Reklama

Reklama

Drama Kolonie režiséra Floriana Gallenbergera je inspirovaný skutečnými událostmi odehrávajícími se v chilské kolonii Dignidad za Pinochetova režimu. Kolonii Dignidad založil a vedl bývalý nacistický lékař Paul Schäfer. V 70. letech, kdy z uzavřené kolonie utekli někteří z členů, se ukázalo, že v sektě docházelo k mučení Pinochetových odpůrců a k sexuálnímu zneužívání dětí. (Cinemart)

(více)

Recenze (518)

BarGoldstein 

všechny recenze uživatele

Po přečtení oficiálního textu distributora a některých zdejších komentářů jsem se těšil na pěkný masakr. Výsledkem byla ovšem pouze unylá povídačka pro zapšklé pederasty o bandě zhovadilých nácků, kteří si rádi navzájem vydělávají krupon a občas k tomu holt přiberou i nějakýho trapnýho taky Sasíka, kterej si tam přijel hrát na Vladimíra Iljiče. Aspoň že tam nebyli žádní zahušťovači čokolády! ()

Astonko 

všechny recenze uživatele

Harry Potter: Next Chapter (bez Harryho), BREAKING NEWS: Hermiona už nechodí s Ronom. Vymenila ho za náhodného Nemca a odletela za ním do Južnej Ameriky. Je to však rebel (dievčatá milujú bad boys a Hermiona nie je výnimkou), tak ho po prevrate zavrú. A expani Grangerová sa tak s dlhoročnými skúsenosťami rozhodne zas a znovu zachraňovať. Voldemortovi medzitým postupne rastú vlasy aj nos, obrátil sa na vieru a malé deti. Koniec prezrádzať nebudem, no paradoxne môžem povedať, že aj napriek môjmu komentáru som Emmu nevnímal ako Hermionu, čo je super. Čo však nie je super sú všetky tie klišé a šablónovitosť vo filme. Je to tak len ďalší silný príbeh s nevyužitým potenciálom, škoda 7.5/10 P.S. Kde má prútik? ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 9/10 ... Vizuální stránka: 9/10 ... Soundtrack: 8/10 ... Didaktický potenciál: 8/10 ... Celkový dojem: 9/10. ()

SpicyNugget 

všechny recenze uživatele

Lena a Daniel se zapletou do chilského vojenského převratu v roce 1973. Daniel je unesen Pinochetovou tajnou policií do uzavřené oblasti na jihu země zvané Colonia Dignidad. Na první pohled to vypadá jako místo svaté, plné božích oveček, které vede kazatel Paul Schäfer, ale ve skutečnosti je to místo, odkud nikdo nikdy neunikl. Oddělují muže od žen a matky od dětí, aby mohli ženy a muže mučit a malé děti znásilňovat. Lena se rozhodne připojit ke kultu, předstírajíc náboženskou ovečku, aby našla a osvobodila Daniela… Silný film. Skvělé herecké obsazení, Emma a Daniel táhnou celý film. Zbytek obsazení mi byl sympatický. Film je natočen podle skutečné události, takže o to víc se do toho člověk vžije. Jo, bylo tam pár klišé momentů, ale nijak mě to nerušilo. Konec byl super, Roman je frajer. A letušky také. Mít takové kolegy je prostě k nezaplacení. ()

kaukola78 

všechny recenze uživatele

Za mě super.Ke konci filmu to šlo ještě více vystupňovat a udělat dramatičnější.Nejsem trochu spokojený s koncem filmu když už odlétají hrdinové letadlem na letišti do bezpečí a prakticky jim v tom nikdo nebrání.... Jinak by to bylo za plný počet nebýt této odfláklé scény. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Výborne natočená dráma podľa skutočných udalostí odohrávajúca sa v Čile pod diktatúrou generála Pinocheta. Napínavý príbeh úteku z kolónie Dignidad, sektárskeho väzenia a mučiarne nepohodlných režimu. Pozvoľný nábeh s románikom Leny a Daniela sa mení na nočnú moru okamihom zvrhnutím prezidenta Aliendeho. Od tohto okamihu diváka chytí napätie pod krk a už nepustí. ()

Tereza3 

všechny recenze uživatele

Huh, ty komentáře tady mě překvapují... Na mě to silně zapůsobilo a v kombinaci s hereckými výkony nemůžu dát nic jiného než 5*! ()

trojkolka 

všechny recenze uživatele

Co oceňuji je, že né všechny scény byly natočeny naplno, protože i tak jsem musela u některých uhnout zrakem pryč. Docela reálně se kolonie Dignidad dá přirovnat k vyhlazovacím táborům, které za druhé světové války působily stejné zlo. Paul Schäfer a lidé kolem něj se dopouštěli hrozných zvěrstev a nejhorší je, že některým to prošlo bez jakýchkoliv následků. Z mého pohledu nejde ani moc hodnotit film jako takový, protože obsah předčí vše kolem, a tak je to s filmem dle skutečných událostí dobře. ()

hanca.uh 

všechny recenze uživatele

Politicko romantické drama s chmurným pesimistickým násilným dějem (který vás vtáhne do bezvýchodného stavu) a relativně šťastným koncem těch dvou hlavních hrdinů (skoro jako zamilované příběhy Daniely Steelové - tedy - nebýt toho, že tohle se opravdu stalo). Tento dlouhodobý "masakr" ve zmíněním Chilském táboře - tehdy Kolonii Dignidad (byla zřízena v roce 1963) - trval celých 40 let (trochu mi scény připomněly vyslýchací aktivity a praktiky našich bývalých stb v době komunismu). Přestože většina organizátorů, přisluhovačů a vládních spolupracujících s Kolonií v tehdejším Chile nebyla po zásahu obviněna a potrestána, tak přece jen malinké zadostiučení (mimo film) je to, že zakladatel Paul S. (řečený Pio) byl odsouzen a zemřel před 6 lety v chilské věznici. Film doporučuji spíš pro otrlejší povahy, i když znám ještě i "horší" syrové snímky (a mám je ráda:-)). ()

jarmil8 

všechny recenze uživatele

S ohledem na vážné téma je poněkud škoda, že se z filmu vyklube těžko uvěřitelné akční drama. Co se týče zobrazení převratu v Chile, tak jednoznačne stále vede Nezvěstný, kterého natočil Costa-Gavras. ()

anet.015 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmů v poslední době, který stojí za to. Herecké výkony naprosto skvělé, postavy si oblíbíte a fandíte jim až do konce s přáním, aby to dobře dopadlo. Láska v pozadí šílených skutečných událostí je skvěle dotažena do konce. Rozhodně film, na který stojí za to jít do kina. ()

kubixix 

všechny recenze uživatele

Patřím mezi ty, pro něž je velmi těžké se od Emmy Watson odpoutat jako od mladé čarodějky. Pokud ale natočí vícero takovýchto filmů, jsem si jistý, že si pozici skvělé herečky vydobude i na jiném poli. O samtoném filmu by se dalo napsat hodně. Obecně je snad známo, že příběhy podle skutečné události prostě mají silný příběh. Taky proto, že jinak by o nich nikdo nechctěl slyšet. Občas se ale objeví i takovýto, jenž mě znovu něčemu novému přiučil. Herecké výkony jsou skvělé na všech frontách a příjemně překvapen jsem i kamerou. ()

naytsirk 

všechny recenze uživatele

Překvapilo mě, jak málo napínavý to udělali... a přitom je to téma jako hrom...Ale já skoro napjatej nebyl a to mě teda trochu mrzelo.... ()

knoxwile100 

všechny recenze uživatele

Po delší době je na scéně k vidění výtečné Drama s dechberoucím scénářem. Přiznám se, že jsem o kolonii Dignidad doposud neslyšel a je až k nevíře, že něco takového není jen výplodem nějakého filmového scénáře, ale krutou až vlastně neuvěřitelnou realitou. Malinké mínus dávám režii za ten až moc Hnojiwoodský začátek a konec. Nicméně snad troufám si tvrdit nejlepší herecký výkony Emmy a velice přesvědčivý výkon Michael Nyqvist spojený s výtečnou hudbou a atmosférou filmu zařazuje Kolonii do mých pětihvězdičkových tabulek. Grose Filme Mašterpíze! ()

Snakefinger 

všechny recenze uživatele

Strhující příběh z doby převratu v Chile, o kterém psaly na prvních stránkách všechny tehdejší komunistické noviny. To si docela slušně pamatuji, i když jsem tomu pranic nerozuměl. Příběh je to hodně surový a je asi dobře, že byly vynechány drsné scény. O to více zbylo prostoru pro vlastní divákovu fantazii. Zatím jeden z nejsilnějších letošních zážitků na stříbrném plátně a nohy Emmy Watson za to fakt nemohou. ()

Pecos 

všechny recenze uživatele

Hezky ztvárněný fiktivní děj o zamilované dívce, která se snaží nalézt a zachránit svou lásku a dost mrazivý příběh o skutečných událostech, které se odehrávaly za Pinochetova režimu. Myslím, že shlédnutí tohoto filmu neponechá nikoho chladným. ()

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Na Febiofest přijede Daniel Brühl

Na Febiofest přijede Daniel Brühl

19.03.2016

Organizátoři Febiofestu přivítají jednoho z nejvýraznějších mladých evropských herců Daniela Brühla. Jeho dnes už světovou kariéru nastartoval německý snímek Good Bye, Lenin!, zahrál si i v hvězdně… (více)

Emma Watson nepřítelem státu

Emma Watson nepřítelem státu

26.06.2015

„Hermiona" pokračuje v zajímavých kariérních rozhodnutích. V minulých letech zkusila Charlieho malá tajemství nebo Aronofskyho Noema, v nejbližší době ji pak uvidíme s psychologickém thrilleru… (více)

Reklama

Reklama