Reklama

Reklama

VOD (1)

V 17. století Amsterdam a celou zemi zachvátila "tulipánová horečka". Jediná cibulka exotické květiny měla hodnotu desetinásobku průměrné mzdy a svému majiteli mohla přinést nesmírný majetek. Přesto je pro bohatého obchodníka Cornelia Sandvoorta (Christoph Waltz) největším štěstím svatba s mladičkou Sophií (Alicia Vikander). Cornelis si objedná její portrét u nadějného malíře (Dane DeHaan). Sympatický a talentovaný mladík Sofii okouzlí, a protože on její sympatie opětuje, zrodí se vášnivá, ale zakázaná láska. Aby svůj vztah utajili, milenci se víc a víc zamotávají do spleti podvodů a lží. Jejich nadějí na společnou budoucnost je vzácná tulipánová cibulka, díky které by získali mnoho peněz. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (117)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Mám rád, keď od filmu dostanem viac ako očakávam - a toto bol jeden z tých prípadov. Tá atmosféra 17.storočia v Amsterdame ma úplne položila, do toho vynikajúca výprava, kulisy, kostýmy, a samozrejme pozoruhodná zápletka, ktorá sa točila nielen okolo tulipánov, ale aj vzťahov, túžob, zakázanej lásky a umenia. Ak mám pravdu povedať, čakal som niečo oveľa viac prvoplánové a klišoidné - a že jediné čo sa bude dať chváliť bude spomínaná výprava, ale napokon veľmi chválim. Aj s hereckým obsadením som v podstate spokojný, teda až na anorektickú Aliciu Vikander alias Sophiu, ktorú až tak nemusím. No a čo sa týka zakončenia filmu, tak tam celková kvalita filmu trochu upadla - všetka tá vášeň a živeľnosť postáv sa akosi zrazu vytratila. ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele

Tulipány mají dva velký problémy. První je ten, že veškerý dějový zákruty jsou dílem prachsprostý náhody. Jednou dobrý. Poosmý ale z postav vyprchá i zbytek jejich uvěřitelnosti. Ten druhej je ještě těžší kalibr. Dane Dehaan je cokoliv, jen ne svůdník. A čumět na to, jak se do něj Alicie Vikander zadívá, není romantika, ale sci-fi. Waltz skvělej. ()

Reklama

Juto 

všechny recenze uživatele

Ako mohol tak krásne vyzerajúci film priemerne padnúť? Honosné nakrúcanie, hviezdne herecké obsadenie, s brilantnými dobovými výpravami a kostýmami nestačia na to, aby zamaskovali fakt, že ,,Tulipánová horúčka" sa utápa pod ťarchou vlastnej dejovej premyslenosti a melodramatických hereckých výkonov. 5/10 ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Pročítám si tady komentáře a asi je potřeba si říct, že tenhle film fakt není o kytkách. Není to Receptář prima nápadů a není to ani show Davida Copperfielda, abych se já jako divák snažil uhádnout, co se asi tak stane. Zajímalo by mě, kolik z těch remcalů si na film zašlo do kina a kolik ho vidělo v metru na telefonu. Klidně bych to nazval Loganovými parťáky 17. století, jen s tím rozdílem, že tady dělají blbce ženy z mužů a že tu nejde o prachy, ale o život. Kdo má rád kvalitně udělanou historickou oddechovku a kdo rád vidí známé tváře, ten si určitě na Tulipánech svoje najde, i když podle rychlosti vypadávání z kin to víc než horečku připomíná průjem. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Bohužel snímek moc mít jako dobové drama našlápnuto mnohem lépe, ale spousta věcí mě prostě rušila. Například to, že to vypadalo že v Amsterdamu existuje jedna ulice kolem pobřeží nebo že implantace černochů do Holandska není vlastně vůbec žádný problém. Alicia Vikander tentokráte lépe vypadá než hraje. Horečku jsem si pustil hlavně kvůli tomu, že zde hraje Waltz, ale ten není v druhé polovině snad ani využitý. Klidně bych přidal nějaké vyhrocenější scény. Z DeHaana druhý DiCaprio určitě nebude, tak nevím proč se nás o tom režiséři snaží přesvědčovat. Zbytek více než solidního hereckého obsazení rozhodně nepřesvědčuje. Snad s jedinou vyjímkou Toma Hollandera. 40% ()

Galerie (63)

Zajímavosti (7)

  • Na konci roku 2014 bol hotový prvý zostrih. Prezentácia filmu prebehla v máji nasledujúceho roku na festivale v Cannes. Potom však o filme nebolo dlho počuť. Až v roku 2016 spoločnosť Weinstein Company oznámila premiéru uprostred leta. Týždeň pred uvedením došlo k ďalšiemu odkladu, tentokrát na február 2017. Prekliaty film sa nakoniec v kinách objavil až na prelome leta a jesene 2017, teda tri roky po svojom dokončení. (classic)
  • Natáčelo se v anglikánské Norwichské katedrále a v anglických městech Holkhamu, Cobhamu a Tilbury. Také se filmovalo na historickém náměstí v centrálním Londýně - Charterhouse Square, v Pinewoods Studios a mimo Anglii v Rakousku. (Tristan Rafael)

Související novinky

Alicia Vikander je nová Lara Croft

Alicia Vikander je nová Lara Croft

29.04.2016

Snad žádná herečka za sebou nemá lepší rok než Alicia Vikander. Švédská kráska zazářila v retru Krycí jméno U.N.C.L.E., ve sci-fi Ex Machina i v dramatu Dánská dívka, za které nakonec vyhrála Oscara.… (více)

Reklama

Reklama