Reklama

Reklama

Galavant

(seriál)
Trailer
USA, (2015–2016), 6 h 26 min (Minutáž: 21–22 min)

Tvůrci:

Dan Fogelman

Hrají:

Joshua Sasse, Timothy Omundson, Vinnie Jones, Karen David, Luke Youngblood, Mallory Jansen, Julian Seager, Sophie McShera, Hugh Bonneville, John Stamos (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Tam kde většina pohádek končí, tahle teprve začíná. Hrdinný rek Galavant, slovutný to chrabrý rytíř, bojuje o srdce své vyvolené, která na piedestalu zájmu cloumá jak s city všemi opěvovaného Galavanta, tak i zlého krále Richarda. (geklon)

Videa (7)

Trailer

Recenze (82)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Galavant je přesně ten seriál, u kterého si vždy řeknu, že to vypadá, jakoby se sešla parta přátel, a rozhodla se natočit tu největší hovadinu na světě, bez jakýchkoliv zábran, pravidel a obecně všeho, co je v TV průmyslu zavedeno. Tvůrci si během seriálu dělají ze srandu ze všech možných fantasy filmů a seriál, a postupem času i sami ze sebe. Narážky na nízký rozpočet, kostýmy a všechno možné jsou úplně běžné. Vůbec se nedivím, že se Galavant nedokázal v USA prosadit, protože je svým pojetím naprosto odlišný od toho, co běžně divákům v USA příjde vtipné. Možná škoda, že nápad na takový seriál nedostali třeba v Británii, kde věřím, že by se seriál stal klenotem. Pro mě tak Galavant zůstává zárukou velmi podařeného a naprosto potrefeného humoru, který mi na 100% sedí, a ke kterému se vždy rád vracím. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Zaujalo mě to už od traileru (to jsem ještě nevěděl, jestli v dobrém, nebo ne), ale nehorázně jsem se na to těšil. A teď je jasné, co je Galavant zač - podle mě jasný kandidát na hit sezóny, protože něco takového se nevidí a je to taková bejkárna, až je to dokonalý --- vůbec to nepůsobí americky, hlavně co se týče prostředí, to jsou samý louky a zříceníny a to je hrozně fajn. Naprosto parádní songy, které jsou součástí příběhu a posouvají ho dál (hlavně ta hned první byla výborná), herci zpívají výborně, postavy jsou jasně dané a úžasně napsané... Galavant je sice vynikající, ale celý seriál táhne geniálně zahraný hlavní záporák, tedy král. Lepší postavu jsem už dlouho nikde neviděl. A musím zmínit i parádního Johna Stamose v epizodní roli... Je to nehorázně vtipné, vůbec ne trapné, tak hloupé, až je to geniální, bravurní parodie a nejvtipnější záležitost za hodně dlouhou dobu srovnatelná s Teorií. Doufám, že tohle mi prodlouží na další sezónu, neboť se obávám, že osm dílů bude velice, velice málo, neboť postav jako je kuchtík, či ten silák, těch je v seriálech opravdu požehnaně málo. Myslím, že po dalších dvou dílech, se do toho seriálu zamiluju, neboť jsem takhle blizoučko. Už dodám jen jedno: Bomba. Všechno, co jsem chtěl říct jsem (snad) řekl, a pokud ne, tak to tady v komentářích určitě někde najdete, jelikož pozitivních ohlasů je dost, a bodejť by ne, když je to taková strašná pecka. Nejvíc originální věc, kterou jsem viděl, aneb jak z chabé zhovadilé látky udělat nezapomenutelnou záležitost. Po svou dílech 90%, čistě jen jako rezerva do budoucna. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

1. série: Everybody sing! Nečekaně ujetý a šíleným humorem nařachaný muzikál, jenž se nebere vůbec vážně a funguje také jako parodie pohádkového žánru. Chytlavé melodie, již byste si broukali i dlouho po skončení, se sice dočkáme pouze v pilotu. Choreografie některých hudebních čísel by také ještě potřebovala doladit. Písničkám ale nechybí hravost, nápaditost a stejně jako zbytek seriálu si umí skvěle utahovat z podobných pohádkových písní a žánrových škatulek. K tomu si připočtěte sympatický casting v čele s králem Timothy Omundsonem a guilty plesure Vinnie Jonesem a máme zde kousek, který budete buď milovat, nebo totálně nenávidět. Škoda, že druhé série se nejspíš nedočkáme. 80% ()

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Na každú vec, ktorú Galavant robí správne, pripadá vec, ktorá absolútne nefunguje. Fantastický Timothy Omudson (PSYCH) single-handidly zachraňuje celý seriál, ktorý naopak topí mdlé, nezaujimavé trio hlavných hrdinov (+zle obsadený Vinnie Jones). Zápletka je veľmi chabá a humor vo väčšej časti nefunguje (knock knock a yo mama vtipy v roku 2015?!?) Hlavným ťahákom seriálu je hudba legendárneho disneyovského dvorného skladateľa Alana Menkena (THE LITTLE MERMAID, BEAUTY AND THE BEAST) v spolupráci Christopherom Lennertzom (videohry GUN a MEDAL OF HONOR: PACIFIC ASSAULT) a textárom Glenom Slaterom (TANGLED). Výborne skomponovanú, plne orchestrálnu hudbu však likvidujé hrozný televízny mix zvuku. Zvukový inžinier by zaslúžil zavrieť všetky prsty do škripca - hudba postráda akúkoľvek dynamiku (všetok zvuk je ako keby normalizovaný na jednej úrovni - tento problém je vďakabohu vyriešený na vydanom soundtracku!). Galavant by sa chcel rovnať chytrej PRINCESS BRIDE alebo Pythonovskému SPAMELOTu, ale skôr sa približuje k nevydarenému seriálu KRÖD MANDOON AND THE FLAMING SWORD OF FIRE. ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Po prvním (dvoj)dílu zatím 4/5. Výborně zvolené obsazení, velký palec nahoru za Timothy Omundsona alias Lassitera z Agentury Jasno, písničky chytlavé, až to hezké není a správná míra infantilního humoru, který k trapnosti zatím sklouzává jen zřídka. Uvidíme, co budu říkat po osmi epizodách, ale Gááááálaváááánt má zatím nakročeno velmi slušně. ()

Galerie (509)

Zajímavosti (7)

  • Skladatel Menken si dělá legraci ze známých, ale i svých písní. V 7. epizodě 1. serie říká sluha Galavantu: "Kiss the girl". To je jinak pobídka, která zazněla v Disneyho pohádce Malá mořská víla (1989), kdy rak a opatrovník Ariel našeptává princi Erikovi, aby v loďce políbil tu dívku. Právě v tu chvíli zazní pár tónu z oné zamilované písně od Menkena. (Gig)
  • Když v 10. epizodě 2. série "The One True King" chlapec nabízí, že napíše králi písničku, Gareth (Vinnie Jones) odsekne: "Shut up, Menken" ("Mlč, Menkene"). Alan Manken je hudební skladatel, který je známý spoluprací s Waltem Disneyem a napsal i hudbu ke Galavantovi. (Tom:))
  • Ve 3. epizodě 1. série "Two Balls" je cedule "Sidneyland" (anagram slova Disneyland) napsaná stejným fontem jako skutečné logo společnosti. (Tom:))

Reklama

Reklama