Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Šest divokých historek spojuje téma drobných i větších nespravedlností a křivd, kterým se člověk nemůže bránit, nechce-li překročit hranice zákona či dobrých mravů. Čeho je ale moc, toho je příliš. V různých situacích se hrdinové filmu dostanou do bodu, kdy už jim dojde trpělivost. Vezmou věci do svých rukou a s lidskou malostí, byrokracií či vypočítavostí si to vyřídí s intenzitou rozzuřeného zvířete. Černá komedie koprodukovaná bratry Almodóvarovými si podmanila diváky festivalu v Cannes i Karlových Varech. Není divu. Nervy totiž můžou rupnout každému a pocity hněvu jsou stejně univerzální jako uvolňující účinek smíchu, který se dostaví při každém z šesti překvapivých rozuzlení. (Aerofilms)

(více)

Recenze (905)

Drom 

všechny recenze uživatele

Tak si můžu odškrtnout další slátaninu. Nemám ty povídkový filmy extra v oblibě, takže bylo štěstí, že příběhy ušly. Asi bych to šupnul do šuplíku s průměry a brzo uvolnil alokovanou pamět, protože opravdu se mi líbila jen historka druhá a pátá. První byla spíš taková jednohubka postavená na jedné věci. Třetí historka je jakási alternativní realita, ve které El Spílbergo nesehnal zlej náklaďák do filmu Duel a tak to pojal jako komédii. Ten otravnej pyrotechnik ve čtvrté mi nebyl sympatickej ani trochu a ta šestá byla zas příliš dlouhá. Mnoho humorných prvků mě jaksi neoslovilo, asi už jsem moc zdeformovanej. Za vychválení ovšem stojí nejen leckteré exteriéry a scény, hudba, ale především úžasná je v nejednom okamžiku kompozice záběrů kamery. Každopádně to bylo lepší, než jurští digimoni i Bau Max: Zběsilá recyklace, které jsem nedávno taky viděl. ()

poli00 

všechny recenze uživatele

za první a poslední příhodu o hvězdičku na víc :) celkově se u toho ty dvě hodky dají s klidem vydržet a člověk se občas dobře zasměje.. ta Argentina to celý dělá trochu jinym, než by bylo u holywoodu.. ()

pepa3rd 

všechny recenze uživatele

Skvěle vypointované krátké povídky, které spojuje momentální zkrat v jednání různorodých lidí. Jen je škoda, že se je nepodařilo propojit do jednoho příběhu nějakou závěrečnou pointou. 75 % ()

darkreider 

všechny recenze uživatele

X nesúvisiacich krátkometrážnych filmov zhrabaných na jednu hromadu ma nepresvedčilo, že to je materiál na tak vysoké hodnotenie. Očakávam aspoň nejaké prepojenie, keď už nič. ()

figliar 

všechny recenze uživatele

Pri tomto filme úplne platí výraz - z každého rožku trošku. Pre mňa neznámy režisér a herci, ale pomerne prekvapivo dobre napísané a zahrané. Kvalita jednotlivých poviedok síce dosť kolísala, napríklad historka z reštaurácie pôsobila dosť lacno a amatérsky, ale posledná svadobná príhoda ma presvedčila o tom, že 4 hviezdy si tento film v pohode zaslúži. Ako ľahko sa môže život vymknúť kontrole. ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

Haha, tak tohle je super. Chytře napsané povídky, délkou tak akorát aby nezačali nudit. Velmi zábavné, a vskutku divoké :). ()

Stefan_M 

všechny recenze uživatele

Takmer 4* u mna. Kazda poviedka mala co povedat divakovi. Pri poslednej som myslel, ze jej nakoniec oznami, ze to bola jeho sestra. ()

anitae 

všechny recenze uživatele

Pro mě asi nejlepší film, který jsem měla možnost letos vidět. Šest povídek - Letadlo s Gabrielem Pasternakem, Restaurace s travičkou, Souboj na silnici, Pan Bombička, Nehoda a Svatba jako řemen. Nejvíc mě za srdce vzala Travička a Šílenci na silnici. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

Tarantino má své Historky z podsvětí, Szifrón zase Divoké. A to vskutku pořádně! Příběhy, které se mohou stát i Vám jsou přivedeny až do krajních mezí, které balancují na hranici bizarnosti, černého humoru a jak věcně poznamenala Nylo i zvířecích pudů. ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Vtipná čierno-humorná zbierka poviedok z Argentíny. Bál som sa nudy, ale nakoniec všetky poviedky stáli za to a boli zábavné. Niektoré vďaka vydarenému čiernemu humoru (redneck vs audi, alebo svadobná party), iné vďaka problémom, ktoré sa nám kľudne môžu stať (odtiahnutie auta pánovi bombičkovi či zrazenie tehotnej). Navyše aj dĺžka jednotlivých segmentov je tak akurát a zážitok dopĺňa dobrá kamera. Jediné, čo by sa dalo vytknúť je istá vypočítavosť scenáristu/režiséra - niektoré príbehy by sa udiali len veľmi ťažko (napr. hneď prvá poviedka). Ale tie dve hoďky ubehli ani neviem ako a zabavil som sa. Nominácia na Oscara na najlepší zahraničný film a na Zlatú Palmu v Cannes, cena BAFTA za najlepší jazykovo neanglický film a kopec diváckych cien z rôznych festivalov (námatkovo San Sebastian, Sarajevo, Sao Paulo, Oslo, atď). 8/10 ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Teda, Argentínčanov je lepšie nesrať, lebo ich chytí vražedný amok. Všetky poviedky majú niečo do seba a skoro všetky majú výbornú pointu. Jednotlivým častiam nemôžem nič vyčítať, ale celok je v tomto prípade menej ako súčet častí. Dôvodom je to, že príbehy nemajú medzi sebou vôbec žiadne prepojenie, čo je v dnešnej dobe aj u poviedkového filmu štandardom. 8+/10 ()

AloeB 

všechny recenze uživatele

Neskutečně černé historky, které budou mít navždy místo v mém neexistujícím srdci nejen pro svoji ironii a cynismus, ale hlavně pro své (povětšinou) naprosto dokonalé pointy a často i jistý přesah. Jistě, že kvalita povídek se liší a ne všechny příběhy mohou být mistrovské dílo, drží si však vysokou úroveň a zachraňuje je odlišné zpracování, které z každé činí vlastní unikát. Film, který si pro dobrý pocit pustím před každým letem letadlem, návštěvou fast foodu, jízdou autem, případně parkováním, nebo zkoušením nového auta a v neposlední řadě až se budu mít jednou tu vlastní svatbu si hned po rozlučce tento film pustím a budu se kochat tím, jak moc se mi to všechno následně může posrat. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Takový drsně pojatý a sympaticky přehnaný Bakaláři. Hodně se mi líbil nápad, jak udělat z běžnejch životních situací neobvyklou a originální podivanou. Minimálně v jedný povídce (ale spíš ve více) se najde každej z diváků. Za mě jednoznačně vede konflikt na silnici, ale ani inženýr s bombou nebo svatba nezustaly moc pozadu. Zbytek mě buď tolik nezaujal (letadlo), nepřišel mi zajímavě vypointovanej (restaurace) nebo neměl zápletku, která by se týkala běžnýho života lidí (syn zbohatlíka). Docela mě zaujala i filmařina a herecký výkony. Škoda, že nebyly povídky víc vyrovnanější a nepodařilo se všechny nasměřovat do situací z života "obyčejnejch" lidí. Za super nápad a tři výše vychválený povídky ale prostě musim přihodit aspoň čtvrtou slabou hvězdu. ()

dakarin 

všechny recenze uživatele

Perfektní filmařina, perfektní kamera, výborní herci ... ale nepěkné příběhy, smutné náměty - extrahovaná část reality dnešního vystresovaného světa, tedy nedoporučuji, byť oceňuji umění tvůrců. Není dobré se tímto příliš plnit, vždyť dnes stačí pustit si zprávy a máte šílenství dostatek v čerstvém stavu ... tedy nedoporučuji ... ()

Vabr 

všechny recenze uživatele

Nevím, mně osobně to nepřišlo vůbec vtipné. Zhlédl jsem to až po povídku s odtahovkou. Nejlepší mi asi přišla hned ta krátká úvodní. Celé mi to přišlo ale dost vleklé a ten humor se do mě nestrefil, přestože to bylo jak z každodenního života a dokázal bych si to představit. Ani jednou jsem se nezasmál nebo nepousmál. Jako zajímavé to trošku bylo, ale to je tak vše. Vyhodnocení: To už aby mi radši povídala divoké historky ze svýho mládí moje máma ()

Gixian 

všechny recenze uživatele

Šest historek, které úplně nenudí, ale vesměs mají nějaký problém: První je dětinsky primitivní, druhá dost temná, třetí dost drsná, čtvrtá strašně průhledná, pátá nikam nesměřuje... až ta šestá, jakkoliv úchylná, mi přijde dokonalá. Za ni 4 hvězdy - byť je to spíš jak 4 hvězdy u Parazita (lol, podívejte se jaké osobité chujoviny točí v těch exotických zemích), než že by to znamenalo film, který si rád pustím znovu. ()

radeckator 

všechny recenze uživatele

Šest povídek a můžu dát jen pět hvězdiček. Těžko vybrat komu nedat, nerad bych se dostal z téhle partičky někomu na black list :-). ()

Související novinky

The Last of Us nabírá herního skladatele

The Last of Us nabírá herního skladatele

13.03.2020

Necelé dva měsíce nás dělí od vydání jedné z nejočekávanějších her letošního roku The Last of Us Part II. Pár dní nazpátek přitom bylo oznámeno, že se kabelovka HBO, scenárista Craig Mazin (Černobyl)… (více)

Festival argentinského filmu začíná

Festival argentinského filmu začíná

24.10.2019

Od 24. 10. do 30. 10. se v pražském kině Lucerna koná 8. ročník festivalu argentinského filmu CINE ARGENTINO. Festival doprovází výstava argentinských filmových herců. Přehlídka bude zahájena… (více)

Kino Světozor slaví Patnáct let

Kino Světozor slaví Patnáct let

14.05.2019

Čeká vás velká nádhera a trochu i melancholie. Kino Světozor dostane občanku a oslaví to filmovou přehlídkou Patnáct. Během týdne od 24. do 30. května uvede 15 největších hitů i srdcovek týmu, který… (více)

Kinokavárna na Rock for People

Kinokavárna na Rock for People

30.06.2015

Oscarové filmy, kultovní české seriály, přehlídku tvorby mladých nadějí českých filmových škol, originální Kinokavárnu s vybraným filmovým menu od Aerofilms a nádavkem diskuze s tvůrci. Festival Rock… (více)

Reklama

Reklama