Reklama

Reklama

Vybíjená je groteskou o přátelství, osudových láskách, kráse a ošklivosti, alkoholu a hledání lidského štěstí. V několika časových rovinách vypráví příběh spolužáků, kteří spolu prožívají různé životní etapy. Ocitáme se na abiturientském srazu gymnázia. Zdánlivě banální situace dává prostor nejen pro sentimentální vzpomínky, ale především k bilanci nenaplněných tužeb i uskutečněných snů a prožitého života. V centru příběhu jsou tři kamarádi – Jeff, Skippy a Tom, které životní peripetie neustále vracejí do společného bydliště – staromládeneckého doupěte, které se pro ně stává útočištěm podle toho, jak získávají či ztrácejí životní partnerky. Jejich protipólem jsou dvě ženské hrdinky – třídní kráska Eva, která se stane postupně objektem lásky všech spolužáků a ošklivka Hujerová, které schopnost sebeironického nadhledu dává nejen schopnost přežít ve světě krásných, ale najít i vlastní cestu ke štěstí. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (369)

tatanapope 

všechny recenze uživatele

Vybíjená je jednoduše film o o úplně běžném a nezáživném životě. O tom, jak nám vše od dětství až po dospělost může a nemusí ovlivnit životy, podle toho, jak se k tomu postavíme. Příběh vypráví o přeceňování krásy. Jedná dívka ve škole je hezká a každý jí chce, ovšem v životě jí to štěstí nepřinese. Zatím co druhá je tip o který si nikdy neopře ani kolo se pere s životem a dočká se výsledku. Je to jednoduché, přirozené, ale chyběl tomu šmrnc, vtip cokoli, co by diváka mohlo nadchnout . Viděno v rámci Seznamte se s.../ Michal Viewegh ()

zette 

všechny recenze uživatele

Kapka vtipu tam je, jinak moc nechapu ten zbytecny nadech dramatu, ktery nakonec stejne k nicemu nevedl. Dalsi z rady tech filmu, ktere jsou o nicem, nic neresi a brzy se na nej zapomene. Sokol je solidni herec, ale ta rada beckovych filmu, ve kterych ucinkuje je neprehlednutelna. Alespon na Krainovou, potazmo na Bartosovou je radost se divat... ()

Reklama

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Vybíjená je chaotickou změtí nahodilých střípků z různých časových rovin, je humorná jen sporadicky a mnohem častěji upadá do sentimentu a melancholie. Svým vyzněním a atmosférou dost připomíná Sněženky a machry po 25 letech, ale jako kdyby nikdy neexistovali první Sněženky a machři. Nedrží moc pohromadě a rozpadá se do izolovaných scének, z nichž některé pozvedávají úroveň filmu díky schopným hercům, jiné zas působí až parodicky tím, jak jsou strašlivé. Delší recenze ZDE ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

K Vybíjené (knize) mám výjimečný vztah, mezi těmi ostatními příběhy (a že jsem jich od Viewegha přečetla hodně) zaujímá výsadní postavení včelí královny. Právě proto jsem byla zvědavá, jak s tímhle článkovitým dějem, kdy se zabíhá z minulosti do současnosti a střídavě vyprávějí jednotlivé postavy svůj život, filmaři natočí. No, neodflákli to, ale stejně se podařilo zachovat jen torzo o tom, že život je těžký a.. jaký si to uděláš, takový to máš. Kdo nečetl knihu, tak absolutně netuším, co si z filmu vybere. Překvapivě se mi líbil výběr tria herců z Partičky + Simona Krainová, na druhou stranu jsem nepochopila, proč mladou Hujerovou hraje pěkná holka, když to má být šereda. Celkem mi to vychází na průměr, protože.. jsem přísná paní učitelka, prostě mi nezahráli na takovou strunu, abych byla schopná odpustit odklon od děje nebo naopak vynechání některého příběhu (Spoiler- na večírku po letech zapalují dvě svíce za zemřelé spolužáky, o tom druhém tam není skoro ani zmínka). ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Tak už to pri tých slávnostných premiérach uprostred týždňa chodí... Hlavu máte plnú práce, takže film ako Vybíjaná, ktorý rozhodne nie je žiadnym "vťahovačom" (a prvé desiatky minút si hovoríte "Bože, na čo som sa to zasa nechal ukecať?”) vnímate sotva každou druhou scénou. Samozrejme teda scénami s blondýnami - mladou i nemladou. A ako čas beží a vy sa snažíte márne zorientovať v dospelých / teenagerských rolách (fakt divne obsadená mužská čast osadenstva), cez hudbu a jednotlivé hrejivo ľudské scénky si k filmu vytvárate prazvláštny guilty-pleasure vzťah. Intelekt vás bráni ostošesť, ale postupne sa podvolíte. A nakoniec z toho vzijde príjemný nenáročný filmeček do víkendovej večernej telky. Pocitovo asi ako keď pohladíte malé koťátko. Tupučké, ale tak roztomilé koťátko... ()

Galerie (20)

Zajímavosti (11)

  • Natáčelo se také v lokalitách Neveklov, Nalžovice, Mukařov, Praha (Císařská louka, Holešovice), lom Štětkovice a na přehradě Slapy. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • S návrhem na obsazení tria z kultovního seriálu Partička (od r. 2011) přišel producent Rudolf Biermann. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v průběhu srpna a září 2014. (Terva)

Reklama

Reklama