Reklama

Reklama

Lída Baarová

Trailer 2

Obsahy(1)

Česká herečka Lída Baarová je v roce 1934 pozvána do berlínských filmových ateliérů Babelsberg, považovaných za evropský Hollywood. Po počátečních potížích nakonec okouzlí i davy fanoušků v celém Německu. Tisk ji vynese na titulní strany jako jednu z nejkrásnějších žen Evropy. Užívá si slávy i náklonnosti Gustava Fröhlicha, tehdejšího idolu všech německých žen. Ten je nejen jejím partnerem před kamerou, ale stane se i jejím milencem. Obdiv neskrývá ani sám Hitler, který po návštěvě ateliérů Baarovou pozve k soukromé audienci na Říšském kancléřství. Hvězda Baarové strmě stoupá. Lída s Fröhlichem se nastěhují do luxusní vily na prestižní berlínské adrese. Aniž tuší, že mají tak významného souseda – pána filmového průmyslu, ministra propagandy Goebbelse. Goebbels je k sobě začne zvát na vyhlášené večírky za účasti umělecké i politické smetánky. A při nich postupně vtahuje Baarovou do svých „ďábelských" sítí. Fröhlich žárlí a po jednom z mnoha dalších žárlivých výstupů ji vyžene z domu. Na tuto příležitost čeká bezhlavě zamilovaný Ďábel. Chce se kvůli Lídě vzdát úplně všeho – rodiny, kariéry, Říše. Baarová odmítne nabídku na dlouhodobé angažmá v Hollywoodu, zůstane v Berlíně a nové lásce nezvladatelně propadne. Zásadní otázku, zda je možné milovat zločince, si bude klást až za pár let a pak po celý zbytek života. Hitler na základě proseb Goebbelsovy manželky rozkáže svému ministrovi, aby ukončil skandální, s velkoněmeckými ideály neslučitelný vztah s Baarovou. Goebbels protestuje, ale po Hitlerově nátlaku svou lásku zavrhne. Baarové je zakázáno hrát v německých filmech a nesmí opustit Říši. Během Křišťálové noci v roce 1938 se jí podaří uprchnout zpět do vlasti, kde natočí ještě několik úspěšných filmů. Po okupaci Československa ale musí před nacisty opět prchat. Když skončí válka, vrací se plná nadějí do Prahy. Zde se však setká jen s výsměchem a ponížením. To pravé peklo ji ale teprve čeká... (CinemArt)

(více)

Recenze (871)

st3f0o 

všechny recenze uživatele

Třeštíkovej dokument ma celkom slušne navnadil a tak sa mi celkom logicky žiadalo zhliadnuť aj toto filmové spracovanie zaujímavého úseku života Lídy Baarovej. Neveriacky sledujem tunajšie hodnotenia a vravím si, hm... nie to nemôže byť až taká katastrofa. Omyl. Ani nevidím zmysel nejako bližšie do hĺbky tento gýč analyzovať. Chudák Wagner. ()

Louie 

všechny recenze uživatele

Už při vystupování Simony Stašové z auta, kdy plátnem probleskly její kalhotky bylo jasné, že to bude docela sranda... ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Naivný český filmík, ktorý sa snaží pôsobiť veľkolepo, avšak je skôr na smiech a stará pani, ktorá sa tvári, ako keby prežila potopenie Titanicu, pričom musela prežiť iba milostný vzťah s Goebbelsom. 5/10. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Na české poměry je snímek Lída Baarová v podstatě slušně natočené historické drama. Životní příběh osudem těžce zkoušené prvorepublikové herečky je natolik poutavý, že scénář prakticky nešel napsat špatně. Herecké obsazení je nadmíru uspokojivé, Táni Pauhofové role sedla, působí přirozeně a dobové šaty jí moc sluší. Ani zbytek českého osazenstva není úplně marný. Teda až na Hitlera v podání Pavla Kříže, ten působil trochu trapně a roli jsem mu vůbec nevěřil. Co se týká zahraničních herců, z nich nejvíc vyniká asi Karl Markovics, kterému se jeho postava opravdu povedla. Na příběhu mi vadily snad jen zbytečně rychlé časové skoky v poslední třetině filmu. Dramatické momenty jsou natočeny relativně dobře, přesto jim chybí větší tah na bránu a mnohem silnější emoce. Naopak prvorepubliková atmosféra se tvůrcům docela povedla, předválečné Německo taktéž. Je tu ale pár věcí, díky kterým u mě snímek spadl na čistý průměr. A sice nesmyslně natočené milostné scény, až komicky vyobrazená Křišťálová noc nebo lehce odfláknutý závěr. Všude totální absence emocí, hudba se do většiny scén vůbec nehodila. Režijně je to tedy velký špatný, a to jsem čekal vzhledem k rozpočtu a hercům pořádné drama narvané emocemi a dobrými hereckými výkony. 5/10. ()

dzank 

všechny recenze uživatele

Z filmu sála snaha o veľkoleposť, no celkovo na mňa pôsobil skôr ako lacná maškaráda. Iritovali predabované nemecké repliky, či stupídne zahratý Hitler, na ktorom sa smialo celé kino, no pochybujem, že by to bol zámer tvorcov. Jediné, čo som si z filmu odniesla je tik v nohe a postraumatická stresová porucha z "horúcej" scény, ktorá má potenciál stať sa tou najodpornejšou vecou, ktorú som doposial vo svojom v živote videla. ()

alldo.raine 

všechny recenze uživatele

Trapné, přehrávané, nedůstojné...... Opravdu moc jsem se na tento film těšil. Byť jsem se neubránil číst recenze před mou návštěvou kina, očekávání byla, alespoň k hereckým výkonům, popřípadě výpravě, docela velká. Zklamalo mě však vše. Herecké výkony nulové, dabing vyloženě směšný, Preiss aka Goebbels opravdu špatný vtip. Milostné scény trapné, u dramatického momentu ukážeme alespoň kozy, nebo si na ně popřípadě šáhneme. Laciný béčkový film, u kterého se bojím napsat TV film, protože i to by mohla být urážka. Odpad z úcty k Lídě Baarové nedám, ale Fíla by si ho určitě zasloužil. ()

groz122 

všechny recenze uživatele

Film mohl být tak dobrý a kvalitní! Ale... skutek,utek. Věřím, že kdyby film byl zpracován více kvalitně, tak by si ho možá všimli i v zahraničí. Možná i akademici! Přeci jen, děj je velice unikátní a pěkně napsaný. Bohužel, kde je dobrý základ příběhu, tam pohořelo zpracovní, které vůbec neodpovídá nejočekávanějšímu filmu z českých studií roku 2016. Víme, že češi to dokáží lépe a vyhodit 80 mega za scény kdy si vyndaváte špínu spoza nechtů a scény při kterých se chcete smát se do dramatů vážně nehodí. Tím nechci říct, že bych proti Renčovi něco měl. Jen to prostě teďkon skazil. Dalo by se ale říci, že se nechal svést rutinou. Jednou z mála světlých stránek jsou kostýmy, které oko potěší. Kamera mi spíš připomínala četnické humoresky v. 2.0. No prostě to mohlo být lepší. Počkejte si až bude film ke stažení a pak si udělejte názor. Co se týče hodnocení našeho prezidenta, tak jde vidět jak Renčovi oplácel nátčení spotů ve volebním období hlavy státu... TRAPNÉ! 35% ()

syphoon 

všechny recenze uživatele

Hodně kontroverzní film. Jaké naprosto nezaujatému a předem neinformovanému divákovi se film ke svému překvapení líbil. Ano, něteré scény působily hodně amatérsky (hořící Goebbels při koitusu), ale i tak na to co se u nás poslední dobou točí za průšvihy, je Lída Baarová asi film, který snesl přísnější měřítko! Vyzdvihl bych skvělé kostýmy a herecké výkony Pauhofové a Markovicse! Za mě 65% ()

Fiara 

všechny recenze uživatele

na film jsem se velmi těšila....a výsledek? děs a karastrofa....předabovaná němčina, směšný Hitler, nefungující scénář a občas až moc výrazná hudba...ovšem kostýmy výborné....velká škoda, námět by měl potenciál stát se skvělým filmem... ()

TSZ 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, jak dlouho se o přípravách celého projektu psalo a že stál (na české poměry) nemalé peníze, udivilo mě, jak lacině vypadá. V prvních minutách jsem měl skutečně dojem, že sleduji nový díl Četnických humoresek nebo jiného televizního seriálu. Pavel Kříž v životní roli Hitlera byl vyloženě k smíchu, naopak zaujal docela dobře zahraný Goebbels. Nejvíc zarážející je, že hlavní hrdinka není zajímavá vůbec, ale vůbec ničím... filmů o naivních husách, které šukají zrovna s tím, kdo jim může nejvíce pomoci, jsem viděl plno a většinou se herečkám podařilo vyobrazit alespoň nějakou emoci, zde se to rozhodně nepodařilo. Ale na druhou stranu, ty necelé dvě hodinky utekly vcelku rychle, jako výplň televizního programu na nedělní večer to vcelku ujde. ()

biergof odpad!

všechny recenze uživatele

Tak! Co je vlastně horší? Čeští guru novináři, co pláčou, že si museli zaplatit lístky (vítejte ve skutečném světě; příští lekce polévku ano, vidličkou nikoliv..) Nebo snad Renč, který touto TV lacinou produkcí pohřbívá svou nenastartovanou mezinárodní kariéru no a ten Kříž s knírkem (to snad ani do parodie)..Aha ještě zhodnotit příběh...jakej příběh? Tohle je jen sestřih ságy Ulice v naci prostředí. Diváka tak ani neurazí, že to vzniklo, jako to, že se to tváří jako velkofilm. Namyšlenej mrzák to je! V českém filmu nic nového ()

Dampfer 

všechny recenze uživatele

Nevím, nevím...dlouho jsem tak neuvažoval nad konečným "ohvězdičkováním". Ono Lída není špatný film, ale takový ten typ, kdy si u až moc věc říkáte "To by bylo lepší jinak." a "Tady to mohlo gradovat!". Co se filmu upřít nedá, jsou krásné kostýmy, nádherná auta a celkově vizáž 30., resp. 40. let. Herci jsou v průměru, nenadchnou, ale ostudu taky neudělají, například třeba Markovics se mi coby Herr ministr zamlouval. Bohužel film sráží ten nejednotný způsob zpracování, kdy chvíli vypadá vážně, pak je to "komedie", v poslední řadě uvažujete, jestli to vyznívá tak, jak má, nebo úplně opačně ke smýšlení tvůrcům. Ale to bych ještě bral snímek jako "ten lepší". Na hranu průměru padá svou doslovností.Nepotřebuji, aby mi divadelník na konci vyprávěl o moci "soudruzích", když je to z předešlé scény jasné. Plno myšlenek, které jednoduše pochopíte z "děje", musí přijít natvrdo odrecitovat nějaká postava, navíc dost neohrabaně. To bohužel filmu hrozně ubližuje. Nuže, jak už jsem napsal, není to špatný film, avšak průměrný, se smutně nevyužitým potenciálem. ()

štíple 

všechny recenze uživatele

Méně je více. Kdyby Luděk Hudec některé kýčovité scény vystříhal, mohl být film lepší. Lenka Vlasáková byla dokonalá. ()

Misulka93 

všechny recenze uživatele

Film hodne poutavy, snaha o dobre provedeni, ale obsazeni pana Krize do role Hitlera, nebyla prilis stastna a nasly by se jeste dalsi a dalsi veci, ktere me tam drasaly. Napriklad u erotickych scen jsem se dosloca musela smat... Plus obsazeni obou hlavnich hercu z Komisare Rexe do ustrednich roli.. Cekala jsem, kdy Goebbels hodi housku se salamem.. Jinak ale herecke vykony primo ustredni postavy skvele a vtazeni do predvalecne a valecne atmosfery dokonale. 3* zaslouzene. ()

ForGump odpad!

všechny recenze uživatele

Máte dobré téma, ale pokud ho dáte Renčovi, respektive Ivanu Hubačovi tak si můžete být jisti, že to nedopadne dobře. Představte si, že ve filmu, který myslíte vážně se herci pitvoří jako ve filmech Zdeňka Trošky a přehrávají naprosto děsivým způsobem. Parodie, bulvární kýčovitý patos, který slouží a libují si v něm lidé, co čítají a sledují podobné kraviny typu OVRŽ. Jestliže to má být myšleno seriózně, tak to se někdo musel vyloženě zbláznit. Navíc ani za mák to nefunguje jako guilty pleasure, tohle pouze guilty. Dialogy, doslovnost (lidé si v tomto filmu říkají celými jmény), herecké výkony (až na vyjímky - např. M.Huba) děsné, televizní kamera, kde všechno vrcholí slow motion Křišťálové noci, jež má vyvolat divákovy emoce, ale působí nesmírně lacině, orgasmatické výlevy v ohni při nejvtipnější erotické scéně všech dob a k tomu ještě přímo šílený dabing, kdy Viktor Preiss mluví Goebblese, čili pak už jen stačilo, že přišel Pavel Kříž jako Adolf Hitler a přednesl své uprskané projevy nebo bizarní závěr a bylo definitivně rozhodnuto, co dostane, mnou nepříliš dávaný, odpad. Ano Lída Baarová, ta dívka v modrém. 10% za hudbu Ondřeje Soukupa P.S. Tento film dostal, po obrovských obstrukcích a nejasnostech, nestoudnou částku od Státního fondu kinematografie a stal jedním z nejdražších filmu posledních let. Někdo by se měl probudit, protože ve fondu jsou nesvéprávní a zkorumpovatelní lidé, což potvrzuje i obrovský grand na nového, podle mého zbytečného, Švejka. Bůh s námi... P.P.S. Produkce Daniel Landa ()

RAFT odpad!

všechny recenze uživatele

ale luja,ještě že,jsem na film nešel do kina,takovou sračku sem u čechů dlouho natočenou neviděl.25% ()

Sinusiridum 

všechny recenze uživatele

Musim říct, že jsem se na film nijak výrazně netěšila, tady obecně hodnocení moc nenalákalo též :-) avšak nakonec překvapilo celkem příjemně. Do kina bych na to nešla, ale na deštivé sobotní odpoledne při kafíčku super. Samozřejmě, že film si užijí spíše ženy :-) Bylo tam pár pitomých záležitostí (sexy scéna v plamenech) ale celkově vpohodě, asi když nic moc nečekáš, tak se to zhoupne spíš na to pozitivní. Bylo na co se dívat, Táňa byla krásná, stejně tak nádherné kostýmy a historická auta, prostě příjemná záležitost. ()

Související novinky

Eric Serra zakoncertuje na SOUNDTRACKU Poděbrady

Eric Serra zakoncertuje na SOUNDTRACKU Poděbrady

18.07.2018

Mezinárodní festival filmové hudby a multimédií SOUNDTRACK Poděbrady 2018 navazuje na úspěch předchozího ročníku, který navštívilo přes třicet tisíc fanoušků nejen filmové hudby. Ti měli možnost… (více)

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

14.07.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama