Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhý díl úspěšného akčního filmu Bratr volně navazuje na první - Danila Bagrov přijíždí z Petrohradu do Moskvy, kde potkává své staré přátele, s nimiž bojoval v armádě za války v Čečně. Jedním z nich je Konstantin Gromov, který mezi řečí prozradí Danilovi, že má dvojče Dmitriho, profesionálního hráče hokeje v Chicagu. Nicméně majitel hokejového klubu se snaží po tajné dohodě s ruskými partnery (a mafií) mladou hokejovou hvězdu oškubat o většinu výdělku na základě zničující smlouvy. Pár dní po rozhovoru nalezne Danila Konstantina zavražděného… aby to samé neudělala mafie s ním, odjíždí do Ameriky s jediným cílem - pomstít přítele a napravit křivdy. (kwietitze)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Veľmi vydarené pokračovanie úspešnej ruskej gangsterky Brat je minimálne rovnako dobré. Prvých 10 minút je troška nezáživných, ale potom to naberá slušné obrátky. Stará ruská, drsná škola opäť funguje a Danila nemá problém ani dnes použiť poctivý nemecký samopal MP 38, či staré nemecké granáty, ktoré vybuchnú v pomere 50:50. Že odkiaľ ich má? Dozvuky vojny...Keď fičí akcia, je poctivá i originálna (starý guľomet v kufri) a keď má byť film vtipný, tak je. Hodnotím pôvodnú verziu s titulkami, dabingom samozrejme dobrá tretina fórov vyfučí do prázdna. "Vy ste gangstri?...Nie my sme Rusi"...Rus v Amerike je dobrá téma, na ktorú by sa dalo natočiť mnohé, ale humor vyplývajúci z týchto situácií si v kombinácii s drsnou ruskou akciou sadol dobre. Dej sa trošku točí aj okolo diania v NHL a na dve sekundy tu možno vidieť i J. Jágra. Vždy, keď vidím vo filme Sergeja Bodrova, tak sa myslím na to, kde asi leží jeho telo. Je smutné, čo sa stalo jemu i jeho štábu. Je Ťa škoda Sergej, bol si fakt dobrý... V pôvodnom znení 80%. S dabingom 60-70%. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Moc se mi líbil pohled na USA ruskýma očima, žádné nádherné scény z Beverly Hills, ale kurvy, mafie, špína, pokrytectví. Líbila se mi scéna, kdy přijde policajt zatknout Rusa za to, že pije alkohol na veřejnosti (jakmile ale máte alkohol v pytlíku, tak není vidět, co pijete = nepijete alkohol). Líbil se mi střet patriotismu Rusů i Američanů - každý vyznává svůj patriotismus jinak - Rusové jsou více praktičtí a nejsou svázaní tím, co by se správně mělo dělat. Škoda že Bodrov umřel... ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Jarda Jágr, toho času kapitán hokejového Pittsburghu, je největší hvězdou téhle prapodivné báchorky, kterak ruský hrdina z jedničky odjíždí za oceán, aby pomstil přítele. A divákovi sprostě sebral dvě hodiny života. Scénáristicky je to děravé hadr, nějaká linie naskočí, ale nikam nesměřuje, tempo je hodně kolísavé, herci mizerní. Příběhů o pomstě v rámci mafie viděl každý přehršel, tenhle ruský model ale nenabízí prakticky nic, na co bych si chtěl několik desítek minut po projekci vzpomenout. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Pokud Bratrovi promineme nerealny scenar a budeme se na nej divat s nadhledem, ceka na nas velmi zabavna a akcni podivana. Vyborne retro plne kontrastu mezi Ruskem a USA, kteremu nechybi humor, originalni prestrelky ani poradna kocka, kdy Irina Saltykova hraje sebe samou. Velmi dobre svou roli zahrala i Milauna Jackson. Velka skoda, ze reziser filmu i hlavni postava v podani Sergeje Bodrova uz maji sve dny secteny. Stejne jako v prvnim dile nezklame ani hudba. ()

Jimmi 

všechny recenze uživatele

Vyborny film...Pacilo sa mi to viac ako jednotka....Danila je drsnak ktory vie co a ako a nestrati sa ani v Amerike,kde riesi problemy Kamosovho Brata hokejistu,ktory hrava v nhl a miestny mafian mu dlzi nejakych 900 tacov.V par zaberoch sa tam mihl hokejistii Jagr,Kasparaitis a myslim ze aj Morozov. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • Ve scéně, kdy jde hlavní hrdina na trénink Pittsburghských tučňáků, se na chvíli objeví i Jaromír Jágr, další slavný hokejista Darius Kasparaitis dokonce prohodí pár slov. (Lurtz37)
  • Irina Saltykova je skutočná speváčka, zahrala si samú seba a scény z jej apartmánu sa natáčali v jej skutočnom apartmáne. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama