Reklama

Reklama

Lída Baarová

Trailer 2

Obsahy(1)

Česká herečka Lída Baarová je v roce 1934 pozvána do berlínských filmových ateliérů Babelsberg, považovaných za evropský Hollywood. Po počátečních potížích nakonec okouzlí i davy fanoušků v celém Německu. Tisk ji vynese na titulní strany jako jednu z nejkrásnějších žen Evropy. Užívá si slávy i náklonnosti Gustava Fröhlicha, tehdejšího idolu všech německých žen. Ten je nejen jejím partnerem před kamerou, ale stane se i jejím milencem. Obdiv neskrývá ani sám Hitler, který po návštěvě ateliérů Baarovou pozve k soukromé audienci na Říšském kancléřství. Hvězda Baarové strmě stoupá. Lída s Fröhlichem se nastěhují do luxusní vily na prestižní berlínské adrese. Aniž tuší, že mají tak významného souseda – pána filmového průmyslu, ministra propagandy Goebbelse. Goebbels je k sobě začne zvát na vyhlášené večírky za účasti umělecké i politické smetánky. A při nich postupně vtahuje Baarovou do svých „ďábelských" sítí. Fröhlich žárlí a po jednom z mnoha dalších žárlivých výstupů ji vyžene z domu. Na tuto příležitost čeká bezhlavě zamilovaný Ďábel. Chce se kvůli Lídě vzdát úplně všeho – rodiny, kariéry, Říše. Baarová odmítne nabídku na dlouhodobé angažmá v Hollywoodu, zůstane v Berlíně a nové lásce nezvladatelně propadne. Zásadní otázku, zda je možné milovat zločince, si bude klást až za pár let a pak po celý zbytek života. Hitler na základě proseb Goebbelsovy manželky rozkáže svému ministrovi, aby ukončil skandální, s velkoněmeckými ideály neslučitelný vztah s Baarovou. Goebbels protestuje, ale po Hitlerově nátlaku svou lásku zavrhne. Baarové je zakázáno hrát v německých filmech a nesmí opustit Říši. Během Křišťálové noci v roce 1938 se jí podaří uprchnout zpět do vlasti, kde natočí ještě několik úspěšných filmů. Po okupaci Československa ale musí před nacisty opět prchat. Když skončí válka, vrací se plná nadějí do Prahy. Zde se však setká jen s výsměchem a ponížením. To pravé peklo ji ale teprve čeká... (CinemArt)

(více)

Recenze (871)

TroyCastor 

všechny recenze uživatele

Absolutně doporučuji navštívit kino a nebrat vážně ty špatné a neférové recenze všude kolem. Nejsou založeny na pravdě a je až neuvěřitelné kam někteří kritici dokážou zajít ve své neobjektivnosti. Naprosto nesouhlasím ani s většinou z vás tady a věřím, že ti lidé, co dávají hodnocení jako "odpad!" nebo jednu hvězdičku jsou jen zakomplexovaní filmaři, kteří závidí Filipu Renčovi jeho vysoký grant na film a Zemanovo ocenění. V jiném případě jsou to těžce omezení a zaujatí lidé, které nemohu brát vážně. Smutné, že zrovna takový kvalitní snímek se musel stát terčem prachsprosté české závisti. ()

Michalp81 

všechny recenze uživatele

Na začátku bylo velké očekávání, jak rychlé bylo vystřízlivění. Silný lidský příběh byl naprosto zabit kýčovitou a velmi nevydařenou pompézností. Jednu hvězdu dávám snad jen za hudbu. V polovině filmu jsem měl chuť prostřelit si na místě hlavu a na konci mi hlava téměř explodovala spontánně. Nevím, zda bylo horší vidět nacistické vůdce jako vlastně celkem milé strejdy, nebo hlavní hrdinku si nechat ochmatávat prsa od asistenta režie. Emoce, které by člověk v takovém díle čekal, byly tvůrci nemilosrdně potírány a zadupávány do země. Na závěr ve mě rezonuje otázka, zda byl Daniel Landa opravdu jen producentem... ()

natalkas 

všechny recenze uživatele

Její příběh je tak zajímaví, že jsem si myslela: přece to nemůže být tak hrozný, jak všichni říkají. Tenhle film je ale přesnou ukázkou toho, jak dokáže Renč do*ebat i tu největší jistotu. Vážně Filipe vy*erte se na filmy a jděte radši režírovat muzikály. Tam totiž už opravdu nic dom*dat nejde. Takže jedna hvězda za Táňu a druhá za Lídu a kostýmy. ()

vorl1ce 

všechny recenze uživatele

Celkem zajimavy pribeh a pekne detaily kamery. Trosku mi vadilo, ze Hitler mluvi česky, ale jinak se mi film líbil. Kritika dle meho je dost přísná. ()

TonyHaru 

všechny recenze uživatele

Nechci soudit hodnocení jiných uživatelů, ale mě se tento film líbil. Myslím si, že si nezaslouží hodnocení "odpad". Pravděpodobně ti, kteří ho tak hodnotí čekali něco jiného. Film je pěkně natočený, v kině jsem se ani minutu nenudil, není zbytečně dramatický, ale zároveň dostatečně záživný. Fajn český film. ()

simonkytka 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem šel do kina jen proto, že jsem nevěděl, co mám v deštivém počasí dělat. Jelikož jsem věděl, jak velká kritika se na film ztrhla, nic pěkného a zajímavého jsem od filmu nečekal....Musím však říct, že je to velmi krásný pocit, když do kina jdete s myšlenkou, že je to velký propadák a vracíte se tak mile překvapeni z tak krásného filmu. Nechápu, proč se na film ztrhla taková kritika. Musím sice uznat, že se ve filmu vyskytuje pár velmi kýčovitých záběrů, ale i přes to mě film velmi mile překvapil.. Pokud nemáte co dělat, honem běžte do kina na Lídu Baarovou, ten film stojí za to.. Hodnocení: 85% ()

index 

všechny recenze uživatele

Ve svých podstatě to není špatný film, ale český dabing německých herců je prostě hodně špatný a dělá z filmu parodií. I je škoda,že Hitler v podání Kříže nemluví německy. Film nedrží pohromadě a působí chvílemi nudně. Bohužel z filmu ve mně nic nezůstalo a rozhodně nemám potřebu se na film podívat znovu, je to škoda protože potenciál měl. ()

pirduch 

všechny recenze uživatele

Já jsem byl spokojen..výtku mám k Preissovu hlasu,Goebbels měl být nadabován někým "no voice",aby si ho člověk neuměl představit,ale jinak to bylo koukatelný,uvěřitelný,někdy i nápaditý. ()

Hynais 

všechny recenze uživatele

Moc nerozumím té hysterii, která se v komentářích a hodnoceních projevuje. Zdá se mi, že nízké hodnocení v sobě obsahuje více nesnášenlivosti k režisérovi než objektivity a to mi nepřjde fér. Dávám 4, možná je to tak na 3,5, ale je potřeba kompenzovat tu hysterii! Osobně pana Renče nemusím, ale řada jeho filmů se mi líbí (Requiem pro panenku, Hlídač č.47) a Lída Baarová není výjimkou. Výborné kostýmní zpracování, atmosféra v natáčecím studiu, naprostá většina dialogů v pohodě, nezklamali ani herci v postavách, kde by mohli působit směšně (Kříž, Markovics, Vlasáková)... Navíc se mi líbilo, že film vzbudil přesně tu náladu, kterou měl. Baarová nebyla ani žádná nevinná oběť... současně byla ve své době prostě hodně dobrá v tom, čemu se věnovala. ()

Adelaides 

všechny recenze uživatele

Ty dvě hvězdy jsou za výpravu a hudbu. Odcházela jsem s velmi rozporuplnými pocity.. prostě jsem tomu neuvěřila. Aby někdo nevnímal, co se kolem v Německu děje, aby byl někdo tak slepý "láskou".. prostě nevěřím. A té "velké lásce" také ne. Spíše bych uvěřila opojení slávou a mocí. Možná se mýlím. Každopádně její rodiny je mi líto. ()

patrikhm 

všechny recenze uživatele

Film Lída Baarová je opravdu velké a milé překvapení.Nechutnou smrští primitivních komentářů nepřejících uživatelů na čsfd, kdy závistiví čecháčci likvidují film odpadem, jednou či dvěma hvězdama, jsem se nenechal odradit. Jenom ten největší primitiv řeší dabing rakouských herců. ()

semsemidivej 

všechny recenze uživatele

Některé recenze strhali kameru, mně se naopak líbila, problém filmu je žánrová nevyváženost, oscilace mezi fraškou, komedií a dramatem, občas i pohádkou prostě nefunguje, ačkoli téma je hodně atraktivní a silné. ()

samo151 

všechny recenze uživatele

Pozeralo sa na to skvele. Kulisy a kostýmy sú nadherné a okrem momentov keď tam pridávali nezmyselné efekty to bolo proste vizuálne úžasné a hudba tiež nezaostávala. Z tohto hladiska je to pre mňa vrchol českej tvorby. Film však pre mňa zabili momenty keď sa snažil byť dramatický: v prvom rade opakovane používal až trápne dramatickú hudbu pri scénach, ktoré vôbec dramatické neboli. A aj scény ktoré dramatické obsahovo boli, boli absolútne nezvládnuté - sám neviem či to bolo scenárom, alebo hercami - a vyzerali skôr ako paródia. No a úplny zabiják bol dabing. Ja neviem čo za úchyla môže prísť s nápadom najprv investovať toľko energie do skvelej atmosféry akú mal ten film a vzápätí ju zabiť dabingom. Keby ten film bol normálne dvojjazyčný, bolo by to z mnohých hladísk oveľa lepšie. Kolem-dokola, mám celkom rozporuplné dojmy. Malo to našliapnuté na naozaj kvalitný snímok, ale niektoré elementy to žiaľ fatálne pokazili. ()

Paolo123 

všechny recenze uživatele

Spíš televizní, ovšem solidní fim.. Není tak hrozný, jak se někomu zdá.L.Baarová byla ve svém věku schopna se zamilovat do kohokoli, kdo měl moc. Mladá žena hledící mužům do rozkroku. Moc ji přitahuje. Goebels gentleman ? Proč ne ? Ďábel JE gentleman. Skvělá je S,Stašová v roli ambiciozní matky, jež si plní sny bez ohledu na důsledky. Lepší masku A.Hitlera ve filmu jsem neviděl. Zaujme i scéna vyhnání sestry L.Baarové Zorky a ukazuje na duchovní klima komunismu a jeho bezohlednost zcela shodnou s nacismem. ()

ma2sko 

všechny recenze uživatele

Renč to s kamerou vie, akonáhle neprevláda depresívna a melancholická nálada, tak sa to neoplatí pozerať. /kino/ ()

PavelKral 

všechny recenze uživatele

Velkolepé!!! Dostatečně strhující, dostatečně výpravné i dostatečně emotivní. O minutku déle bych si přál rozvinout téma šílenství Křišťálové noci a také hrůzy prožité Baarovou v kriminálu. Dobové asociace byly téže zdařilé. Havel, Vydra..atd. Potěšily mě záběry R.A.Dvorského s Melody Boys a prostřihy na Oldřicha Nového. Víc takových filmů. 4/5***** ..................................................Komu se to nelíbí, doporučuji veledílo Decibely lásky ()

Jan_Hybern 

všechny recenze uživatele

Jak se zdá, propojení politiky a filmu je věčné - fungovalo jak před osmdesáti lety, tak i nyní. Dnes je nám všem jasné, jak se měla Lída rozhodnout, když váhala mezi cestou do Berlína a do Hollywoodu. Spíše nás trápí otázka, jak se postavit k filmu, který k sobě připoutal tak hojnou pozornost mocných tohoto světa a tím se stal součástí politického života nás všech. Kdo z nás pak umí odlišit, zda se ještě vyjadřuje k filmu a nebo už sděluje své postoje k jeho politickým podporovatelům, případně k politickému pozadí? Zvláště obtížné je to u životopisných filmů, které jsou svázány s politicky angažovanou osobností. Lída Bárová sice nebyla političkou, přesto byla ve svém životě spjata s dějinami více než běžný smrtelník. Též Filip Renč se buď shodou náhod nebo vlastním přičiněním dostal do politických hledáčků dnešní doby, takže skrz tuto optiku můžeme velmi snadno zcela nespravedlivě přehlížet jeho uměleckou práci. A jaký je jeho nový film? Dalo by se říci, že v kontextu českých filmů posledních let ničím nevybočuje. Jako vždy je zde absence kvalitního scénáře - příběhu, který by diváka vtáhl do děje. Zvláště obtížné je to u životopisných filmů, kdy všichni víme, jak příběh skončí - autor nás tedy nemůže nalákat na záhadnou, tajemstvím opředenou zápletku. O to více se musí scénárista i režisér snažit vtáhnout diváka do děje jinými prostředky, jinak se z filmu stává nuda. A to se přesně stalo i filmu Lída Baarová. Ničím nepřekvapil, ničím nezaujal, nic nového nepřinesl. A hlavně neskutečně nudil - ať již zbytečným a hloupým komentováním dobového kontextu z úst herců, tak též neuvěřitelností skoro všech filmových postav (nevěřím, že by se takto chovala Lídina matka a nebo i samotný ministr Goebbels). Nemluvě o hloupé, až umělecky děsivé scéně "intimního sblížení" mezi hlavními protagonisty. Film byl natočen, české kinematografii nic nového nepřinese. Snad jen námět na sociologickou studii, jak spolu může souviset počet fanoušků filmu s počtem příznivců jednoho nejmenovaného politika. ()

andydufrsn 

všechny recenze uživatele

Skvělá (možná ještě lepší) výprava, výborné herecké výkony, skvělý casting (Goebbles). A tímto končí! Prakticky žádný děj, mizerné dialogy. Škoda mohlo (a mělo!!) to být mnohem lepší a zajímavější ()

Související novinky

Eric Serra zakoncertuje na SOUNDTRACKU Poděbrady

Eric Serra zakoncertuje na SOUNDTRACKU Poděbrady

18.07.2018

Mezinárodní festival filmové hudby a multimédií SOUNDTRACK Poděbrady 2018 navazuje na úspěch předchozího ročníku, který navštívilo přes třicet tisíc fanoušků nejen filmové hudby. Ti měli možnost… (více)

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

14.07.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama