Reklama

Reklama

Když Thomas a jeho kamarádi dokázali uniknout z vražedného labyrintu, doufali, že se dokážou vrátit ke svým starým životům. Nemohli se ale splést víc. Místo svobody je čekal pouhý postup do druhé fáze zkoušky připravené organizací Z.L.S.N. Pro Thomase a ostatní přeživší Placery z labyrintu tak běhání zdaleka nekončí. Jejich další útěk je zavede na Spáleniště, nejvíce sežehnutou část planety, krajinu plnou nepředstavitelných překážek. Sluneční erupce sežehly Zemi na popel a proměnily ji v pustinu. Světové vlády se zhroutily – a s nimi i řád a právo. Rozpadajícími se troskami měst teď bloudí takzvaní „raplové", lidé pokrytí hnisajícími ranami, které nakažlivý virus dohnal za hranu příčetnosti. Jejich jediným cílem je najít cokoliv živého, aby se nasytili. Thomas a jeho přátelé musí rychle najít bezpečné útočiště a organizace Z.L.S.N. se stará o hlavně to, aby jim šance na přežití nastavila v jejich neprospěch. Placeři se ale dokáží spojit s bojovníky odporu, zasáhnout vrchní velení Z.L.S.N. a odhalit tak další šokující plány, které si pro ně společnost přichystala. Thomase čeká tvrdá zkouška ohněm. Skutečně se někde uvnitř v jeho hlavě skrývá tajemství, které je zachrání? (CinemArt)

(více)

Recenze (647)

lucika999 

všechny recenze uživatele

Jedna hviezda. Film som ani nevidela. Čítala som všetky tri knihy a videla som PRVÝ film. A to mi bohato stačilo. Príliš veľké odlišnosti a nedostatky. Na dvojku ani nie som zvedavá. Ani nemám v pláne pozrieť si ju. A neprinútia ma k tomu ani Dylan O'Brien ani Thomas Brodie-Sangster! Jedna hviezda je za snahu, pretože aj tá sa cení. ()

MaNa10 

všechny recenze uživatele

O co tady vlastně šlo?... O čem byl tento film jsem zapomněl po cestě na záchod přes obývací pokoj. A musím přiznat že více jsem se musel soustředit na to abych nepomočil prkénko a trefil se do mísy než na tuto teen - rádoby horor story snažící se navodit postapokalistickou atmosféru...avšak velmi směšně. Main team mi připomínal raději grotesku na rychlé šípy (které zbožňuji stále)... nad dialogama jsem přestal brečet po pár minutách kdy jsem pochopil že lepší to už opravdu nebude... zkratka a dobře klasická teen pohádka o tom jak středoškoláci zachraňují svět. Labyrint - útěk ještě dokázal pobavit a napnout... zkoušky ohněm už ne. Jedine co se tomu musí nechat je zdařilé CGI... pro mne 2/10 ()

Lapedro 

všechny recenze uživatele

Slabšie ako prvý diel, až na pár momentov úplná nuda. Verím, že s trojkou už konečne niečo urobia, inak spadne do vôd podpriemerna. Toto sa nad hladinou ledva drží.Navyše je tu veľký odklon od predlohy, pri veľa filmoch to pomôže, pri tomto bohužiaľ nie. Keby sa režisér držal viac predlohy (netvrdím, že mal do filmu nasekať celú druhú knihu), tak príbeh by držal oveľa viac pokope, viac by sme pochopili pohnútky Z.L.S.N. (v knihe C.H.A.O.S.), a celé by to bolo kvalitatívne lepšie. ()

Anna.Neumano 

všechny recenze uživatele

,,Jo super konečně se dostali z labyrintu. Konečně se dozvíme proč je tam zavřeli a taky kdo je to Zlosin." Ano něco jsme se dozvěděli v jedničce tak jsem myslela že se toho dozvíme víc tady. Zase jsme se něco málo dozvěděli ale furt nechápu proč je tam zavřeli když mohli i jinak zjistit čím jsou výjmeční taky proč všichni pracovaly pro Zlosin a najdnou se Zlosin rozhodl že je dá do labyrintu ,proč....... celkově tohle je ten typ filmu u kterého musíme čekat rok aby jsme konečně všechno zjistily. Když jsem vyděla jedničku která se mi líbila tak jsem se dlouho rozhodovala jestli zkusit i dvojku dvojka teda nezklamala ale i tak se tam všechno nevyjasnuje. Jinak se mi film hrozně líbil , chápu proč někteří na to mnouří oči že je děj zdlouhavý atd.... i tak bych ho doporučila každýmu. ()

Jirkacek 

všechny recenze uživatele

Na snímek Labyrint: Zkoušky ohněm jsem se velice těšil, neboť první díl trilogie labyrintů jsem ocenil plným počtem hvězd. A ze začátku i dvojka vypadala velice dobře, navíc mne potěšilo, že tam kde jednička skončila, tam plynule navázalo její pokračování bez nějakých dlouhých opakovaček a zdržování. A tak jsme doma u TV s napětím sledovali, jak Thomase a jeho kamarády, kterým se z labyrintu podařilo uniknout, jejich zachránci vrtulníkem převezli do jakéhosi střediska organizace Z.L.S.N., kde je ubytovali. Sešli se zde s dalšími utečenci z jiných labyrintů a každý večer bylo pár z nich převezeno do bezpečné a klidné zóny. Stále totiž hrozily útoky povstalců, venku bylo spáleniště vlivem přírodní katastrofy, které neumožňovalo normální život a také na lidi číhal smrtící virus či jakési lidské zombie. Jenže nenechavý, nepřizpůsobivý a nedůvěřivý Thomas spolu s novým kamarádem zjistili, že děti Z.L.S.N. neodváží nikam do bezpečí, ale v té stejné budově jsou uspáni a je jim odebírána krev, z níž byl poté získán enzym, kterým se léčilo několik vyvolených lidí na světě z důsledků epidemie. Proto se okamžitě celá parta rozhodla utéci ze střediska do spáleniště, což se jim za dramatických okolností povedlo. Jenže tam venku v poušti a zničených městech na ně číhalo mnoho nebezpečí, především zmínění zombíci a virus. Byl jsem zvědavý, kam povedou jejich další kroky a Thomas skutečně vymyslel nový plán. A tak se vydali do hor za povstalci, u kterých by byly v bezpečí před všemi nástrahami a také před Z.L.S.N., která jim však byla stále v patách. Po cestě samozřejmě zažili spoustu horkých chvilek a tak jsme se s nimi dostali do mnoha akcí, napínavých momentů a poznali spoustu nových skutečností. Těch akcí bylo opravdu hodně, ale chybělo mi zde jakési tajemno a nový svět, který se objevil ve formě labyrintu v prvním díle. To byla velká škoda, takhle se jednalo spíše o akční střílečku s místy hororovými prvky. Zkoušky ohněm nám konečně daly hodně odpovědí na otázky, které jsme měli po prvním díle, ale jedna věc zůstala stále zahalena tajemstvím. A tak se ptám : proč byly děti v labyrintu vražděni mechanickými pavouky - rmuty - když jejich věznitelé tak nutně potřebovali krev imunních mladíků ? Snad to nějak tvůrci vysvětlí ve třetím díle, který by měl vše uzavřít. Budu se na něj těšit. Každopádně jsem si všechny tři díly koupil o rok později na blu-ray discích a podíval se na ně znova. A i když druhá část Labyrint: Zkoušky ohněm byl podle mne asi nejslabším článkem, tak i tento díl si u mne vysloužil pět ohňových hvězd *****. ()

KateDanny 

všechny recenze uživatele

První díl se mi líbil a když je teď v kinech třetí díl, tak jsem si říkala, že kouknu i na ten druhý... Dozvídáme se víc o ZLOSINu, což je fajn, ale ztrácí se zde určité napětí, kterého bylo v jednice dost. Nákaza aka zombie je v poslední době všude. ()

viax 

všechny recenze uživatele

Labyrint, Spálená země a támhle kousek vedle je normální krajina s neporušenou silnicí. Jakoby byly sluneční bouře omezeny jen na jedno malé místo. Pak je náhle labyrintů hodně a v nich o jakýchsi slunečních bouřích taky nikdo nic neví. Všichni utíkají jako o život, ovšem nikdo nikam nedoběhne. Hledáme lék a proto zabijeme lékaře. Nejasnosti, dějové zvraty, ale všechno jedno, když se na to dobře kouká. ()

ambrobene 

všechny recenze uživatele

Na jednotku sa nechytá, ale úplne na zahodenie to zas film nebol. Trošku nedomyslené niektoré veci, v porovnaní s jednotkou, ktorá mala svieži príbeh. V dvojke som takmer vždy vedel, čo sa asi stane, hoci niektoré pasáže prekvapili. Opäť som nasratý, lebo už by som sa konečne chcel dozvedieť všetko čo prečo kedy ako komu s kým. V globále. Zatiaľ som sa to nedozvedel a ako dobre poznám tieto moderné filmy, tak sa to nedozviem ani v trojke, ktorú idem pozrieť zajtra. ()

m62 

všechny recenze uživatele

Prvý diel bol zaujímavý aspoň vďaka záhadnému labyrintu, ale druhá časť je len nesúrodým gulášom motívov pozberaných zo všetkých možných postapokalyptických filmov. ()

Cecko 

všechny recenze uživatele

Další z rodiny vícedílných slátanin cílených na dospívající (kurva, co mezi nimi dělám?). Pro mě, jako filmového nekritika, tedy normálního průměrného konzumenta, který má rád jednoduché (né bezduché) a řemeslně zručně vyrobené filmy, to bylo více než nadprůměrné. Akce od začátku až do konce. Má to spád, nejsou v tom dějové ani scénářové zádrhele. Myslím, že speciálně tento díl potěší určitě, mimo jiné, příznivce post-apo, horor, zombie, survival a sci-fi žánru. Každý si tam v určité části filmu najde to své. Po stránce digitálních efektů je to hodně nadprůměrné. Ve srovnání s komerčně nafouknutými Hunger Games, které jsem ani nedokoukal tomuhle musím dát 90%, a konkrétně tento díl hodnotím jako nejlepší ze série. ()

evita_ 

všechny recenze uživatele

No, o kúsok lepšie než prvá časť, ale tiež si myslím, že som to videla prvý a posledný krát. Bolo to o poznanie dynamickejšie než prvý Labyrint a celkom sa mi páčili tí zombíkovia čo tam pobehovali. Miestami som však mala pocit, že čo sa tohto týka, kúsok vykradli Ja, legenda. Vlastne nie kúsok, prišlo mi to hodne okopírované, ale tak menej podarene ako v Legende. Rozmýšľala som aj nad jednou hviezdou, ale nebolo by to fér voči predchádzajúcemu hodnoteniu. Toto bolo naozaj trošku pozerateľnejšie, takže dnes za dve. ()

Pcermis 

všechny recenze uživatele

Pokračování dětské,gender,etno,zombie,vyhraždovačky takových filmů přeci není nikdy dost a nebo je,.... :-) ()

Tom10000 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem se odvážil zhlédnout i druhý díl, po minulém mi to ale dalo celkem zabrat, než jsem se k tomu rozkýval. Byl jsem ale více méně příjemně překvapen. Mnohem lepší, než první díl, ale aby to byl nějaký trhák či zázrak formy "Hunger Games" či trilogie "Divergence", to zase ne. Snad bych to přirovnal jako mírně horší verze "Resident Evil", ačkoliv pro tento díl byl volil termín mírně lepší. PŘÍBĚH: Thomas a jeho přátelé úspěšně utekli z labyrintu. Čeká je převoz do údajného bezpečí, kde se postupem času Thomas dozví o zradě. Opět je zajala organizace Zlosyn a tentokrát to už nebude tak snadné se jí vysmeknout. Jen s velikým šťěstím se jim podaří uniknout. Ale za určitou cenu. Jeden z nich umírá a jediná dívka v týmu, Tereza, podstoupila určitou dobu experimenty, při nichž jí obnovili paměť a vzpomínky. Stává se tišší a uzavřenější, a co především, začíná pochybovat o své loajalitě k týmu. Thomas se jí snaží pochopit, ale sám má starostí dost. Po čase mu nezbývá nic jiného, než aby obětoval umírajícího přítele, a navíc hledá s ostatními útočiště před zlem v podobě organizace. Po velmi dlouhé době, v níž jsou všichni podstoupeni zkouškou síly, odvahy a důvěry, se zdá, že je vše v pořádku a svoboda je na dosah. Bohužel, díky svým vzpomínkám na dobu strávenou v organizaci a víře v ní Tereza zradí. Snaží se přesvědčit i samotného Thomase, aby se přidal k ní a k organizaci, a jí samotné prozradí jejich polohu. Po velikém masakru se vše změní. Tereza, nyní zcela loajální Zlosynu a její vedoucí, spolu s ní a jedním zajatým běžcem odlétá a ponechává zbylé odbojáře vlastnímu osudu. Sám Thomas ostatní povzbudí a rozhodne se pomstít organizaci (konec dílu). Jestli ji dokáže porazit, či podlehne a přidá se k Tereze, a jestli zůstane ona sama loajální Zlosynovi a stane se jakousi novou vůdkyní organizace, či se vrátí k odboji, se snad dozvím příště. Prozatím zůstávám pod napětím a nemůžu se dočkat konce. Až najdu chvíli, napíši určitě komentář. 65 - 70 procent, 4 hvězdy ()

chemik11 

všechny recenze uživatele

Naprostá pecka. Bavila mě ještě víc než jednička. I když to má 2 hodiny, odsejpá to pěkně. Akce, napětí, obraty, paráda. ()

Tabeer 

všechny recenze uživatele

Pohřbít sérii již druhým dílem, nebývá neobvyklé, takže mě to až tak nepřekvapilo. Ovšem zklamaný jsem. Oproti jedničce, která nabízela poměrně zajímavý námět a i přes nepříliš chytlavé hlavní postavy si udržela moji pozornost, dvojka Labyrintu celou tu snahu pohřbila. Zajímavý námět zmizel se závěrečnými titulky prvního dílu někam do neznáma a už se nevrátil. Marně jsem hledal útěchu v zombíkách, jak vystřižených z The Last of Us, ale ani pod horou tělních tekutin, vytékajících z různých tělních dutin jsem jí nenašel. ()

Související novinky

Cameron a Rodriguez našli Alitu

Cameron a Rodriguez našli Alitu

30.05.2016

James Cameron chtěl mnoho let natočit dvě velké sci-fi - Avatara a Alita: Battle Angel. Modrásky už stihnul, jeho výlet na Pandoru ale měl takový úspěch, že se záhy vrhnul na čtyři pokračování a… (více)

Reklama

Reklama