Reklama

Reklama

Geostorm: Globální nebezpečí

  • USA Geostorm (více)
Trailer 2

Po sérii bezprecedentních přírodních katastrof ohrožujících naši planetu se přední představitelé z celého světa dohodnou na vytvoření rozsáhlé sítě satelitů k řízení globálního klimatu, které mají zajistit bezpečnosti všech obyvatel planety. Ale nyní se něco pokazilo – systém vytvořený k ochraně Země začne na Zemi útočit a začíná závod s časem, kdy je nutné zjistit skutečnou hrozbu dříve, než geomagnetická bouře smete ze zemského povrchu všechno... a všechny. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (489)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ako to napísať najvýstižnejšie....Jadro 2. Už dlho neboleli dialógy tak, ako pri Geostorme, čo je v ostrom kontraste s fajn vizuálnou zložkou a odsýpajúcim dejom. Nad množstvom klišé sa pomaly začnete zabávať, len bohužiaľ cítiť, že ich Devlin nepovažuje za ironickú hru, ale za neoddeliteľnú súčasť katastrofického žánru. Keď prídete na to, o čo v skutočnosti ide, začnete sa nad scenárom zabávať ešte viac. A keď máte countdown na záchranu sveta cca 10 minút a vy sa z toho 5 minút vybavujete s bratom, nepomôže ani chytanie sa za hlavu, musíte sa ísť po filme ožrať. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Dlouho odkládaný sci-fi film je režijním debutem Deana Devlina, producenta stojícího za většinou filmů Rolanda Emmericha. Emmerichovy filmy jsou ve většině případů geniální ztělesnění anarchie a Emmerich je režisér zručný. Devlin si zde ale ukousl až příliš velké sousto a měl radši zavolat Rolandovi. Devlin je pořád přece jenom debutant a dostal film za 120 milionů dolarů. Což je pro debutanta hrozně moc avšak zázraky se stávají. U Geostormu to dojelo tak na 50 procent. Geostorm není špatný film. Nejde však ani o dokonalý film. Akční scény i přes rozpočet úplně zaujmout nedokážou a celá zápletka je opravdu přitažená za vlasy a navíc ne úplně vysvětlená (alespoň dle toho co jsem zaregistroval) Herecká stránka je v pořádku: Gerald Butler je opět sympatický hrdina, Jim Sturgess je jeho ying-yangovský bráška a do toho jim ve vedlejších rolí sekundují Ed Harris a Andy Garcia. Především vztah bratrů je fajnově propracovaný a dojde k jedné emočně vyhrocené scéně která se oboum hercům povedla. Geostorm je však pořád řadový blockbuster a i když to na konci vypadá, že zaexperimentuje nakonec spadne do řadového klišé. Jako žánrová výplachovka ovšem vysoce fajn. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nedoufal jsem dle obyčejných upoutávek, že Geostorm je nakonec slušná zábava a vzhledem k tomu, že se jedná o Debut s vyšším hodnocením šetřit nebudu. Gerard Butler je zde skvělý a slušně hláškuje celý film, destrukcí mohlo být ovšem více, ale byly povedené. Hongkong byl nejdelší a poté několik menších, ale pokaždé v zajímavé lokalitě( Moskva, Dubai, Mombai, Florida). Příběhově se to vyvíjí jinak než jsem čekal, takže za to také palec nahoru. Nenudil jsem se ani chvíli, spokojenost. Líbilo se mi to více než v Oku Tornáda.75% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Satelit měnící počasí mi přijde cool a mám slabost pro filmy o únosech prezidentů i pro Butlera, který je synonymem dnešních tupých akčních kinobéček. Takže jsem se ke GEOSTORMU stavěl víc než vstřícně. Leč (nepřekvapivě) je to při nejlepší vůli průměr, který jen patlá dohromady to, co už jsme viděli jinde a líp. Katastrofické scény zoufale okoukané, zápletka se spiknutím z dálky průhledná, skvělí herci Harris a Garcia absolutně nemají co hrát. Celkově nenápadité a málo vtipné, což je asi nejlíp vidět na scéně automobilové honičky, kdy hrdinové prchají s uneseným prezidentem před katastrofou i záporáky. Podobná scéna v Emmerichově 2012 byla superzábavná, předčasný vrchol filmu a člověk si ji pouštěl znovu a znovu a to si vystačila bez prezidenta a záporáků. Tady ji odzívete. Devlin nejen zaspal dobu, ale ani toho od Emmericha moc neokoukal. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Dostal som presne to, čo som aj očakával, takže sa nemôžem na tvorcov vôbec hnevať. Geostorm je katastrofickou snímkou so všetkým známym klišé a kopou nelogických scén, častokrát popierajúcich samotné fyzikálne zákony. Pokiaľ chcete niečo pri čom skrátka vypnete, oddýchnete si, tak ste našli to pravé orechové. V dobrom slova zmysle i v zlom. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (9)

  • Celosvětová premiéra proběhla 16. října 2017 v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • Jednomu z typu satelitů ve filmu říkají RocknRolla. Nepochybně se jedná o narážku na stejnojmenný film RocknRolla (2008), ve kterém, stejně jako zde, hraje hlavní roli Gerard Butler. (mr.twizta)
  • Některé scény odehrávající se v NASA se točily v reálném zařízení NASA v New Orleans. (filmsim)

Reklama

Reklama