Reklama

Reklama

Galavant

(seriál)
Trailer
USA, (2015–2016), 6 h 26 min (Minutáž: 21–22 min)

Tvůrci:

Dan Fogelman

Hrají:

Joshua Sasse, Timothy Omundson, Vinnie Jones, Karen David, Luke Youngblood, Mallory Jansen, Julian Seager, Sophie McShera, Hugh Bonneville, John Stamos (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Tam kde většina pohádek končí, tahle teprve začíná. Hrdinný rek Galavant, slovutný to chrabrý rytíř, bojuje o srdce své vyvolené, která na piedestalu zájmu cloumá jak s city všemi opěvovaného Galavanta, tak i zlého krále Richarda. (geklon)

Videa (7)

Trailer

Recenze (82)

reban 

všechny recenze uživatele

Pro kastrovaný chlapce a potraty co se bez koulí už narodili, naprosto dokonalý seriál. Pro nás ostatní ztráta času a mozkových buněk. Přihřátej příběh, přihřáta hudba, přihřátý herci, přihřátá délka epizod, přihřátej počet sérií, přihřátej úvodní obrázek a přihřátej celej svět. #globálníoteplování #nemámnicprotipřihřátejm #Peace ()

venalce 

všechny recenze uživatele

Galavant je úžasný. Čas od času je nám takovéhle šílenosti třeba, abychom nebrali seriálový svět příliš vážně. Díky tomu, že se jedná o ryzí parodii, je tu možné všechno, takže vás vždy překvapí dalšími a dalšími úlety. Písničky celou tu netradiční atmosféru jen podtrhují a jsou provedené na vysoké úrovni, pokud byste se snad o jejich kvalitu báli. Tu a tam se mihne hvězdný host a časem si zamilujete mnohé z postav, ale hlavně jde o ty nápady a vtípky. Třetí série se dočkáme leda zázrakem, ale buďme vděční alespoň za ty dvě, Galavant vám totiž spolehlivě vykouzlí úsměv na tváři (pokud vám rovnou nezpůsobí neutuchající záchvat smíchu). ()

Reklama

Laerry 

všechny recenze uživatele

Parodie na pohádková klišé je o to hodnotnější, že vznikla pod záštitou Disneyovského impéria (stanice ABC). A že si nebere zrovna servítky – hlavní postava je arogantní povaleč s vysokým egem a hrubiánskými manýry, který pořád chlastá a několikrát „sexuje“ hned během úvodního songu. Jeho životní láska není žádnou obětí, ale ctižádostivá zlatokopka, která postrádá svědomí a sebereflexi. Zlodušský král je ve skutečnosti šikanovanou obětí, která jen tak mimochodem vyvraždila téměř celé své království... Ale vše je do určitých mezí korektní, tedy spíše je vše korektní až do absurdních rozměrů – sprostá slova jsou komicky vypípána (včetně rozmazání úst!), Galavantovi společníci jsou etnického původu – navíc jeho černý panoš je adoptovaný bílými židovskými rodiči... Písničky jsou originální – aneb takové texty v klasických pohádkách opravdu neuslyšíte (navzdory tomu, že songy měl na starost právě autor některých Disneyovských klasik) a vyplatí se jim věnovat plnou pozornost. Další perlou jsou nečekaná camea: Hugh Boneville, Ricky Gervais, Al Yankovic a Anthony S. Head jsou třešničkou na dortu. A co se týče hlavních postav: ty si prostě nejde nezamilovat.... Ať už se Galavant dočká jen jedné série (na konci se vtipně zpívalo o budoucím osudu seriálu), dozajista z toho bude kult. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Po prvních dvou dílech, které jsem strávila v křečích z toho smíchu, musím říct, že jsem zvědavá, co bude dál. Jakože pilot, který začal ve středověké době zpěvem opěvujícího Galavanta s dalšími a dalšími songy a opravdu nečekaným komickým zvratem a dalšími hláškami a vtipy.. no prostě zatím je to na 5*, ale já hodnotím vždy nejdříve po 4. díle, protože nikdy nevíte, co scénáristi poserou. Ale ty songy jsou až moc chytlavé, že pak uvíznou v hlavě na celý den a tolik humoru jsem už dlouho nenašla v žádném komediálním seriálu, na které se dívám.... snad naposledy v prvních sériích himym nebo tbbt a to už je ukrutně dávno.. slušných 7 let řekla bych. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Zaujalo mě to už od traileru (to jsem ještě nevěděl, jestli v dobrém, nebo ne), ale nehorázně jsem se na to těšil. A teď je jasné, co je Galavant zač - podle mě jasný kandidát na hit sezóny, protože něco takového se nevidí a je to taková bejkárna, až je to dokonalý --- vůbec to nepůsobí americky, hlavně co se týče prostředí, to jsou samý louky a zříceníny a to je hrozně fajn. Naprosto parádní songy, které jsou součástí příběhu a posouvají ho dál (hlavně ta hned první byla výborná), herci zpívají výborně, postavy jsou jasně dané a úžasně napsané... Galavant je sice vynikající, ale celý seriál táhne geniálně zahraný hlavní záporák, tedy král. Lepší postavu jsem už dlouho nikde neviděl. A musím zmínit i parádního Johna Stamose v epizodní roli... Je to nehorázně vtipné, vůbec ne trapné, tak hloupé, až je to geniální, bravurní parodie a nejvtipnější záležitost za hodně dlouhou dobu srovnatelná s Teorií. Doufám, že tohle mi prodlouží na další sezónu, neboť se obávám, že osm dílů bude velice, velice málo, neboť postav jako je kuchtík, či ten silák, těch je v seriálech opravdu požehnaně málo. Myslím, že po dalších dvou dílech, se do toho seriálu zamiluju, neboť jsem takhle blizoučko. Už dodám jen jedno: Bomba. Všechno, co jsem chtěl říct jsem (snad) řekl, a pokud ne, tak to tady v komentářích určitě někde najdete, jelikož pozitivních ohlasů je dost, a bodejť by ne, když je to taková strašná pecka. Nejvíc originální věc, kterou jsem viděl, aneb jak z chabé zhovadilé látky udělat nezapomenutelnou záležitost. Po svou dílech 90%, čistě jen jako rezerva do budoucna. ()

Galerie (509)

Zajímavosti (7)

  • Skladatel Menken si dělá legraci ze známých, ale i svých písní. V 7. epizodě 1. serie říká sluha Galavantu: "Kiss the girl". To je jinak pobídka, která zazněla v Disneyho pohádce Malá mořská víla (1989), kdy rak a opatrovník Ariel našeptává princi Erikovi, aby v loďce políbil tu dívku. Právě v tu chvíli zazní pár tónu z oné zamilované písně od Menkena. (Gig)
  • Ve 3. epizodě 1. série "Two Balls" je cedule "Sidneyland" (anagram slova Disneyland) napsaná stejným fontem jako skutečné logo společnosti. (Tom:))
  • Když v 10. epizodě 2. série "The One True King" chlapec nabízí, že napíše králi písničku, Gareth (Vinnie Jones) odsekne: "Shut up, Menken" ("Mlč, Menkene"). Alan Manken je hudební skladatel, který je známý spoluprací s Waltem Disneyem a napsal i hudbu ke Galavantovi. (Tom:))

Reklama

Reklama