Reklama

Reklama

Geostorm: Globální nebezpečí

  • USA Geostorm (více)
Trailer 2

Po sérii bezprecedentních přírodních katastrof ohrožujících naši planetu se přední představitelé z celého světa dohodnou na vytvoření rozsáhlé sítě satelitů k řízení globálního klimatu, které mají zajistit bezpečnosti všech obyvatel planety. Ale nyní se něco pokazilo – systém vytvořený k ochraně Země začne na Zemi útočit a začíná závod s časem, kdy je nutné zjistit skutečnou hrozbu dříve, než geomagnetická bouře smete ze zemského povrchu všechno... a všechny. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (489)

tron 

všechny recenze uživatele

„Mali sme tam inštalatéra, ktorý vyzeral trocha ako vy.“ Je to ako od Emmericha. Asi preto, že to režíroval Devlin. Výsledok je taký ten "klasický" katastrofický (veľko?)film, kde v jednej scéne spadne 10 mrakodrapov a vám je to fuk a radšej rozmýšľate, čo si dáte na večeru, lebo ste hladní. Preto ma vlastne príjemne zaskočilo, že nemalá časť filmu sa prekvapivo odohráva mimo apokalypsy – na vesmírnej stanici, kde Gerard Butler so svojím tímom vedie dlhé dialógy. Musím sa priznať, že hoci tieto scény určite neboli žiadny zázrak, v konečnom dôsledku ma bavili viac, ako trikové sekvencie. Asi starnem. Potešil ma Andy Garcia + plno suchých hlášok („Neter si videl, pivo nechceš, cestu poznáš.“, „Ožeň sa s ňou.“, „Vyzeráte starší, než som si myslel.“). Vzhľadom na obrovské problémy s pretáčkami (ale vážne, to komu normálnemu napadne dať film "vylepšiť" režisérovi Sudcu Dredda a Viem, čo ste robili minulé leto 2?) nečakane OK. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Emmerichův dvorní scénárista se pustil do vlastního režisérského projektu a světe div se, ono to není vůbec špatné! Dokonce si troufám říct, že se vyvaroval "chybám", kterých se Emmerich v posledních letech opakovaně dopouští a vrátil se kamsi k Rolandovým počátkům. Výsledkem je katastrofické áčko (well, sort of...), které je kombinací všech tří "Dnů", "Armageddonu" a mnoha dalších béček/céček, a přesto ho to nijak zásadně nepoškozuje. Příběhově je "Geostorm" naprosto ucházející (i když nutno podotknout, že "proč to dělat jednoduše, když to jde složitě" snad nikdy nebylo trefnější), logika po většinu filmu funguje a efektům nemůžu vytýkat nic. Nejvíce mě ale potěšily jiné dvě věci - charakter Gerarda Butlera, který je tak sympatický, že jsem až v šoku a humor, kterého není ani málo, ani moc.:-) ()

Reklama

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Dlouho odkládaný sci-fi film je režijním debutem Deana Devlina, producenta stojícího za většinou filmů Rolanda Emmericha. Emmerichovy filmy jsou ve většině případů geniální ztělesnění anarchie a Emmerich je režisér zručný. Devlin si zde ale ukousl až příliš velké sousto a měl radši zavolat Rolandovi. Devlin je pořád přece jenom debutant a dostal film za 120 milionů dolarů. Což je pro debutanta hrozně moc avšak zázraky se stávají. U Geostormu to dojelo tak na 50 procent. Geostorm není špatný film. Nejde však ani o dokonalý film. Akční scény i přes rozpočet úplně zaujmout nedokážou a celá zápletka je opravdu přitažená za vlasy a navíc ne úplně vysvětlená (alespoň dle toho co jsem zaregistroval) Herecká stránka je v pořádku: Gerald Butler je opět sympatický hrdina, Jim Sturgess je jeho ying-yangovský bráška a do toho jim ve vedlejších rolí sekundují Ed Harris a Andy Garcia. Především vztah bratrů je fajnově propracovaný a dojde k jedné emočně vyhrocené scéně která se oboum hercům povedla. Geostorm je však pořád řadový blockbuster a i když to na konci vypadá, že zaexperimentuje nakonec spadne do řadového klišé. Jako žánrová výplachovka ovšem vysoce fajn. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Hm, hm, tak filmeček se zjevně nelíbil registrovanému partnerovi největšího ufona filmově – teoretického univerza, patrně jej z toho rozbolela hlava a odmítnul ten večer rimming, načež ten náš rozumbrada kvůli tomu chytnul hysterák a vycákal zde svou frustraci DOKONCE!!! téměř bez jediného odporného filmově – teoretického temitu! No toto! Ufona natolik do sebe zahleděného, že slovo „zábava„ již zcela vymizelo z jeho neomylného a jinými ufony tolik respektovaného slovníku. Daglesi, cukroušššy, proto, že na tebe Robert při projekci odmítnul pomrkávat kakaovým okem, až sis z toho uhnal sarkastické homozatmění, ti patrně unikl fuckt, že ten arcipadouch ponoukl na orbitu právě pana Y proto, aby se jej při nějaké roztomilé nehůdce či autodestrukcičce bez podezření elegantně zbavil a nikdo mu nadále nestál v cestě za dosažením účinku X. Ta vztahová nepříjemnost tě sice jako přechytřelého hipsterského geje kapku omlouvá, ovšem na straně druhé usvědčuje kapacypa, samozvaně erudovaného filmového kritika a poblij cystu tvého deformátu z toho, že v afektu čumí na pohyblivé obrázky jen na půl prdele. Cože???!!! A jak už to na HOMObázi chodí, mudrc promluvil, čehož se ihned následně chytla partička jako vždy nadšeně přikyvujících beznázorových mongololidí, co zde běžně sofistikovaně pětkuje každou furtdokolovou demenci podle omalovánek pro dyslektiky, a že prý děj na piču, dialogy na piču, logika na piču, všechno na piču … a hystericky tomu kurví rejtynk. Zjevně nebyli schopni přeslabikovat, že film není deklarován jako katastrofický, nýbrž jako SCI-FI. A to znamená, že si mohou tvůrci vědecky fantazírovat s jakýmikoliv satelitními vyfikundacemi ovlivňujícími počasí, jak se jim jen zachce, a pozastavovat se nad tím může opravdu jen hloupý a sebestředný kokot, jehož by Verne s úsměvem nakopal do prdele, kdyby ještě jules! Geostorm je prostě typická staroškolská armagedoní emerichárna, nápaditě spojená s napínačem a se všemi očekávanými klišé, patosy a dírami. Ovšem krásně udělaná, vinně potěšující, a svižná, tudíž pokud u vás film neplní svůj hlavní a prvotní účel, tedy bezstarostnou zábavu, ale je spíše prostředkem k demonstraci toho, jak moc jste upjatý samolibý pičus, vyhýbejte se tomu důsledněji než vegan tataráku. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nebere se to tak vážně, jak jsem se bál, ale zároveň to ani není taková zábava, jako kdyby film natočil Roland Emmerich. Je to nadprůměrný a samozřejmě že v základu dost hloupý film, jenže to mi vůbec nevadilo. Vytknout ovšem musím to, co je skoro nejdůležitější - plán hlavního záporáka, který vše způsobil a který nedává ani kapku smysl, což by se ale ani takovýmto filmům stávat nemělo. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (9)

  • Nejdříve byl snímek pod záštitou Paramountu, ale nakonec se produkce ujalo studio Warner Bros. (filmsim)
  • Natáčelo se v Číně, USA a Spojených arabských emirátech. Točilo se od 20. října 2014 do 10. února 2015. (Yardak)
  • Jednomu z typu satelitů ve filmu říkají RocknRolla. Nepochybně se jedná o narážku na stejnojmenný film RocknRolla (2008), ve kterém, stejně jako zde, hraje hlavní roli Gerard Butler. (mr.twizta)

Reklama

Reklama