Reklama

Reklama

Když po celém světě přistanou tajemné vesmírné lodě, dojde k sestavení elitního týmu – v čele s odbornicí na lingvistiku Louise Banksovou (Amy Adams) – s cílem zjistit, jaké mají mimozemšťané úmysly. Zatímco celé lidstvo balancuje na pokraji globální války, Banksová se společně se svým týmem pokouší ve velmi omezeném čase najít odpovědi – a aby je byla schopna najít, bude muset přistoupit k činům, které mohou ohrozit nejen její vlastní život, ale dost možná osud celého lidstva. (Falcon)

(více)

Diskuze

Gladiator15

Gladiator15 (hodnocení, recenze)

MurphyJohn

Tak my si to inak ani predstaviť nevieme. Sme uväznení v 4 dimenziách a hovor niekomu o tých ďalších, alebo že niekto vidí čas ako mi šírku. Aj ja mám z toho veľkú hlavu.

na příspěvěk reagoval MurphyJohn

MurphyJohn

MurphyJohn (hodnocení, recenze)

Gladiator15

Ani nie. Ale to je jedno. Pre dajakú "lopatu" to ale postačuje. Len potom tu vznikajú názory typu že film má intergalaktické logické diery ako napr. že ked videli buducnosť prečo si nechali v lodi vybuchnuť nálož. :D alebo prečo hned nekomunikovali v angličtine. :D

na příspěvěk reagoval Gladiator15, runner85

MurphyJohn

MurphyJohn (hodnocení, recenze)

Gladiator15

Celkovo nešťastný pojem "vidieť" budúcnosť. Vnímajú čas nelinearne teda akoby v celku. Minulosť, súčasnosť, buducnosť naraz. Pre nás čas plynie lineárne z minulosti skrz súčasnosťdo buducnosti. Pre nich akoby neplynul ale bol a všetko sa dialo naraz. Aj minulosť súčsnosť i budúcnosť.

na příspěvěk reagoval Gladiator15, mitrax

DannyBoy80

DannyBoy80 (hodnocení, recenze)

Gryphon

no a :) pišu co si myslím já. Řek bych že slušný vliv má to, že je to sci-fi. Navíc krom tohoto a trochu Sicaria nebyl kolem žádného jeho filmu takový poprask.

DannyBoy80

DannyBoy80 (hodnocení, recenze)

Nebylo to špatné, přesto je to asi nejslabší film režiséra. Scénář bohužel nedosahoval standardu který on točí.

na příspěvěk reagoval Gryphon

MurphyJohn

MurphyJohn (hodnocení, recenze)

mitrax

tý mimozemštania nevedia predvídať budúcnosť. :D to tam nikde nie je ani spomenuté. Nepáčilo sa? Ok. Nepochopil si? Ok. Len ťa poprosím nepíš tu to čo ani vo filme nebolo. :D

na příspěvěk reagoval Gladiator15, mitrax

Xspy

Xspy (hodnocení, recenze)

" Příchozí " -Dvě hodiny a vlastně o ničem ... Pokud se někdo chystáte do kina , tak si to dobře promyslete . 89% rozhodně ne , spíš s bídou 25 % pokud si nechcete hrát na zapšklé pseudointelektuály jako někteří recenzenti . To co fungovalo v povídce bohužel na plátně působí neskonale strnule .
Flashbacky vypadaly na papíru možná dobře , ale ve filmu ... děs . Ke konci jedno velké WTF to snad bude mít lepší konstrukci a ... ono ne.
By mne zajímalo co mimozemštané budou potřebovat za těch 3000 let ale to film nakonec přejde jako vedlejší.
Vlastně celé ty dvě hodiny jsou tam ti mimozemštané jen na okrasu a o roli spouštěče se můžeme přít , když se na závěr hlavní protagonistce rozsvítí takovým způsobem , že geniální dedukce spojnice 1/12 jejího kolegy a nutnosti sociálního kontaktu je slabá várka a přebíjí i jiné zaběhané premisy v tomhle dílku ( "jsou to profesoři a o jejich závěrech se nepochybuje , ani když jste vrchní velitel vojenského oddílu co má tuhle šarádu na povel" ) .
Bohužel kritika zklamala a nebojím se říct , že na tohle má dějově i ˇÚsvit spravedlnosti" ... musím si jít spravit chuť  Dvanáct opic nepokořeno :/ 

Charpy

Charpy (hodnocení, recenze)

mitrax

ćauky. Srovnání s Prometheem a Interstellarem je z jakého důvodu? že jsou pod tagem sci-fi? jen bych to chtěl pochopit, žádný záměr v tom není. Opravdu je ta budoucnost, kterou mimozemštané promítají do mysli Luis ve všem pravdivá? nebo ji jen ukazují pravdivý střípek (generál)? Opravdu mimozemštané vypadají tak jak vypadají, nebo sebe promítnou jako budoucí Luisinu vzpomínku na to co bylo z plastelíny na stole? Opravdu je budoucnost Luisininyho potomka pravdivá nebo je tam řečeno jen to že bude mit potomka? Prostě bych budoucnost neviděl tak jednoznačně... Takto to vnímám já......

na příspěvěk reagoval mitrax

runner85

runner85 (hodnocení, recenze)

mitrax

Čo konkrétne na tom nechápeš? Sklamanie nemusí hneď znamenať že film dakto považuje za sračku :D :D 

na příspěvěk reagoval mitrax

mitrax

mitrax (hodnocení, recenze)

runner85

Je to subjektivne ale snazil som sa nan nazerat aj objektivne a ako som napisal - zaciatok super, napad s dorozumievanim sa pomocou znakov tiez super a uz som myslel, ze konecne nieco ale houby.  zvysok nevyuzity potencial. Ale hlavne nechapem ludi co daju filmu 3 hviezdicky a napisu do komentara, ze su z neho sklamani. Rovnake to bolo aj pri Prometheusovi. Toto je ale velmi dobry film pre prazsku a bratislavsku kaviaren kde o nom mozu donekonecna filozofovat. Inak onicom. Pche...mimozemstania co vedia predvidat buducnost si nechaju odpalit v lodi bombu. Aby bolo aspon nejake vzruso vo filme asi :D Ach pardon, este som zabudol na dramu s telefonatom cinskemu magorovi co chcel rozputat intergalakticku vojnu ale nakoniec si to nechal rozumne vysvetlit po telefone. Esteze pani vedela aj po cinsky :DDD Tieto hollywoodske scenare proste zeriem. Urcite slabsie ako Interstellar ale zase lepsie ako Prometheus (ktory odomna dostal pravom plne zasluzeny odpad).

na příspěvěk reagoval runner85, Charpy, MurphyJohn, TheDon

runner85

runner85 (hodnocení, recenze)

mitrax

Ono je všetko subjektívne a hlavne treba rešpektovať iný názor. Ja som tiež neni z tohoto filmu dajako ohúrený a verím, že môj názor tiež rešpektujú :D 

na příspěvěk reagoval mitrax

mitrax

mitrax (hodnocení, recenze)

toto hodnotenie na CSFD nechapem... zachvilu to bude mat viacej ako Matrix. Sa preboha ludia spamatajte a uz tolko nehulte travu :DDD To aj Prometheus mal na zaciatku vysoke hodnotenia a dnes? Ludom to postupne dochadza a dojde vam to aj pri tomto kusku. Potrebujete len viac casu

na příspěvěk reagoval runner85, Gladiator15

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

mzss1

Já sem se rozhodoval, jestli dneska tohle nebo Mel, vybral sem si tohle, protože sem zvědavý jak se Denis popral s tímhle tématem. A asi bych to nevydržel, do doby než by vyšel nějaký slušný rip, a navíc když to pro mně dopadne špatně, bude legrace a když dobře, tak se zařadím mezi ty spokojené. Nooo trošku nervozní :) 

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

tak jo dneska tohle zítra Mel, tak snad se zadaří, fanoušci držte mi palce 

na příspěvěk reagoval mzss1

Uživatel Gladiator15 smazal svůj příspěvek.

Související novinky

Mahershala Ali si vyzkouší sci-fi

Mahershala Ali si vyzkouší sci-fi

28.02.2019

Pár dní po jeho druhé oscarové výhře za roli v Zelené knize se Mahershala Ali (Temný případ, Moonlight) upsal dalšímu ambicióznímu projektu. Zahraje si hlavní roli v nezávislém sci-fi snímku… (více)

Clooney a temné sci-fi

Clooney a temné sci-fi

22.06.2018

Přestože se momentálně studio 20th Century Fox nachází uprostřed přetahované o to, kdo ho nakonec koupí (aktuálně vede Disney), pokračuje společnost ve své tradici a čerstvě teď získala práva na nový… (více)

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

09.03.2018

O comicsovém nakladatelství Valiant Entertainment jste možná nikdy neslyšeli. Podobně jako Marvel a DC ale má svůj propojený vesmír s tisícovkami postav, který se teď převádí na velké plátno.… (více)

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

11.02.2018

Pokud vás fascinovala hudba u Zmizení, Sicaria a Příchozích, začínáte číst velmi smutnou zprávu. V pouhých 48 letech nás totiž opustil její autor Jóhann Jóhannsson, jeden z nejvýraznějších hudebních… (více)

Reklama

Reklama