Reklama

Reklama

Geostorm: Globální nebezpečí

  • USA Geostorm (více)
Trailer 2

Po sérii bezprecedentních přírodních katastrof ohrožujících naši planetu se přední představitelé z celého světa dohodnou na vytvoření rozsáhlé sítě satelitů k řízení globálního klimatu, které mají zajistit bezpečnosti všech obyvatel planety. Ale nyní se něco pokazilo – systém vytvořený k ochraně Země začne na Zemi útočit a začíná závod s časem, kdy je nutné zjistit skutečnou hrozbu dříve, než geomagnetická bouře smete ze zemského povrchu všechno... a všechny. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (489)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Tieto veľkolepé katastrofické filmy celkom môžem, predsa len tak moc sa ich netočí, takže som rád za každý nový, ale Geostorm to nakoniec uhral aspoň s nejakou cťou vlastne len preto, že v posledných rokoch už podobné filmy nestoja za nič. Keď si spomeniem na taký San Andreas alebo nový Deň nezávislosti, ktoré boli nielen tupé, ale hlavne strašne nudné a mal som ich problém dopozerať do konca, tak Geostrom je aspoň svižný a stále sa tu niečo deje, ale inak to teda tiež nie je žiadny zázrak. Opäť je to dejovo poriadne tupé, ako celok to nedáva vôbec žiadnu logiku a opäť tu musí byť protivníkom politika a človek, akoby potenciálny koniec sveta kvôli vplyvu prírody nebol dostatočne atraktívny, tak sa to musí ešte prekombinovať, ale pozerať sa na to dá a film si drží určitú úroveň zábavnosti, aj keď často skôr tú nechcenú. Čo sa týka samotných katastrofických scén, tak tu hlavne zamrzí, že fungujú len ako samostatné atrakcie, než by boli plnohodnotne vložené do deja a ovplyvňovali aj hlavných hrdinov, ale inak nie sú zlé zvládnuté. Za kvalitnejšou konkurenciou určite zaostávajú a mohli byť aj dlhšie, ale celkom sa mi páčili, hlavne útek pred vlnou mrazu na pláži. Čo sa týka obsadenia, nájde sa tu plno mojich obľúbencov, Gerard Butler v hlavnej úlohe, Jim Sturgess, Daniel Wu, Ed Harris alebo Andy Garcia, ale tieto ich postavy za moc nestoja, v iných filmoch ma bavia omnoho viac. A Dean Devlin to teda moc nezvládol, chcel si natočiť svoj vlastný katastrofický veľkofilm, ale nemal na to. Takže na ten priemer mi to stačí, predsa len som fanúšik tohto typu, nenudil som sa a pár scén sa mi páčilo, ale inak je to skutočne len taký brak, ktorý prepadol zaslúžene. 54% ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Nevěřil jsem, že v kině ještě někdy uvidím film jako GEOSTORM, jehož námět byl zřejme před dekádou zamítnutý Rolandem Emmerichem coby příliš tupý, dialogy pocházejí z druhé půlky devadesátých let a triky z éry někde mezi tím. Ale jako jo, ve své nehorázné blbosti je to až dětinsky upřímné. ;) Na rozdíl od své ženy jsem se nicméně provinile bavil, a to zejména díky analytické radosti z procesu znovuozvláštňování. Rozumíte, máte konkrétní vyprávěcí postupy a vzorce, které už před drahnou dobou začaly být natolik omšelé, že si je dovolily použít snad jen parodie... a tak zmizely ze zřetele, nepředpokládáte je, přestaly být preferovanou vypravěčskou volbou. Sledujete tedy film a uplatňujete současné povědomí o vyprávěcích postupech a vzorcích, což vede k tomu, že ačkoli velmi důvěrně znáte většinu z oněch dobou postupně opuštěných taktik, film vás nakonec vlastně neustále divácky překvapuje: kdo se podle současné logiky jeví jako padouch, nejenže není padouchem, ale rychle se přidává k táboru klaďasů. (SPOILER: Výjimkou je v tomto ohledu ten největší padouch, jehož plánovací logika je ovšem natolik mimózní, že svou hypotézu o jeho padoušství permanentně potlačujete: chce dosáhnout účinku X, přičemž na světě existuje pouze jedna osoba Y, která mu v tom může zabránit - a právě osobu Y přímo ponoukne na akci nasadit, cože?! PS: Ne, Verbale. Co píšeš, je jaksi zjevné, ovšem nedává to smysl.) Jinými slovy, GEOSTORM dokáže ozvláštňovat tím, že naprosto bez uzardění využívá nejprofláklejší vzorce vyprávění, gagy a tzv. hlášky, které působí překvapivým dojmem, protože nikdo nepředpokládá, že by se filmaři opravdu odvážili je použít. Dávám nakonec jednu hvězdičku - protože s diplomatickými třemi by zapadl do průměru a na dvě hvězdičky je to přece jen poněkud extrémní estetická zkušenost. GEOSTORM totiž není jen ledajaký špatný blockbuster, nýbrž nejen mimořádně, ale hlavně velmi osobitým způsobem špatný blockbuster! ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od podobně laděných emmerichovin atp. se Geostorm nespoléhá pouze na efekty, ale servíruje i zápletku, která sice není vypilovaná úplně k dokonalosti a obsahuje řadu klišé, ale to tady vůbec nevadilo. Vlastně jedinou větší vadou na kráse byly neustálé půtky mezi bratrskou dvojící, které mi občas lezly dost na nervy, byť se Sturgess s Butlerem snažili, aby tomu tak nebylo. Pokud jde o samotné bouření, tak ho sice mohlo být víc, ale na druhou stranu to, co tu bylo, stálo za to. Pokud nemáte potřebu se rýpat v detailech a chcete se jen bavit, je Devlinův režijní debut ideální. 80% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Dnešním dnem mohu hrdě prohlásit, že už jsem viděl skutečně všechno. Aby Gerard Butler hrál (přesněji napsáno - pokoušel se hrát) někoho inteligentního, to svět doposud neviděl a zřejmě už ani nikdy neuvidí. Absolutně do dané role neseděl. K tomuto filmu mě dostal skutečně podařený trailer, který mi byl vnucen v kině. Tento trailer však absolutně nezachytil atmosféru filmu. Zpětně působí dojmem, že je trailerem k úplně něčemu jinému. Navzdory tomu jsem byl připraven akceptovat i něco trošku jiného, kdyby ovšem to něco trošku jiného nebyla kolosální a neskutečně předvídatelná nuda. Záporáka odhalíte už po prvním spatření. Zbytek filmu už pouze vyčkáváte, než ho duo retardů od pohledu, kteří jsou v tomto filmu ovšem mimořádně inteligentní, odhalí. S výjimkou Butlera a Harrisa jsou všechny postavy mimořádně nesympatické. Příběh je sice postaven na neskutečně zajímavém nápadu se systémem, kterém je možné řídit počasí, bohužel je nenapadlo nic lepšího, než kolem zajímavé nápadu postavit tu nejohranější zápletku v dějinách filmu, bez jediného překvapení a bez jediného působivého momentu. Nemohlo tedy vzniknout nic jiného, než obohá popkornovka, která není ani dostatečně zábavná, a proto se zcela míjí s jakýmkoli účinkem. Film, který pouze okopíruje již tisíckrát okopírovaný koncept, a přesto vás nedokáže ani zabavit, je zkrátka naprostou ztrátou času a ničím jiným. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Ten film má 109 minút a asi tak 136 použitých klišé. Katastrofické sci-fi môžu byť celkom dobré guilty pleasure, ako napríklad Sunshine alebo Jadro. Dokonca aj Deň nezávislosti ;-) Kašľať na fyziku alebo zdravý rozum, oboje musí divák ignorovať a ono sa to dá... lenže tuto už tých klišé bolo fakt nahusto. Zaujímali ma iba efekty, ktorých nikdy nie je dosť a sú divoko zostrihané. A ešte tá blondínka za volantom bola dobrá, taký Terminátor v lodičkách. Takže tentokrát len jedna hviezda a guilty pleasure sa nekoná. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (9)

  • Jerry Bruckheimer se k filmu jako producent připojil později a nařídil nákladné přetáčky za 15 milionů amerických dolarů pod vedením jiného režiséra - Dannyho Cannona. (Duoscop)
  • Celosvětová premiéra proběhla 16. října 2017 v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)

Reklama

Reklama