Reklama

Reklama

Den dobytí Bastily

  • Česko Dobytí Bastily: Francie v ohrožení (více)
Trailer 4

Americký kapsář Michael Mason (Richard Madden) ukradne Zoe (Charlotte Le Bonová) tašku, z níž si ponechá jen to, co by se mu mohlo hodit, a zbytek vyhodí do odpadkového koše u frekventované stanice pařížského metra. Netuší však, že se v kabelce nachází bomba. Na stanici CIA na opačném konci města si agent Sean Briar (Idris Elba), převelený z bojišť v Sýrii a Iráku, jen těžko zvyká na novou kancelářskou práci datového analytika. Po výbuchu bomby se Michael ocitne v hledáčku CIA jako jediný podezřelý. Briar je odhodlán Michaela najít a dostat ho do vazby dřív, než tak učiní francouzské úřady. Záhy však zjistí, že za bombovým útokem stojí někdo jiný. Aby dosáhli společného cíle, spojí Briar, Michael a Zoe své síly a vydají se na čtyřiadvacetihodinovou napínavou jízdu městem v horečném úsilí odhalit spiknutí, které mohou prokázat jedině oni. (HBO Europe)

(více)

Recenze (192)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Poctivá žánrovka. Zároveň zajímavé varování divákům, že není vše navenek v politice jak to vypadá. Že vždycky jde jen o peníze a všechny ideály, fanatici, sektáři a další ujetiny jsou nakonec financované lidmi, jimž jde jenom o peníze a moc. Hrdinou je policajt jehož jazykem je rychlost, pěst a pistole. A to samozřejmě na padouchy vždycky nejlíp platí. Pěkně mu to běhá, střílí a i myslí. Takže pohodovka jak má být. 80% ()

chelseaman22 odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle typ filmu už musí snad každému lézt krkem. Něco na způsob Kobry 11 a samozřejmě s natáhnutou metráží. Zápletka o ničem, divákovi je opět nabídnut pohled na bitvu jednoho proti 300. Od filmu jsem odešel po čtyřiceti minutách, ale je mi jasné, že hlavní hrdina přežil a za celou dobu nevyměnil zásobník. odpad! ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Začelo to moc moc dobře, postupen času jde příběh prohlídnout jak nefalšovaný neumělý kozy. I tak to bylo fajn. Nešlo o nic nadlidského ani žádné kruté béčko. Docela fajn kriminálka s jasným koncem. Jenže francouzi jako umí komedie tak i akčňáky ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Čakal som niečo historické. Mna by len zaujímalo, čo na tom netalentovanom čiernom Elbovi všetci vidia? Hrať to nevie, vyzerá to otrasne, rozbije železom tvrdené sklo jedným kopnutím a bije sa tak, že každý lepší krav magista by ho vypol na dve rany, niktoša. Ale na zastavenie pokusu o vylúpenie francúzskej banky to zjavne stačilo. Z milosti 2 z 5 ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Neurazí, nenadchne. Kdyby nebylo reminiscence na vraždění náboženství míru v Nice, tak by film zdaleka neměl takový ohlas, jaký si stejně nezaslouží. A to zamrzí tím více, že trojice Idris Elba, Kelly Reilly a Richard Madden - ano, znáte ho, slibovala špičkovou zábavu. Podezírám prvního jmenovaného, že roli vzal jen jako propagaci sama sebe na sedmého představitele Jamese Bonda. Odehrál ji bezchybně, přesto strojově, bez srdce a dokonce i bez svého obvyklého charisma. Pokud mermomocí chcete vidět kriminálku odehrávající se v Paříži, vyberte si nějakou echt francouzskou. Pravděpodobně bude lepší a určitě bude autentičtější. ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Tak to je ohromně zábavná věc! Přitom je to takový nenápadný film. Elba a Madden jsou moc zábavná dvojka. Celé to rychle běží, nestačíte se začít nudit. Jasně, nejde o žádné kinematografické zlato, ale vtipná akční krimoška. James Watkins prostě umí zrežírovat všechny možné žánry. Jen víc podobných blbůstek. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý, logikou se netrápící, nevýživný akčňák na pozadí závažných společenských "nádorů" dnešní Francie (imigrace, nacionalismus, terorismus). Na slibnou startovní naháněnou po pařížských střechách již nenaváže, jakýkoliv pocit ohrožení tvůrci sami utínají třebas nevhodně použitým rozjuchaným hip-hopem (asi hit) nebo nuceným vtipkováním mezi chemicky nepropojenými parťáky. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Blbá zhoda okolností môže za to, že miestny vreckár s pochybnou minulosťou sa zapletie do Atentátu v meste Paríž ktorý má ale maskovať oveľa horší zločin. Kto všetko je do tejto hry zapletený? Herecké obsadenie: Ešte som nevidel zlý film s Idrisom Elbom. Priemerných je dosť ale vyslovene zlý som ešte nevidel. Prevedenie: V podstate pri zapnutí filmu očakávate akčné béčko a to v dokonalej miere aj dostanete. Akcia je plynulá a je jej tam dosť a všetko to má nijakú logiku, ktorá smeruje k rozuzľujúcemu koncu. Pocity: Okrem Idrisa a Roba Starka tam je zvyšok kastingu banda nesympatických dementov, ktorý hrali asi po prvý raz. Našťastie na ich výkonoch vôbec nezáleží lebo Idris to celé ovládol sám a tak je to dobre. Pridaná hodnota: Pozerateľné akčné béčko s kvalitnými hlavnými postavami. 70% ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Mohl by to být výborný film, kdyby se ta zápletka po velice, velice slibném začátku nestočila někam do horoucích pekel... 60 % ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery Když se odtrhnu od toho, že zrovna země, která je islámským terorem zasažena v posledních letech nejvíce natočí takhle hroznou scénáristickou sračku, v které jsou teroristi sami policajti, kteří kvůli prachobyčejné krádeži rozpoutaj v Paříži málem revoluci a jejich muslimští bratři jsou zde samozřejmě za nevinné oběti na které je vše nastraženo... wtf??? tak jsem se u téhle akční jednohubky i vcelku pobavil. ()

Ne__Ty 

všechny recenze uživatele

Vypadalo to, že si toto béčko rozhodlo ukousnout ambicióznější kus, než je v tomto rybníku zvykem. A platí to do doby, než se ukáže, že tomu tak není, ale vůbec. Směřování příběhu je přesně tak plytké, jak se člověk obával. Naštěstí to není problém, protože kvůli tomu ani podobné filmy nevznikají. A když se obrátím na zábavnost, tak ji musím pochválit. Snímek se vytasí se solidní naháněčkou, zbytek akcí vždy vytasí aspoň něco neokoukaného a postavy jsou správně ostré, drzé i šablonovité. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době film z Franci na který se dalo koukat. Zápletka zajímavá (o filmu jsem naprosto nic nevěděl) a jakmile se vloží do děje Idris Elba je to paráda. Role mu sedla jak prdel na hrnec a celkový dojem vůbec nijak nakazí místní nízké hodnocení :) ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Idris utáhne hodně a tohle béčko. na něm visí. Zápletka je stokrát ohrana, vedlejší postavy figurky, Ale akce, tempo a snímání akčních scén je fajn. Zaplní to večer, ale zítra budete vědět jen že tam byl Elba... 60% ()

Circumscriptor 

všechny recenze uživatele

Osobne mi dal film viac než som očakával a autori si vybrali celkom aktuálnu tému, je to však stále priemerne akčný thriller, ktorých je v kinematografickej brandži viac než dosť. Film sa mi zdá trochu naivný z toho dôvodu, že počas teroristických útokov vo Francúzsku na futbalovom štadióne a v Bataclane zomrelo viac ako 130 ľudí, zatiaľ čo tu po smrti menej ako 4 má spoločnosť na skok od úplného chaosu a anarchie. No nič, tvorcovia asi nechceli veľmi upozorňovať na islamský štát. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Určitě budu chápat veškeré to intelechtuální žvatlání kolem tohoto snímku, do kterého se opře nejeden tajtrlík, který na tom nenechá nit suchou a nejspíš bude mít i ve většině svých hlubokomyslných názorů i pravdu, ovšem Bastila je určena pro úplně jiné publikum. Pro publikum, které se rádo filmem baví, které má rádo přímočarou zápletku, dynamickou akci, drsný řeči a ještě drsnější činy, a které je schopno odpustit jisté nelogičnosti a menší naivnosti, pokud slouží k hladkému průběhu filmu a nezkazí zábavu, což se zde nestane. Bastille Day je prostě přesně tím typem podívané, která je nabušena adrenalinem, kde tvůrci serou na jakékoliv vyšší ambice, a jejich jediným cílem je diváka pobavit. Celý film má skutečně od první minuty parádní tempo, zápletka je tedy jednoduší, rozhodně ne ale hloupá, naopak disponuje i několika slušnými zvraty a nečekanými situacemi, akce je dávkována tak akorát a její zpracování není vůbec špatné, nechybí ani pár odlehčujících momentů, ovšem je tu i několik emočně silných scén a samozřejmě předností filmu je i dost dobré obsazení, kdy především Idris Elba je za fakt přesvědčivě nekompromisního řízka a i Richard Madden, jako jeho nedobrovolný parťák, působí také dost přirozeně a sympaticky. Já v tomto případě nemám zkrátka příliš co kritizovat, jde prostě o moderní akční krimi thriller, který sice ani na chvíli neopustí mantinely daného žánru, ovšem na druhou stranu je plní v té nejlepší možné formě, proto jsem naprosto spokojen. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

I. Elba je dobrej, má tady roli, která mu prostě sedí, umí nahodit i nějakou slušnou hlášku (zejména scéna u výslechu je výborná nebo pak bitka v dodávce za jízdy), nicméně je potřeba říct, že tady ty menší scény a části filmu nezachrání celek. Scénář a myšlenka je totiž neskutečně blbá a hodně naivní. Nejdřív sledujeme zloděje, pak teroristy, pak policajty - byla sice snaha to složitě zamotat, ale nefunguje to. Opravdu vyčnívá jedině hlavní hrdina (tzn. nikoliv zlodějíček, ale tajnej agent konající dobro - nečekaně), ostatní bez problému zapomenete. P.S.: Plyne z toho jediný - krást se nevyplácí! ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Priemerný akčný trilerík s charizmatickým a Takenovským Idrisom Elbom. Žiadna sláva, krátke a naivné, ale inak dobré. ()

Související novinky

Robb Stark vs. teroristé v Paříži

Robb Stark vs. teroristé v Paříži

06.10.2014

Richarda Maddena (aka Robba Starka ze Hry o trůny) již brzy uvidíme jako prince v Branaghově Popelce. Ve svém dalším projektu se ale skotský herec vrátí k drsnější látce, objeví se totiž v akčním… (více)

Reklama

Reklama