Reklama

Reklama

Smrt ve tmě

  • USA Don't Breathe (více)
Trailer 1

Rocky (Jane Levy), rozhodnutá vymanit se z područí své násilnické matky a zachránit svou mladší sestru před životem bez jakékoliv perspektivy, ke kterému jsou obě okolnostmi odsouzeny směřovat, je ochotna udělat pro dosažení svého cíle naprosto cokoliv. Společně se svými kamarády Alexem (Dylan Minnette) a Moneym (Daniel Zovatto) mají už na svém kontě sérii pečlivě naplánovaných vloupání ve snaze získat dostatek peněz na nový život daleko od svých beznadějných osudů v rodném Detroitu. Jejich zoufalá kriminální činnost jim ale zatím příliš peněz nevynesla, takže když se jim donese informace o slepci (Stephen Lang), žijícím o samotě v opuštěné čtvrti, v jehož domě se údajně ukrývá velké bohatství, souhlasí všichni tři s tím, že se pokusí o svou největší a poslední loupež. Jejich zamýšlená oběť se ale velice záhy ukazuje jako mnohem nebezpečnější, než si vůbec dokázali představit. Zatímco je slepec nemilosrdně pronásleduje svým důkladně opevněným domem, s hrůzou zjišťují, že se v něm ukrývá mnohem více než pouhé cennosti. (Falcon)

(více)

Recenze (785)

Matli 

všechny recenze uživatele

Na to jak je to krátké, tak mi to dokonalé napětí přišlo nekonečné a to je dobře. U tohohle filmu se nedá usnout ani po 24hodinový šichtě v těžký robotě. Úvod je samozřejmost, ale jakmile se to rozjede, což na sebe nenechá dlouho čekat, tak už se to nezastaví, atmosféra hustší jak mlha u rybníčka Brčálníka. Prostě jedním dechem. Výborná kamera a zvukový doprovod (v podstatě to ani není hudba). A jsou lekačky bez zvuku vůbec lekačky? :-) Spíš se jen zlehka zastavuje srdce. 89% ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Home invasion, ktory mal byt uz "naozaj posledny" a bol plne ospravedlnitelny ich pohnutkami (irony off) v podani particky zlodejov moc nevysiel. Slepy a trochu "posahany" veteran to podla mojej mienky tahal celym filmom sam a z jeho konania fakt mrazi (inseminacia...). Scena v pivnici bez svetiel mala celkom grady. Zial, mam z kina znacne zmiesane pocity. Tunajsie hodnotenie ma celkom navnadilo (81%). Hoci ide urcite o mierne nadpriemerny film, dejove zvraty ma neopreli do sedadla. Prave naopak. Predvidal som ich, a tiez by som urcite ocakaval hutnejsiu atmosferu. Preto som sa neubranil sklamaniu. Zvlast ta, akoze gradacia, v zavere ma nedostala. Urcite nadpriemer, ale tak vysoke hodnotenie si urcite nezasluzi. Mame predsa o tolko vydarenejsie kusky. Bieda. 58% ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Alvarez je bůh. Celou dobu velice intenzivní tempo, kde stačí jedna lekačka a máte blízko k infarktu. Stephen Lang jako slepý veterán je jeden z nejlepších záporáků desetiletí!! Jane Levy má taky nakročeno výborně. Navíc díky krátké stopáži se rozhodně nemusíte bát, že by film byl nezáživný, přesně naopak. Horor přesně takový, jaký by měl být. 5* ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

Kvalitný techno - thriller miestami na tenkej hranici absurdna ale maximálna spokojnosť....Alvarez má pred sebou budúcnosť ak sa chopí kvalitného scenára..minimálne nám tu rastie nový Fincher. ()

Endavour 

všechny recenze uživatele

Svoji úlohu film splnil, vyděsil. Okrádání válečného hrdiny z Iráku zfetovanou mládeží není už tak docela košer. Uděluji 60% ()

godycz 

všechny recenze uživatele

Ja nikdy nikoho neznasilnil. Fyzicky asi ne, ale moralne ano. Pokud nekoho oplodnim strikackou proti jeho vuli...tak to neni znasilneni ? ()

TaanStari 

všechny recenze uživatele

Convenient > convenient > convenient > convenient > convenient > convenient > convenient > convenient > convenient > convenient > convenient > convenient. Takhle nějak se posouvá děj tohoto filmu. ()

ink flo 

všechny recenze uživatele

Áčkovej thriller/horror nápadem i provedením na nesmrtelné téma "home invasion", Alvarez opět nezklamal stejně jako s předchozím bezchybným remakem Evil Dead. Jeden slepej veterán z Iráku, pár zlodějských berušek, a to vše v jednom malebném domě se spoustou nečekaných zákoutí, až mi to připomnělo starou klasiku "People under the stairs" (imho jeden z velice nedoceněných žánrových kousků, kterej vlastně žánrovej moc není) od Wes Cravena....a Sam Raimi to produkuje ()

Deleatur 

všechny recenze uživatele

Plusy: Napínavost. Vytěžení maxima z omezeného prostoru i minima postav. Přesouvání sympatií mezi antihrdiny. Vyznění nedobrovolné inseminace jako odpudivého znásilnění (mohlo to vyznít v intencích slov pachatele, že to znásilnění vlastně není). Mínusy: Obsah. Nelogické chování lupičů (hoňka na místě činu = zanechání DNA; rozhodli se pro loupež, už když věděli, že se doma drží válečný veterán a ještě neměli tu skutečně rozhodující informaci). Natahovaný závěr. Hodnocení: 76%. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Jó není rando okrádat důchodce, aniž by si jeden předem neověřil, že na místo artritidou zkroušeného stařečka, nenarazí na ninža dědu se silně rozvinutým PTSD a chorobnou touhou pořídit si špunta za každou cenu. To se pak dějí věci. Kulantně natočené, dobře zahrané, ne moc dlouhé, nicméně ni moc zábavné. stačí vidět jednou za život. ()

vojtaz 

všechny recenze uživatele

U mě dobrý. Svižný tempo, střídmá stopáž, nenudí ani chvilku. Navíc dobře zahrané a skvěle natočené. Jednoduchá zápletka ze které se vyždímalo maximum možného, solidní 3* ()

peetrejr 

všechny recenze uživatele

Ak mám byť úprimný: toto nie je horor! Isteže, sú tam také akože strašidelné scénky, ktoré mi ale nepripadali nejak špeciálne strašidelné. Ale ako celok je film veľmi zaujímavý a neúnavný vďaka jeho dĺžke. Herecké výkony sú tiež na mieste, atmosféra je špeciálne špeciálna - jednoducho to funguje. ()

Majkak 

všechny recenze uživatele

Vyloupit dům slepého muže není jen nemravné, ale taky životu nebezpečné, když podceníte fakt, že se jedná o válečného veterána, který sice fest zmagořil, ale nic neztratil z fyzické bojeschopnosti. Spíš drsný thriller než horor, nadupaný napětím a akcí. Tři zlodějíčci jsou mladí, fyzicky obratní, ale na starého vojáka nemají. A potom, co vyhodí jističe v domě, už drží v ruce všechny trumfy. A to mu ještě za zadkem funí nadupaný rotvajler. Alvarez natočil intenzívně působící podívanou, kdy divák může několikrát přehodnotit případné sympatie, jelikož parchanti svého druhu jsou všichni. Trochu z formy je pár scén ke konci, kdy za takovou debilitu byste snad vraždili taky. ()

Warlukyn 

všechny recenze uživatele

Klasická lekačka, příběh zajímavej, ale že bych to někdy musel vidět znova.....průměrák.....čekal sem něco víc a to hlavní, že se budu trochu bát, ale koukám že pod slovem horor, už se bere jenom lekání...i to stálo za hovno celkem ()

SidneyP 

všechny recenze uživatele

Ve skutečném životě by se během dvaceti minut stala jedna ze dvou možností: Všichni tři by tam umřeli, nebo by tam umřel "slepý král". Hned během chvíle najdete ve filmu několik věcí, které by se prostě ve skutečnosti staly úplně jinač, a mně tohleto zjištění vadí. Film je odveden dobře po filmařské stránce, od kamery až po zvuk, ale celé mi to místy přijde trochu přitažené za vlasy, až jsem si někdy říkal, jestli jsou opravdu ty postavy tak tupé, když jednají tak, jak jednají. A to, že se slepec již poněkolikáté náhodně objeví na místě, kde jsou i ostatní, to už vůbec nekomentuju. 75%. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Občas mě nějaká scéna překvapila, některé scény zbytečně trapné ... dildo se semenem ... a těch zvratů bylo ke konci tolik, že už mi bylo jedno, jak to skončí. Ale zabavilo. Na zabití času více než dobré. ()

Související novinky

Pokračování Smrti ve tmě našlo režiséra

Pokračování Smrti ve tmě našlo režiséra

21.01.2020

Horor Smrt ve tmě z roku 2016 režiséra Fedeho Alvareze (Dívka v pavoučí síti) sklidilo relativní úspěch jak u kritiků, tak u diváků – což se posléze promítlo na tržbách. Snímek proměnil 10milionový… (více)

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

05.05.2019

Studio Lionsgate najalo režiséra hororů Smrt ve tmě a Lesní duch Federica Álvareze, aby dohlédnul na přetáčky chystaného sci-fi blockbusteru Chaos Walking s Tomem Hollandem (Spider-Man: Daleko od… (více)

Co chystá režisér Smrti ve tmě?

Co chystá režisér Smrti ve tmě?

16.10.2016

Fede Alvarez na sebe upozornil už remakem Lesního ducha z roku 2013, letos se pak díky Smrti ve tmě postavil na vlastního nohy. Jeho novinku pochválili diváci i kritici a tržby se zastavily u 140… (více)

Reklama

Reklama