Reklama

Reklama

Když už si Arthur Bishop myslel, že nechal svou vražednou minulost daleko za sebou, unesl jeho nejobávanější nepřítel jeho životní lásku. Nyní je nucen cestovat po celém světě, aby spáchal tři naprosto nemožné atentáty a udělal to, co umí nejlépe: spáchat je tak, aby vypadaly jako nehody. (Freeman Ent.)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (290)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak upřímně nechápu co se zase zdejší bandě kverulantské nepozdává. Když Statham konečně po téměř pěti letech nepočítám li jeho účast v Expendables, natočí koukatelnou akční sólovku, tak se tu všichni jenom předhání v tom jak by ji odjebali, ale ok chápu asi ho máte radši v těch pseudo psychologických sračkách typu Crazy Joe nebo Wild card, kde se snaží o jakési dramatické herectví či co... No dobrá jak chcete, tak si to užijte, já si radši užiju pořádnej akčňák. Už ta úvodní sekvence ve stylu Bondovek je naprosto super. Pak to pravda trochu ustrne máme tu nějaký ty kecy a scény z manželkou, ale na rozdíl od jiných tady mám už od Mačety Jessicu docela rád a tak mě nijak nenudili a nesrali. No a v druhý polovině se rozjede napínavej a zajímavej akční film s příjemným rkovým ratingem a spoustou kreativních nápadů. Pravda ten místy trochu zběsilej střih to občas kazí, ale neměl jsem pocit, že by ty akční scény byli nějak extrémně nepřehledné a Tommy Lee Jones byť je tu opět jenom na pár minut působí určitě líp než v Bournovi kde budil dojem starce nad hrobem v posledním tažení, takže já jsem celkem spokojenej, ale to bude asi absencí té věci co se maže na chleba.70% ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

To, že je to vlastně hrozná nuda, zastiňuje Jason ještě stále svými latissimy a deltoidy, vrásky na jeho obličeji ale přibývají neochvějně a prohlubují se jako kaňony. Holt čas, tak jak jej známe, nikdo nezastaví. Akční scény naštěstí fungují velmi dobře a jsou to přesně momenty, kterými se film drží za poslední články prstů na 60%. Ulítlých over the top scén tu je bohudík poskrovnu (padák), trochu jsem se toho bál, pohybujeme se převážně jenom ve scénách typu "zlikvidujustotřicetpětborcůbezjedinýhošrámu"... Škatulka jak vyšitá - bijec Jason, barbínka Jessica... 40 miliónů dolarů(rozpočet)/109 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

No to mi ho vysmrkej a utři do závěsu! Snesu hodně, obzvláště v zájmu nekomplikované zábavy, ale čeho je moc, toho je po kokot. Kdo mě zná tak tuší, že přijdou části komentáře, které mohou prozradit zápletku či průběh děje, v případě mechanika zeblijáka pak vysloveně paděje. Statnýšunkin se rozhodl, že dosti bylo inhumací, vyfasoval třetí chrup, důchodcovskou kartičku na slevy a plácl sebou do Ria, kde se artritikům tak dobře daří. Ale! Nějaký někdo, který chce kvůli něčemu kohosi zabít, k čemuž vlastní dostatek finančních zdrojů í soukromou armádu, schopnou dobít do týdne třeba Bělorusko se rozhodl, že na prácičku bere jen a jen Šunkaře. Znáte to, miliardáři. Když si něco umanou, musí to mít, i kdyby je to mělo zlikvidovat, viz třeba premiérské ambice... ale seru na odbočky, pome dááál. Tedy onen zmíněný Rotshield zainvestuje pár desítek lapiduchů, aby našeho hrdinu zmrzačili či ještě lépe zabili, protože jen tak ten se mu podvolí a podepíše smlouvu o dílo. Ovšem kampak na Uzeninu! Ze všeho uniká z grácií hrocha. Následuje část, která mate asi nejvíce. Náš geroj se utajeně a bleskurychle přesouvá do Thajska, kde to už zná a místní hoteliérské blbky jej považují za něco jako vylepšeného Jánošíka. Tam pak přichází čas na pěfku Alba, která - soustřeďme se - předstírá, že je dámou v nesnázích, protože je v nesnázích. Je napadena padouchem, svým předstíraným partnerem, což bylo domluvené, neboť cíl byl vylákat Statnohama na loď, kde se drama odehrává. Ham je vylákán, ale partnera napadení tak zaujme, že zkouší Album vážně ubít. Je vykydlen Šunkounem, kterému slečna Džesika padá do náruče a vše přiznává. Šlo o plán v plánu, měl se do ní zamilovat a oni mu ji pak unesou! To je tak dojemné přiznání, že jí náš hrdina ihned ohmatá děložní hrdlo a zamiluje se, aby mohla být druhý den unesena. Ale nemyslete si, nejde o nějakou povětrnou sviňku, Albumka je americká vojanda z afghánské mise, která někde v Indočíně pěstuje nadkriticky opožděné potraty, jak už tak mají poručice ve zvyku. No a pak již následuje jen rutina. Chvilku se vraždí zadané cíle (které jsou však tak eané, že snídají jen štěněčí srdíčka, zakápnutá pandí slzou, takže jim to každý přeje a náš ústřední postavák morálně neklesá), chvilku sám zadavatel, pak si Statham uprostřed výbuchu oblékne dvoutunový olověný klumpr a vše končí slzopudnou scénou, kdy se objeví v bambusovém děcáku, aby Albě, kojící tlupu cigáňat, láskyplně nabídl pomocný prs. Hvězdička jen za to, o jakou jde blbost. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Mam rad akcniaky ale nemam rad bezdejove filmy. Zapletku tohto filmu tvori striedanie akcie a lokacii. Podrobnejsie ju vo svojom komentari skvele opisal Segrestor. Uz prvy diel mal takmer nulovu zapletku. Tento ju ma uplne nulovu, vdaka comu mi boli postavy uplne ukradnute. Nezachranili to ani herci. Statham ma cely cas jeden znudeny vyraz. To uz aj Tony Jaa predviedol komplexnejsi vykon v Skin Trade, ked sa snazil povedat vetu negotiation is over. Jessica Alba tu predvedie len svoje telo ale chemia medzi nou a Stathamom je nulova. Michelle Yeoh je uplne zbytocna rovnako ako Tommy Lee Jones, ktory tu je za hviezdne obsadenu obet, aby mali nejake dalsie meno na plagat. Proste gro filmu tvoria exoticke lokacie a akcne sceny. No a tie mi tiez nesadli. Velkolepejsie kusky ako blbnutie pod bazenom alebo poskakovanie na lanovke su sice prehladne ale zaroven su tak absurdne, ze aj keby nebolo vidno, ze sa tocili v miestnosti pred zelenym platnom, tak by kazdemu logicky doslo, ze su nerealne. Cize ziadny obdiv u mna nevyvolali. Bitky su zase strihane dost dynamicky a zaroven divne. V jednej scene Statham chlapika buchne, nasleduje strih na tu istu opakovanu scenu len z ineho uhlu a potom sa strihne cez osu na scenu v ktorej sa Statham teleportuje o nieco dalej, aby sa asi dohnal cas z tej opakovacky. Jednak to pôsobi neprehladne ale zaroven strasne divne a cely cas som si hovoril, co tym zamyslali? Co na tom ma byt cool? Sice mi z toho nebolo neprijemne ako u Megatona a Greengrassa, ale vo vysledku som sa pri akcii nudil. A to nespominam prestrelky, ktore su uplne sterilne. Takze vysledok isiel svojim stylom uplne mimo mna. Ale viem si predstavit, ze ludia ktorych bavia akcne filmy s nulovym dejom a maximom akcie v dynamickom style budu spokojni. Ja by som predsalen aj pri blbom akcniaku chcel nieco citit. Fandit hrdinovi, bat sa o jeho frajerku, tesit sa na smrt zaporaka a ako bonus poriadne si vychutnat akciu. Tu som nic z toho nedostal. 3/10. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Ještě 50 kilo a pan Statická šunka dožene vepřového Segala i co do porážkové váhy. Kvality jeho „blokbástrů“ právě dosáhl. Sice se pořád snaží svižně testosteronově baletit, až se mu z toho rosí pleš, ale po pás v hustých scenáristických hovnech mu to jde dost ztuha. A to jsem ty Šunkoviny míval docela rád. První Mechanik byl, co by předělávka klasické Karlovy Bronsnoviny, docela vymazlený, pestrý a lehce stravitelný, tohohle však někdo mrdnul po palici heverem, a tak jen dementně lítá po půlce světa jako čornuté dildo v sedminásobné cigánské prvorodičce, aby ve hře na kočku a kokota ultimativně přehlupačil špatňáka s kyselým xichtem, jehož sofistikované plánování nájemných vražd a ukrutně fickané vydírání nezastavitelného gumového zabijáka hraničí až s ožužláváním šprušlí klecového lůžka. Neméně vkusně mu při tom kunduje Džesika Vulva, která si do svého nehereckého bárbí deníčku udělala duhovou tužkou další čárku v kapitole toporného kození, a opravdu nechápu, jak se k něčemu takovému mohl upsat Tomáš – li Jonáš. To bylo, kurva, naposled, Turku! Ještě jedna taková vyhnisaná žánkládovina a staneš se pro mě postradatelnější než matikářka na hornickém učňáku! ()

Galerie (135)

Zajímavosti (6)

  • Film se natáčel na čtyřech kontinentech a v šesti zemích: Austrálie, Evropa (Maďarsko), Jížní Amerika (Brazílie) a Asie (Kambodža, Thajsko, Malajsie). (kellne)
  • Kredit režisér druhého natáčecího štábu sdílí Vic Armstrong a Allan Poppleton, který na filmu ještě pracoval jako koordinátor kaskadérů a soubojů. (Rominator)
  • Skladba, ktorú si prehráva Arthur Bishop (Jason Statham) na LP platni, je "Suffocation Blues" od skupiny Black Pistol Fire. (Laslo)

Reklama

Reklama