Reklama

Reklama

Smrt ve tmě

  • USA Don't Breathe (více)
Trailer 2

Rocky (Jane Levy), rozhodnutá vymanit se z područí své násilnické matky a zachránit svou mladší sestru před životem bez jakékoliv perspektivy, ke kterému jsou obě okolnostmi odsouzeny směřovat, je ochotna udělat pro dosažení svého cíle naprosto cokoliv. Společně se svými kamarády Alexem (Dylan Minnette) a Moneym (Daniel Zovatto) mají už na svém kontě sérii pečlivě naplánovaných vloupání ve snaze získat dostatek peněz na nový život daleko od svých beznadějných osudů v rodném Detroitu. Jejich zoufalá kriminální činnost jim ale zatím příliš peněz nevynesla, takže když se jim donese informace o slepci (Stephen Lang), žijícím o samotě v opuštěné čtvrti, v jehož domě se údajně ukrývá velké bohatství, souhlasí všichni tři s tím, že se pokusí o svou největší a poslední loupež. Jejich zamýšlená oběť se ale velice záhy ukazuje jako mnohem nebezpečnější, než si vůbec dokázali představit. Zatímco je slepec nemilosrdně pronásleduje svým důkladně opevněným domem, s hrůzou zjišťují, že se v něm ukrývá mnohem více než pouhé cennosti. (Falcon)

(více)

Recenze (785)

BrusVejn 

všechny recenze uživatele

Čakal som viac pravdu povediac. Nielenže mi film v prvom zábere vyspoiluje takmer záver filmu (úplne wtf) ale ešte má aj totálne lobotomistický záver. K tomu sa z toho stane po dvadsiatich minútach v podstate klasická vyvražďovačka iba s tým rozdielom, že hlavná postava je slepá (a nesmrteľná). Slabota aj v rámci mŕtveho hororového žánru. ()

mouzi 

všechny recenze uživatele

Kvalitni, ve svem zanru relativne originalni snimek, kteremu skodi hlavne cesky preklad nazvu. Smrt ve tme, wtf..? Jinak pochopitelne spousta nelogicnosti a der ve scenari by se naslo, ale zadna hruza to nebyla. 3,5* ()

HolyKeeper 

všechny recenze uživatele

Smrt ve tmě jsem viděl v kině a musím říct, že se dle mě jedná asi o nejlepší hororový zážitek roku 2016. Výborné postavy, kterým vládne nevidomý Stephen Lang a fantastická atmosféra, která by se dala krájet po celý průběh filmu, bez nějaké vyloženě slabší chvilky. A hlavně tu nefiguruje žádné nadpřirozeno, které je sice u hororové tématiky častým faktorem, ale mě ubírá na celkové věrohodnosti. Tento film nevyčnívá krvavýma gore scénama, ale exceluje v atmosféře, lekačkách a napětí po celý film. ()

Insomniac 

všechny recenze uživatele

A tak som sa tešil. Atmosféra, ľakačky (zopár) a dokonca aj ten príbeh - ok. No ale to extrémne stupídne chovanie postáv už od začiatku mi nesmierne vadilo. Hrozné nelogické diery. Inak by som šiel nie o jednu, ale o dve * vyššie. ()

TonoM 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem viděl v kině film na vysoké úrovni. Fede Alvarez předvedl velice dobrou práci, když se mu podařilo celé kino nabít napětím. Pro mě nejlepší horor roku 2016. 90% ()

necrosrandist 

všechny recenze uživatele

V žánru ok, ale pořádnej scénář chybí. Navíc ta tragédie, kdy se za každou cenu musí ze slepýho chlapíka udělat slepej úchylnej chlapík, protože jinak přeci děsivej film neuděláš, že jo? Když už slepota tak Los Ojos de Julia, to je úplně jiná liga. ()

Julius 

všechny recenze uživatele

Nápad to teda nie je vôbec zlý a funguje to excelentne. Partia, ktorá sa rozhodne okradnúť slepca za zámienkou lepšieho života. Spravme to a už nebudeme musieť nikdy kradnúť, to nebol dobrý nápad :D Film vie držať v napätí a akcii. Výborne zahraná postava veterána od Stephena Langa. Oceňujem prekvapivé momenty, nápad filmu a kameru. ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

Závěrečná 20ti minutovka posunula tento krátký počin, lišící se hlavní pointou, o kus dopředu. Klady: konečně nějaké změna, tady se snaží dostat s penězi z domu, místo klasického dobývání. ()

ivanek.b 

všechny recenze uživatele

Hodně jsem přemýšlel mezi 4* a 5*, nakonec se ale prostě musím přiklonit k hodnocení nejvyššímu (časem třeba přehodnotím, kdo ví). Další spolupráce F. Alvareze s producentem Samem Raimim (předtím remake Evil Dead) se hodně povedla a tenhle kousek překypuje atmosférou tak hustou, že by se dala krájet. Ovšem místo Rákosníčka v ní najdeme slepého veterána /spoiler/ s dost zvrhlým zázemím ve sklepě /konec spoileru/, který se s mladými zlodějíčky vypořádá dosti svéráznou cestou. Bavily mě momenty, kdy to vypadalo, že "už konečně nic nehrozí", ale během mžiku se zase něco pokazilo. Celkově vzato pro mě velké překvapení, které nepostrádá skvělý nápad, parádní atmosféru, pár nečekaných zvratů a dokonce i povedené herecké výkony těch několika málo lidí. A kladně hodnotím i stopáž, která je přesně tak akorát pro tenhle žánr. ()

BigBrother 

všechny recenze uživatele

V subsubžánru home invasion filmů, který stojí na motivu "zloděj vlezl kam neměl", se najde všelisco, včetně extrémnějších záležitostí pro specifické publikum. Tohle je mainstreamová záležitost. Což jí ale neškodí. Každému je sice jasné, že lézt do domu slepého a zjevně vyšinutého válečného veterána skutečně není dobrý nápad, a tak očekáváte záplavu klišoidního braku. Ale není tomu tak. Film šlape od začátku až do konce, klobouk dolů, palce nahoru. ()

veverysiak 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že som v podstate všetko videl, a predsa to má akúsi neidentifikovateľnú šťavu, ktorá tento mix okukaných sekvencií povyšuje na celkom zaujímavé kino, ako bonus je tam pridaná pointa podivínskeho chovania blindmana, ktorá sa javí, pravdupovediac, značne umelo, ale aspoň sa vymyká ostatným klišé, takže 60%. ()

Dr_Berry 

všechny recenze uživatele

Na Pandoře zřejmě Stephen Lang přišel o zrak a teď s ním chce vyje*at parta děcek, že mu ukradnou důchod. Děj tak děsně primitivní, ale podivaná geniální. Lang jako slepý veterán/magor je kutopřísnej démon, kterej dává naivní mládeži lekci z chování. Jenže kdo je ten zlej? Film si nádherně hraje s myšlenkou kdo je lovec a kdo kořist. Konečně horor bez mystických bytostí a paranormaních jevů. ()

notozjano 

všechny recenze uživatele

Konečně zase jednou film, který umí udržet v napětí po celou stopáž. Je teda fakt, že občas tu logika pokulhává, ale já byl tak spokojený, že tenhle nedostatek v klidu přehlédnu. Ono to prostě u těch hororů bývá pravidlem, že je něco za něco. Jsem rád, že je tu v červených, protože to znamená především to, že nikdo ty nesmysly moc neřeší a film si každý v klidu užije. Teda téměř každý, někteří jsou na to až příliš sebestřední. ()

bonovox 

všechny recenze uživatele

Kvalitný námet a k tomu adekvátne spracovanie. Má to tú správnu atmosféru prekvapivé zvraty a niekoľko výborných scén, hlavne tá v tme. Škoda len zbytočného sladkého záveru. ()

Jenn odpad!

všechny recenze uživatele

Hodnotím jako odpad z následujících důvodů: 1) zbytečný natahování filmu, 2) nevyznám se v postavách a kdo koho zrovna zabíjí?, 3) mou oblíbenou postavu zabili hned na začátku, 4) chyběla mi víc propracovanost postav a celkově chyběl i příběh dědka, co prostě MUSÍ všechny zabít. A co ten konec???! ()

metztlimoon 

všechny recenze uživatele

*Komentar obsahuje spoilery.* Zaciatok to malo slubny, namet originalny, je to skor thriller ako horor. Avsak druha tretina filmu bola celkovo nezazivna, sceny tmave. Par chybiciek vo filme by sa naslo (v jednom zabere sa v satniku svieti, v dalsom zhasnute). Neskutocne ma iritovalo, kolko ma ten mlady chalan Alex zivotov. Prezil minimalne dva vystrely a stale behal akoby nemal oskrete ani kolienko. A na zaver "I am not a rapist, I've never forced myself on her." matracova inseminacna scena ma rozhodne dostala. Necakala som taky wtf moment. A uz vobec mi neslo do hlavy co mal znamenat ten starcov kryptonit aka standardne pipanie alarmu. Toto su ciste tri hviezdy, az na par svetlych momentov celkom nuda. ()

Související novinky

Pokračování Smrti ve tmě našlo režiséra

Pokračování Smrti ve tmě našlo režiséra

21.01.2020

Horor Smrt ve tmě z roku 2016 režiséra Fedeho Alvareze (Dívka v pavoučí síti) sklidilo relativní úspěch jak u kritiků, tak u diváků – což se posléze promítlo na tržbách. Snímek proměnil 10milionový… (více)

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

05.05.2019

Studio Lionsgate najalo režiséra hororů Smrt ve tmě a Lesní duch Federica Álvareze, aby dohlédnul na přetáčky chystaného sci-fi blockbusteru Chaos Walking s Tomem Hollandem (Spider-Man: Daleko od… (více)

Co chystá režisér Smrti ve tmě?

Co chystá režisér Smrti ve tmě?

16.10.2016

Fede Alvarez na sebe upozornil už remakem Lesního ducha z roku 2013, letos se pak díky Smrti ve tmě postavil na vlastního nohy. Jeho novinku pochválili diváci i kritici a tržby se zastavily u 140… (více)

Reklama

Reklama