Reklama

Reklama

VOD (1)

Příběh mladé dívky a laskavého obra známého jako Obr Dobr, kteří se vydávají na dobrodružnou cestu s cílem zajmout zlé lidožroutské obry, kteří pronikají do světa lidí. (Freeman Ent.)

Videa (23)

Trailer 3

Recenze (316)

silentname 

všechny recenze uživatele

Na tento film som sa veľmi tešil. Veril som, že Steven Spielberg z tohto príbehu dokáže stvoriť peknú rozprávku. A myslím si, že sa to podarilo. Aby som však tento komentár začal porovnaním s filmom The BFG. A hoci rozprávajú oba filmy ten istý príbeh, tak sa v mnohom líšia. Ale robí to zaujímavú možnosť nahliadnuť na ten príbeh z iného uhla. Animovaná verzia mala pekné animácie, celkom chytľavé pesničky a musím povedať, že atmosféra vo filme bola super. Dokonca miestami sa ani nebáli ísť trošku temnejšou cestou. A ja ten film doteraz veľmi oceňujem. Remake od Spielberga je ale podľa mňa tiež vynikajúci. Mark Rylance v role BFG je podľa mňa vynikajúci a absolútne mu túto rolu verím. Malá Ruby Barnhill dúfam bude mať viac práce v hereckej brandži, lebo je tu tiež veľmi presvedčivá. A dávajú tomu veľmi dávku srdca. Časť vo svete snov je podľa mňa absolútne nádherná. Veľmi pekné efekty, príjemné farby a všetko to proste len krásne žiari. Plus celý čas človek cíti tú nádhernú rozprávkovú atmosféru, ktorú tento film má. A keď sa človek skutočne spojí s týmito postavami, tak to všetko veľmi dobre funguje. Neviem asi otvorene povedať, ktorý film je lepší, no môžem povedať, že oba sú na vynikajúcej úrovni. A rád sa k filmu aj vrátim. Tento čas neľutujem a som rád, že som to konečne mal možnosť vidieť. Jediné čo si po tomto filme želám sú krásne sny. Nakoľko sú tiež veľmi dôležitým faktorom filmu. Hodnotenie: B+ ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Steven Spielberg si splnil svoj sen a natočil rozprávkové fantasy o sirote Sophie, ktorú unesie dobrácky obor do svojej krajiny, aby ho neprezradila ľuďom. Tam dievčina spoznáva svojho hostiteĺa, s ktorým sa rýchlo spriatelí, ale spozná aj ostatných obrov, zlých masožravcov. Náš obor, pomenšej postavy, je totiž vegetarián, komolí slová akoby mal svoj vlastný slovník ( som zvedavý na dabing, lebo jeho skomoleniny sú veľmi vtipné a osviežujú film humorom ) a jeho prácou je pripravovať sny pre ľudí. Celý snímok sa nesie v duchu tolerancie k iným, či prejavom statočnosti voči silnejším. Zakomponovanie britskej královnej do deja a následné mierumilovné vysporiadanie sa so zlými obrami len potvrddzuje, že myšlienky filmu sú aktuálne aj v súčasnom svete. Spielberg spolupracoval s osvedčeným tímom a vzniklo zaujímavé dielo s nádherným vizuálom a trikmi na vysokej úrovni. Možno by sa zdalo, že S.S. stráca podu pod nohami, nie je to pravda, podarilo sa mu natočiť slušnú rozprávku pre menšie i staršie deti, pri ktorých sa určite nebudú nudiť ani dospelý. Piaty komentár. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejhorších Spielbergových filmů, ne-li vůbec nejhorší. Nevadí mi, že je to jednoduchá pohádka pro děti (tou je v podstatě i E.T. a ten se právem stal filmovou legendou a kasovním trhákem), vadí mi, že je to nesmyslně dlouhé (zkrátit to o třetinu a mohlo to být úplně v pohodě), rozvleklé, příběhově děsně řídké (první hodinu se nestane skoro nic vyloženě zábavného nebo působivého) a většinu času docela nudné. Vždycky mě nakrkne, když elitní filmaři (Spielberg, Williams, Kaminski, Kahn) mrhají svými talenty na látky, které nemají moc co nabídnout. Ten film má srdce (nebo tak alespoň působí), ale zoufale mu chybí spielbergovský šmrnc a jeho cit pro precizní gradaci jednotlivých scén. Zanedlouho si z toho budu pamatovat asi jen dvě scény, přičemž v jedné se hodně prdí (ale kupodivu je to natočené vkusně a hlavně opravdu vtipně - ostatní zdejší "humory" totiž dvakrát nefungují) a ta druhá trvá asi jen minutu, přestože mohla trvat klidně 5-10x déle a vůbec by to nebylo ku škodě (spíš naopak)... 50 % ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Představitelka holčičky unesené do říše obrů je fajn vybraná – nepůsobí příliš sladce, přesto je milá a vzbuzuje dojem rozumného dítěte, které je opuštěné. Dobře hraje. Ale příběh není moc nosný a až příliš se utápí v CGI animaci. Závěr filmu mi navíc připadá morálně sporný, protože obři byli potrestáni více méně jen na základě snu mocného člověka – v tomhle případě královny. To je nebezpečná myšlenková zkratka. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Je škoda, že tvorba spisovatele Roalda Dahla není v našich končinách příliš známá - anebo minimálně dostatečně doceněná.Myslím hlavně okouzlující moderní pohádky. V jeho hlavě se zrodil Willy Wonka z továrny na čokoládu, právě on je autorem Jakuba a obří broskve nebo Fantastického pana Lišáka. A je také tvůrcem obřího světa v Obru Dobrovi. Scénář si sice s Dahlovým příběhem docela zahrál, ale naštěstí se režie chopil Spielberg, kterej dokázal scény oscilující na hranici vtipu a trapnosti po chvíli lavírování překlopil na správnou stranu. Týká se to hlavně zapojení anglické královny do děje a "prdící scény" při slavnostní snídani, která mohla k dětinskému nevkusu sklouznout velmi snadno. Jeho zásluhou je film točený v kanadském Vancouveru retro Londýnem, atmosférou sirotčinců a zablácených nočních ulic britskou esencí natolik natolik prodchnuté, že sami Britové by to možná ani stejně dobře nedokázali. A taky do role smutného a dobráckého obra, dojímavé i živé zároveň, obsadil svýho oblíbenýho Marka Rylence. Společně s animátory stvořili postavu, která se ze všeho nejvíc podobá nějakému hodnému dědečkovi. Stačilo mi to vidět jednou, ale bylo to moc příjemný setkání s dětskou imaginací Roalda Dahla. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • Kresby, které Sofie najde u Obra Dobra, jsou ilustrace od Quentina Blakea. Quentin Blake je dvorní ilustrátor dětských knih Roalda Dahla. (milaneg)
  • Film mal byť pôvodne realizovaný v roku 1998, v hlavnej úlohe s Robinom Williamsom. (ČSFD)

Související novinky

Mendes to zkusí u Disneyho

Mendes to zkusí u Disneyho

27.08.2016

Sam Mendes se po Skyfallu a Spectre k bondovkám nevrátí. Momentálně chystá drama The Voyeur's Motel, jehož hlavní hrdina se stane nepohodlným svědkem vraždy, a teď ho zaujal dětský román Jakub a obří… (více)

Steven Spielberg si dá 4 filmy během tří let

Steven Spielberg si dá 4 filmy během tří let

13.04.2016

Filmům Stevena Spielberga se těžko říká ne, takže vás určitě potěší, že o ně teď nebudeme mít nouzi. Režisérská legenda právě dokončuje fantasy Obr Dobr, která jde do kin už 30. června 2016, a ještě… (více)

Simon Pegg a Ready Player One

Simon Pegg a Ready Player One

19.03.2016

Steven Spielberg nám už v červnu naservíruje fantasy Obr Dobr a ihned se vrhne na svůj další film. Ne nepůjde o Indiana Jonese 5, ten dorazí až v červenci 2019. Nejdřív se dočkáme sci-fi Ready Player… (více)

Trojnásobná dávka Spielberga

Trojnásobná dávka Spielberga

13.09.2015

Steven Spielberg nám za posledních 7 let nadělil jen 3 filmy - Tintinova dobrodružství, Válečného koně a Lincolna. Možná vás tedy překvapí, že to samé zvládne za příští 2 roky. Už letos v prosinci… (více)

Reklama

Reklama