Reklama

Reklama

Geostorm: Globální nebezpečí

  • USA Geostorm (více)
Trailer 1

Po sérii bezprecedentních přírodních katastrof ohrožujících naši planetu se přední představitelé z celého světa dohodnou na vytvoření rozsáhlé sítě satelitů k řízení globálního klimatu, které mají zajistit bezpečnosti všech obyvatel planety. Ale nyní se něco pokazilo – systém vytvořený k ochraně Země začne na Zemi útočit a začíná závod s časem, kdy je nutné zjistit skutečnou hrozbu dříve, než geomagnetická bouře smete ze zemského povrchu všechno... a všechny. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (489)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Emmerichův dvorní scénárista se pustil do vlastního režisérského projektu a světe div se, ono to není vůbec špatné! Dokonce si troufám říct, že se vyvaroval "chybám", kterých se Emmerich v posledních letech opakovaně dopouští a vrátil se kamsi k Rolandovým počátkům. Výsledkem je katastrofické áčko (well, sort of...), které je kombinací všech tří "Dnů", "Armageddonu" a mnoha dalších béček/céček, a přesto ho to nijak zásadně nepoškozuje. Příběhově je "Geostorm" naprosto ucházející (i když nutno podotknout, že "proč to dělat jednoduše, když to jde složitě" snad nikdy nebylo trefnější), logika po většinu filmu funguje a efektům nemůžu vytýkat nic. Nejvíce mě ale potěšily jiné dvě věci - charakter Gerarda Butlera, který je tak sympatický, že jsem až v šoku a humor, kterého není ani málo, ani moc.:-) ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Rozpočet: 120 miliónov $ | Tržby: 221.6 miliónov $ | Sú dni, keď mi podobný staromódny film padne do nálady. A vzhľadom k tomu, že katastrofické filmy plné heroickej hudby a patosu mám rád, je Geostorm od Devlina taká priemernejšia Emmerichovka, ktorá ma potešila, hlavne s Butlerom v hlavnej roli. Fuqua z neho dostak viac v Olympus has fallen i v London has fallen, ale evidentne mu ten žáner sedí, a Geostorm je len novým dôkazom. Fyzika samozrejme vo filme neplatí, ale kto ju v tomto žánru rieši, je už dlhodobo na zlej adrese :) ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Dnešním dnem mohu hrdě prohlásit, že už jsem viděl skutečně všechno. Aby Gerard Butler hrál (přesněji napsáno - pokoušel se hrát) někoho inteligentního, to svět doposud neviděl a zřejmě už ani nikdy neuvidí. Absolutně do dané role neseděl. K tomuto filmu mě dostal skutečně podařený trailer, který mi byl vnucen v kině. Tento trailer však absolutně nezachytil atmosféru filmu. Zpětně působí dojmem, že je trailerem k úplně něčemu jinému. Navzdory tomu jsem byl připraven akceptovat i něco trošku jiného, kdyby ovšem to něco trošku jiného nebyla kolosální a neskutečně předvídatelná nuda. Záporáka odhalíte už po prvním spatření. Zbytek filmu už pouze vyčkáváte, než ho duo retardů od pohledu, kteří jsou v tomto filmu ovšem mimořádně inteligentní, odhalí. S výjimkou Butlera a Harrisa jsou všechny postavy mimořádně nesympatické. Příběh je sice postaven na neskutečně zajímavém nápadu se systémem, kterém je možné řídit počasí, bohužel je nenapadlo nic lepšího, než kolem zajímavé nápadu postavit tu nejohranější zápletku v dějinách filmu, bez jediného překvapení a bez jediného působivého momentu. Nemohlo tedy vzniknout nic jiného, než obohá popkornovka, která není ani dostatečně zábavná, a proto se zcela míjí s jakýmkoli účinkem. Film, který pouze okopíruje již tisíckrát okopírovaný koncept, a přesto vás nedokáže ani zabavit, je zkrátka naprostou ztrátou času a ničím jiným. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Trailery byly naprosto šílené a dva roky přetáček, odkládání daly tušit, že toto bude průser. Samotná myšlenka, koncept není kámen úrazu a ani bych neřekl, že scénář táhne film dolů. Veškeré hlavní postavy odvádí slušnou práci, neměl jsem problém se snahou o drama mezi hrdiny a překvapivě dlouho se daří skrývat strůjce sabotáže na vesmírné základně. Obrovský problém celého filmu je, že vše se bere set sakramentsky vážně, bez nadsázky a závěrečný pokus o epické finále působí tragicky a směšně. Katastrofické akce není tolik, a jakmile k ní dojde, jedná se o nejslabší stránku celého filmu. Akční scény jsou nudné, bez nápadu a přepáleností trumfují snad i Rychle a zběsile. Digitální efekty ve většině případů vytahují očí z důlku, v IMAXU to bolí dvojnásob a přitom bych čekal, že právě v tomto bude těch 120 mil. vidět. Geostorm se zařadí do propadliště dějin a za dva roky si nikdo nevzpomene, že vůbec vznikl......5/10 ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Není od věci si čas od času nechat vypláchnout mozek..ne nemám na mysli ten způsob, který používala armáda v Univerzálním vojákovi . Poslat mozkové buňky na dočasnou dovolenou a jen si za asistence solidních CGI efektů okořenit filmový jídelníček béčkovým menu, kde divák dostane štědrou porci nejklasičtějších klišé, na jaké jsme v amerických katastrofických filmech zvyklí. "Nečekané" zrady, případně velezrady ve vlastních řadách, heroické projevy, rádoby emotivní výlevy v rodinných kruzích, které by za normálních okolností nikdo z dršky nevyblil a samozřejmě úniky ze spárů smrti o vlásek. Prostě tuctový filmový fast-food, který je vesměs zábavný ačkoliv úsměvný, ovšem po dopsání mého výžblechtu zapomenu, o čem to vlastně bylo. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (9)

  • Natáčelo se v Číně, USA a Spojených arabských emirátech. Točilo se od 20. října 2014 do 10. února 2015. (Yardak)
  • Nejdříve byl snímek pod záštitou Paramountu, ale nakonec se produkce ujalo studio Warner Bros. (filmsim)
  • Geostorm: Globální nebezpečí byl hotový už několik let, ale kvůli nespokojenosti studia a následným vynuceným přetáčkám (a do etrému natažené postprodukci) se dočkal premiéry až v řijnu 2017. (ČSFD)

Reklama

Reklama