Reklama

Reklama

Geostorm: Globální nebezpečí

  • USA Geostorm (více)
Trailer 3

Po sérii bezprecedentních přírodních katastrof ohrožujících naši planetu se přední představitelé z celého světa dohodnou na vytvoření rozsáhlé sítě satelitů k řízení globálního klimatu, které mají zajistit bezpečnosti všech obyvatel planety. Ale nyní se něco pokazilo – systém vytvořený k ochraně Země začne na Zemi útočit a začíná závod s časem, kdy je nutné zjistit skutečnou hrozbu dříve, než geomagnetická bouře smete ze zemského povrchu všechno... a všechny. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (489)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

V první den, lidé budou mrznout, v den druhý bude země hořet a v třetí den, budou padat z nebe letadla. Strašně fajnový a pohodový film, nijak výrazně asi nepřekvapí, ale destrukce je hezká, přehledná a docela nápaditá. Film ale jinak má hrozně velké množství klišé a úsměvných scén, asi nejlepší je ta, jak Žerárd Butler surfuje po skle a ke konci se nebojí přinést oběť nejvyšší. Levelově je však asi to nejlepší, co se týče destrukce planety, ani to nepůsobilo tak moc hloupě jako u San Andreas, tam Skála použil své svaly, aby zkrotil nezbedné počasí. Ale konec je jeden z nejvtipnějších, co sem kdy viděl, u toho se nešlo nahlas se nesmát. Jo a pes to přežije, kočka ne. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Dnešním dnem mohu hrdě prohlásit, že už jsem viděl skutečně všechno. Aby Gerard Butler hrál (přesněji napsáno - pokoušel se hrát) někoho inteligentního, to svět doposud neviděl a zřejmě už ani nikdy neuvidí. Absolutně do dané role neseděl. K tomuto filmu mě dostal skutečně podařený trailer, který mi byl vnucen v kině. Tento trailer však absolutně nezachytil atmosféru filmu. Zpětně působí dojmem, že je trailerem k úplně něčemu jinému. Navzdory tomu jsem byl připraven akceptovat i něco trošku jiného, kdyby ovšem to něco trošku jiného nebyla kolosální a neskutečně předvídatelná nuda. Záporáka odhalíte už po prvním spatření. Zbytek filmu už pouze vyčkáváte, než ho duo retardů od pohledu, kteří jsou v tomto filmu ovšem mimořádně inteligentní, odhalí. S výjimkou Butlera a Harrisa jsou všechny postavy mimořádně nesympatické. Příběh je sice postaven na neskutečně zajímavém nápadu se systémem, kterém je možné řídit počasí, bohužel je nenapadlo nic lepšího, než kolem zajímavé nápadu postavit tu nejohranější zápletku v dějinách filmu, bez jediného překvapení a bez jediného působivého momentu. Nemohlo tedy vzniknout nic jiného, než obohá popkornovka, která není ani dostatečně zábavná, a proto se zcela míjí s jakýmkoli účinkem. Film, který pouze okopíruje již tisíckrát okopírovaný koncept, a přesto vás nedokáže ani zabavit, je zkrátka naprostou ztrátou času a ničím jiným. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Devlinova věta: „Pusť mě k tomu, Rolande.“ měla přijít maximálně v okamžiku, kdy v zasedačce Electric Entertainment nemohl Emmerich spustit kávovar.. Germánský ničitel světů a diváckého vkusu se obyčejně prezentuje kombinací pitomosti a infantilní zábavy, při které je se svým patriotismem papežštější než papež. Tohle byla jen pitomost, kterou od vysílání v pátek večer na Prima Cool dělí pouze výše rozpočtu.. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Emmerichovatější, než Emmerich samotný......a stejně tak pitomé. Vlastně ne, vůbec ne, tohle bylo zdaleka mnohem pitomější. Jenže zatímco Emmerich svoje pohádky bere s nadhledem, tady se samou vážností sere mramor. Devlin toho od kámoše moc dobrého neodkoukal. A že to má tři prdele triků? Ty už dneska nikoho neohromí. Dneska jsou CGI triky standartem, nikoliv výsadou dobrého filmu. Devlin zaspal dobu tak o 20 let a tahle nablblá splácanina zaslouženě v kinech propadla. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Satelit měnící počasí mi přijde cool a mám slabost pro filmy o únosech prezidentů i pro Butlera, který je synonymem dnešních tupých akčních kinobéček. Takže jsem se ke GEOSTORMU stavěl víc než vstřícně. Leč (nepřekvapivě) je to při nejlepší vůli průměr, který jen patlá dohromady to, co už jsme viděli jinde a líp. Katastrofické scény zoufale okoukané, zápletka se spiknutím z dálky průhledná, skvělí herci Harris a Garcia absolutně nemají co hrát. Celkově nenápadité a málo vtipné, což je asi nejlíp vidět na scéně automobilové honičky, kdy hrdinové prchají s uneseným prezidentem před katastrofou i záporáky. Podobná scéna v Emmerichově 2012 byla superzábavná, předčasný vrchol filmu a člověk si ji pouštěl znovu a znovu a to si vystačila bez prezidenta a záporáků. Tady ji odzívete. Devlin nejen zaspal dobu, ale ani toho od Emmericha moc neokoukal. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (9)

  • Nejdříve byl snímek pod záštitou Paramountu, ale nakonec se produkce ujalo studio Warner Bros. (filmsim)
  • Jerry Bruckheimer se k filmu jako producent připojil později a nařídil nákladné přetáčky za 15 milionů amerických dolarů pod vedením jiného režiséra - Dannyho Cannona. (Duoscop)
  • Některé scény odehrávající se v NASA se točily v reálném zařízení NASA v New Orleans. (filmsim)

Reklama

Reklama