Reklama

Reklama

Croodsovi: Nový věk

  • USA The Croods: A New Age (více)
Trailer 1

Za to, že jsou Croodsovi trochu zaostalí, může nepochybně táta Grug. Ten se držel hesla „Všude dobře, v jeskyni nejlíp“ a bránil jim tak v osobním rozvoji. Když konečně překonali strach a Grugův odpor, zjistili Croodsovi, že svět může být báječným místem k životu, když máte kliku a narazíte na nějaký ten úrodný a bezpečný plácek. Po mnoha našlapaných kilometrech a řadě příjemných i nepříjemných zážitků Croodsovi takové místo našli. Mělo jen jednu nevýhodu. Žila na něm jiná rodina – Lepšíkovi. Už jejich příjmení napovídá, že jsou na trochu jiné civilizační úrovni než viditelně zaostalí Croodsovi. Vynalézavý Fíla Lepšík, hlava rodiny, zajistil svým blízkým komfort, o jakém se Croodsovým ani nesnilo. I díky tomu je jeho rodina milá, vlídná a přátelská a plně připravená přivítat Croodsovy ve svém stromovém domě, kde mají kromě mnoha vymožeností i pravěkého předchůdce televize. Z historie víme, že když na sebe narazí různě vyspělé civilizace, nevyhnutelně to mezi nimi začne skřípat. A skřípe to i mezi Croodsovými a Lepšíkovými a je to slyšet na míle daleko. To skřípání dosáhne to až za vysokou zeď, kterou Lepšíkovi vybudovali, aby se ochránili před nebezpečím, které tam číhá. Jenže žádnou zeď nepostavíte tak, aby byla nepřekonatelná, a tak je dost možné, že se hrubá síla neotesaných Croodsů ještě bude náramně hodit. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (143)

ondraondra 

všechny recenze uživatele

Jednička mě moc nebavila, takže jsem vlastně nevěděl, co čekat od pokračování. Nakonec jsem si to celkem užil. Není to nic přelomového, ale je tu spousta vtipných gagů a film od začátku do konce nesundá nohu z plynu. A nové postavy jsou taky super. Klidně tomu napálím ty čtyři hvězdy, už jenom kvůli úvodní písni od Tenacious D. Klidně bych si dal i třetí díl. 7/10. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(8,5/10). Přesně tenhle typ animovaných filmů miluju. U kterých můžete prostě vypnout a jenom si užívat tu parádní podívanou. Dream Works mě překvapilo svou ohromující animací, která je o parník lepší než v prvním díle. Ještě aby ne, když jsou snímky mezi sebou vzdálené 7 let. Přetéká humorem, kdy mě některé scény naprosto rozsekaly (scéna s opicemi, které jsou každá jiná.. Pro mě je nejlepší ta s creepy obličejem). Celkově jde z mé strany o obrovské překvapení, které jsem vůbec nečekal a jsem za něj hrozně rád. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nepamätám si už prvý diel, pretože na tento druhý sa dosť dlho čakalo, ale viem, že ma bavil viac. Dvojka nie je zlá, ale je dosť iná a tie nové postavy a príbeh mi úplne nesadli. Niektoré scény boli zaujímavé, sem tam pobavili, občas to bolo dokonca aj otravné, ale to len výnimočne, no ako celok ma to moc nebavilo. 65% - 3* ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ryze subjektivní pocit: cca hodinu se tu naprázdno mlátí sláma v nudných dialozích a rádoby sbližovacím rituálu s novou rodinou (to fakt není spoiler), a pak přijde krátké a celkem fajn akční finále... No fakt, úvod jsme holt s ratolestí spíš prozívali a nepřišlo mi, že by se to ke konci nějak o dost lepšilo. [Netflix] ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nie je to už také hravé a svieže ako prvá časť, ale stále sa jedná o kráľovskú zábavu. Má to dokonca aj pár putovných vtipov, ktoré robili z jednotky takú chuťovku. Každopádne je tu viac odkazov na filmy ( King Kong) kedy si príbeh berie aj poetiku týchto citovaných diel, čo v konečnom dôsledku pôsobí predvídateľne a ku koncu nie až tak originálne. Postavičky sa ako keby vracajú vo vývine trochu späť a predstavujú nám nové charakterové črty, tvárou tvár novým situáciám, čo tiež trošku zamrzí. Mimo to je to ale stále zábavne a hravé. Dva krát som vybuchol smiechom a užíval som si výrazne prechody medzi akciou a romantickým feelingom. Obstojné pokračovanie, ktoré síce nepôsobí tak konzistentne, ako by som čakal, ale na zábavnosti mu to neuberá. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (7)

  • V novembri 2016 bolo pokračovanie zrušené z dôvodu výrobných problémov. Druhý impulz vo výrobe prišiel v septembri 2017. (WalterIK7)
  • Pri finálnej bitke s obrovskou príšerou postava meno Tank hodí do oka príšery papek, čo spôsobí vypichnutie oka. Lenže v nasledujúcej scéne už príšera má obe oči. (peetrejr)

Související novinky

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Poslední letošní snímky byly odloženy

Poslední letošní snímky byly odloženy

06.11.2020

Tak už je to víceméně oficiální. Ve zbývajících měsících letošního roku se nových filmů v kinech – tedy v případě, že by se vůbec nějaká otevřela – nedočkáme. Studio 20th Century Studios vlastněné… (více)

Pixarovka Duše dorazí o Vánocích na Disney+

Pixarovka Duše dorazí o Vánocích na Disney+

09.10.2020

Tak už došlo i na Duši. Animovaný snímek studia Pixar měl původně dorazit ještě letos do kin, a to i po nedávných změnách ve svém kalendáři, které studio Disney provedlo. Jenže to se teď mění. Duše… (více)

Reklama

Reklama