Reklama

Reklama

Cizinka - Série 1

(série)
Trailer

VOD (1)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Skotské posvátné kameny přenesou armádní zdravotní sestru z druhé světové války zpátky o 200 let, a ta se tak octne rozpolcená mezi dvěma světy – a dvěma láskami. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

Gimli 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Geniální past na příznivce sci-fi, kteří ale nejsou natolik hardcore, že by nedokázali přijmout taky výpravné historické love story, pro něž je máloco tabu. Odpustil bych i některé příliš násilné zvraty, protože s téměř každým dílem dokáže Cizinka zasít semínko zvědavosti, které je natolik vitální, že prostě chcete vědět, jak to bude dál. ()

DiDu 

všechny recenze uživatele

No, já nevím. Jsem v hodnocení hodně zdráhavá, protože je jednoznačně subjektivní. Rozumím kladným i záporným recenzím a je jen na divákovi, s jakým očekáváním ke sledování přistoupí. Já jsem udělala chybu, protože jsem očekávala promyšlený a mnohovrstevný sci-fi příběh, dokonce snad i hodně sofistikovaný (chytrý a šarmantní) a toho se mi nedostalo. Na druhé straně zpracování prostředí, kostýmů a všechna ta špína za nehty a na tvářích herců jsou opravdu výpravné a až dokonalé. Seriál jsem začala sledovat jako scifi, a doufala i v trochu fantasy, a kvůli šatům (kostýmům). Na oblečení Claire vynaložili tvůrci hodně úsilí a potěšilo mě, že i ty ostatní šaty jsou i moderní, např. použití asymetrie vzorů (odtud pochází ten můj předpoklad, že by mohlo jít o fantasy žánr). Bohužel s nástupem sexu mě příběh přestal bavit. Už mi bylo jasné, že ničeho rafinovaného v zápletce se nedočkáme. Claire mi připadá protivná a hloupá a Jamie pro mě má charisma dítěte, milý a hezký, ale pusu bych mu dala tak jedině na čelo. Poslední dva díly jsem přeskákala, ano přiznávám se, že nadužívání brutálního násilí a znásilňovaní se mi prostě nelíbilo a nechtěla jsem se na to ani dívat. Dobrá, první řada ok. Doufám, že přesun do Francie přinese nějaké pěkné róby. I když tvůrci avizovali, že z finančních důvodů museli v dalších řadách na kostýmech trochu ubrat, tak uvidíme. ()

Reklama

Estwen 

všechny recenze uživatele

Všechno skotské od přírody po přízvuk a gaelštinu - krása. Hudba - výborná. Výprava a kostýmy - opulentní. Explicitní násilí je v přímém rozporu s velkohubou (někdy až moc cheesy) romantikou. Ústřední dvojici na můj vkus příliš často herecky a charismatem válcují hvězdy jako Graham McTavish a Tobias Menzies. ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První řada byla akční a nebylo moc vyplňujících dílů. Zatím ji považuji za nej. Romance a sex se snoubí z akcí. DraAmatem a také vážnými tématy. Občas trochu odlehčení malým vtipem. žánrů je v jednom hodně a překvapivě to šlape. Jako v životě přeskakujeme mezi mnoha situacemi a žánry. Je to jaksi uvěřitelnější. Jsem ráda že jsem po delší době mohla narazit na seriál který prostě baví. Kdo má rád historii může se nadechnou ve skotsku před skoro 300lety. Násilí zde také graduje. Nejsem příznivcem užívat si čisté násilí i když ve zlých časech jsou zlé věci. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Emancipovaná hrdinka se syndromem Dr. Quinn je ve skutečnosti jen sestřička, která si prošla 2. světovou na francouzský frontě a těší se na manžela, kterej na ní způsobně celou válku čekal a solitérně si taky hrál na hrdinu. Když se konečně dají znovu do kupy, aby si dopřáli druhé líbánky, prožijí pár skvělých chvilek, cestování a studování jeho pokrevní linie až do 18. století. Ona od něho dostane orální sex na nejméně očekávatelných místech jejich rozkošného reunionu... Ale co se nestane, nebohá Claire se ocitá v minulosti! A právě tehdy začíná cesta naší moderní hrdinky, která je v mnohém odvážnější, než ženy 21. století. Hrdinně se vypořádává se Skotskem krátce před Jakobitským povstáním. Neotřelé, kvalitně vyprávěné dobrodružství cele v dobré tradici Starz. Mohu jen doporučit. Ale pozor, pokud jste jemnější povahy, finále pro vás bude náročnější. ()

Galerie (380)

Zajímavosti (25)

  • Hlavní postavy Claire (Caitriona Balfe) a Jaimeho (Sam Heughan) se v díle milují celkem třikrát a pokaždé jejich akt znamená něco jiného a posouvá jejich vztah dál k hlubší intimitě. [Zdroj: Diana Gabaldon, Tara Bennett – kniha Jak se točí Cizinka: oficiální průvodce sériemi 1 a 2) (PenelopaW)
  • Scéna oblékání Claire (Caitriona Balfe) paní Fitzovou (Annette Badland) byla sestříhána na co nejkratší klip a v reálu trvala mnohem déle, takže si tvůrčí tým mohl dobře představit, jak dlouho trvalo v 18. století se obléct. [Zdroj: Diana Gabaldon, Tara Bennett – kniha Jak se točí Cizinka: oficiální průvodce sériemi 1 a 2] (PenelopaW)
  • Hádka mezi Claire (Caitriona Balfe) a Jaimem (Sam Heughan) byla původní castingovou scénou obou herců. [Zdroj: Diana Gabaldon, Tara Bennett – kniha Jak se točí Cizinka: oficiální průvodce sériemi 1 a 2] (PenelopaW)

Reklama

Reklama