Reklama

Reklama

Geostorm: Globální nebezpečí

  • USA Geostorm (více)
Trailer 2

Po sérii bezprecedentních přírodních katastrof ohrožujících naši planetu se přední představitelé z celého světa dohodnou na vytvoření rozsáhlé sítě satelitů k řízení globálního klimatu, které mají zajistit bezpečnosti všech obyvatel planety. Ale nyní se něco pokazilo – systém vytvořený k ochraně Země začne na Zemi útočit a začíná závod s časem, kdy je nutné zjistit skutečnou hrozbu dříve, než geomagnetická bouře smete ze zemského povrchu všechno... a všechny. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (492)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, ve kterých mi hollywoodská superklišé a americký hurávlastenecký superpathos nejen nevadí, ale naopak si ho skvěle užívám a beru ho s nadsázkou (Independence Day, 2012, Battleship atd). Naopak v některých mi leze celou dobu krkem, i když se v nich taky na diváka pomrkává a nemají se brát úplně vážně. Asi je to tou nesympatickou Butlerovou držkou, která mi děsně připomíná našeho třídního z gymplu. Ale ani jinak žádná sláva - copak přitroublý scénář, ale ta skákající kamera v akčních scénách... Škoda slov. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Zpočátku se mi zdálo, že by Geostorm mohl mít i na 4*, protože tu nechybělo napětí, slušný námět a dobré herecké obsazení, které se postaralo spolu s celkovým provedením o příjemnou kosmickou atmosféru. Ke konci však začne vše jaksi výrazně pokulhávat, být moc proamerické, jednoduché, předvídatelné, rádoby emotivní... Průměrná záležitost, oddechovka a jednohubka za 3* s přivřenýma očima. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po prekvapivo sviznom zaciatku okorenenom niekolkymi pôsobivymi scenami katastrof sa film zadrhne a neustale preslapuje na mieste. Neunosne dlho sa riesi otravny vztah dvoch rozhadanych bratov a popritom sa patra po zaporakovi, ktoreho identita je tak necakana, ze by ju neodhalil len slepy, hluchy a blby dokopy. Dokonca ani hviezdne herecke obsadenie nema moznost cokolvek predviest a väcsina znamych xichtov sa tu iba zbytocne mihne. Ked sa po dlhej nudnej strednej casti konecne rozputa trikove finale, tak mi uz bolo uplne jedno co sa tam deje a tym padom ma uz ani finale nezachranilo pokazeny dojem z celeho filmu. Pritom zrezirované to je kvalitne. Tak oldschoolovo. Devlin evidentne dost vela okukal od Emmericha. Ani obcasne slabsie CGI mi nevadilo. Lenze ta klasicka bondovska zapletka bez Bonda a vlastne aj poriadneho zaporaka je divna a nefunkcna. Skoda, ze to Devlin nepojal ako klasicky katastroficky film. Co sa tyka tej hluposti na ktoru tu vsetci fanusikovia sucasnych blockbusterov nadavaju, tak mi to nepripada o nic hlupejsie ako komixove chujoviny. Len je to proste nuda. 4/10. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Hm, hm, tak filmeček se zjevně nelíbil registrovanému partnerovi největšího ufona filmově – teoretického univerza, patrně jej z toho rozbolela hlava a odmítnul ten večer rimming, načež ten náš rozumbrada kvůli tomu chytnul hysterák a vycákal zde svou frustraci DOKONCE!!! téměř bez jediného odporného filmově – teoretického temitu! No toto! Ufona natolik do sebe zahleděného, že slovo „zábava„ již zcela vymizelo z jeho neomylného a jinými ufony tolik respektovaného slovníku. Daglesi, cukroušššy, proto, že na tebe Robert při projekci odmítnul pomrkávat kakaovým okem, až sis z toho uhnal sarkastické homozatmění, ti patrně unikl fuckt, že ten arcipadouch ponoukl na orbitu právě pana Y proto, aby se jej při nějaké roztomilé nehůdce či autodestrukcičce bez podezření elegantně zbavil a nikdo mu nadále nestál v cestě za dosažením účinku X. Ta vztahová nepříjemnost tě sice jako přechytřelého hipsterského geje kapku omlouvá, ovšem na straně druhé usvědčuje kapacypa, samozvaně erudovaného filmového kritika a poblij cystu tvého deformátu z toho, že v afektu čumí na pohyblivé obrázky jen na půl prdele. Cože???!!! A jak už to na HOMObázi chodí, mudrc promluvil, čehož se ihned následně chytla partička jako vždy nadšeně přikyvujících beznázorových mongololidí, co zde běžně sofistikovaně pětkuje každou furtdokolovou demenci podle omalovánek pro dyslektiky, a že prý děj na piču, dialogy na piču, logika na piču, všechno na piču … a hystericky tomu kurví rejtynk. Zjevně nebyli schopni přeslabikovat, že film není deklarován jako katastrofický, nýbrž jako SCI-FI. A to znamená, že si mohou tvůrci vědecky fantazírovat s jakýmikoliv satelitními vyfikundacemi ovlivňujícími počasí, jak se jim jen zachce, a pozastavovat se nad tím může opravdu jen hloupý a sebestředný kokot, jehož by Verne s úsměvem nakopal do prdele, kdyby ještě jules! Geostorm je prostě typická staroškolská armagedoní emerichárna, nápaditě spojená s napínačem a se všemi očekávanými klišé, patosy a dírami. Ovšem krásně udělaná, vinně potěšující, a svižná, tudíž pokud u vás film neplní svůj hlavní a prvotní účel, tedy bezstarostnou zábavu, ale je spíše prostředkem k demonstraci toho, jak moc jste upjatý samolibý pičus, vyhýbejte se tomu důsledněji než vegan tataráku. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Tak už ta Emmerichovská deštruktívna nákaza prešla ja na Deana Devlina, ale keď sa nad tým tak zamyslíme, vlastne to bol vždy Dean, kto vymyšlal pre Emmericha príbehy a zároveň mu ich aj produkoval. Očividne to Devlina už prestalo baviť sa len pozerať ako Roland točí väčšinu jeho scenárov a tak si chcel jeden vlastný natočiť sám. No a po skončení Geostorom vlastne zistíte, prečo jeho príbehu vždy točil Roland. No kto by nevedel, tak trošku napoviem. Roland tie štýlové výbuchy a hviezdne deštrukcie aspoň vie pekne natočiť. 55% - 3* ()

Galerie (54)

Zajímavosti (9)

  • Celosvětová premiéra proběhla 16. října 2017 v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • Jerry Bruckheimer se k filmu jako producent připojil později a nařídil nákladné přetáčky za 15 milionů amerických dolarů pod vedením jiného režiséra - Dannyho Cannona. (Duoscop)
  • Natáčelo se v Číně, USA a Spojených arabských emirátech. Točilo se od 20. října 2014 do 10. února 2015. (Yardak)

Reklama

Reklama