením. Tyhle nenápadné severské narážky vysloveně dokážou zvednout náladu. Ostatně jako celý tenhle dil. Přiznávám se, že jsem nečekal, jak moc se budu smát a jak moc budu chtít další výbuchy uprostřed norské přírody. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Od dob Zombielandu a Doghouse uplynula hezká řádka let a máme tu konečně další nadupanou, skvěle fungující a vtipnou zombie komedii. Pokračování předčí svého předchůdce snad ve všech ohledech. Tohle je naprosto jiná liga a neuvěřitelně jsem si to užíval. Nejlepší byl ten zombík, který byl před přeměnou na vozíku. :D Pokud máte rádi zombíky a chcete se pořádně zasmát, pokračování Dead Snow rozhodně nemůžete vynechat. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Jednička mě zklamala v tom, že ačkoli její premisa (skandinávská hororová komedie o nazi zombies) slibovala mnohé, ale film byl nakonec vlastně jen vyvražďovačkou s bizarními způsoby zabití. Dvojka je ale přesně to (a víc), co jsem chtěla. Velmi krvavá, velmi nekorektní, šokující a vtipná. Nápady a vychytávkami se tu nešetří, ale upozorňuji, že bát se nebudete. Smát ale ano, zvlášť pokud máte rádi hodně černý humor. Velký palec nahoru dávám za drzost a politickou nekorektnost (film nešetří děti, matky s kočárky ani důchodce). Wirkola tentokrát přesně věděl co dělá a je radost jeho práci sledovat. A ta poslední scéna! :-D ()

Galerie (25)

Zajímavosti (7)

  • Film se natáčel zároveň v norštině a angličtině. (Cheeker)
  • Přestože děj přímo navazuje na předchozí film z roku 2009, Martinova přítelkyně Hanna (která v prvním díle zemřela) má na náhrobku rok úmrtí 2013. (Pelidor)
  • Ve filmu je použita pojízdná replika tanku Pz.Kpfw. VI Tiger postavená na podvozku sovětského tanku T-55. Ta je jinak k vidění ve vojenském muzeu Munkedal ve Švédsku. (p3tris)

Reklama

Reklama