Reklama

Reklama

Novinářka Kim Baker (Tina Fey) už má dost své rutinní práce, a tak se rozhodne opustit newyorskou redakci a coby válečná zpravodajka se vydává na nebezpečnou misi do Afghánistánu. Ocitá se daleko od domova i známého pohodlí a zažívá kulturní šok. Zároveň nachází přátele, kteří jí pomáhají se v novém prostředí zorientovat: dobrodružnou australskou korespondentkou (Margot Robbie), pragmatického plukovníka (Billy Bob Thornton) a okouzlujícího skotského fotografa (Martin Freeman). Uprostřed chaosu odhaluje Kim svou skutečnou sílu a riskuje vše, aby přišla s dobrou reportáží - v tomto „chytrém a absurdně vtipném filmu." (Pete Hammond, Deadline) (Magic Box)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (152)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie z Afghánistánu? Je to tak. Novinářka po čtyřicítce, která ve své životě nevidí smyslu, vyrazí do Kábulu v touze po změně. Změní se všechno. Příběh je všechno jen ne realistický, ale to v tomto případě vůbec nevadí, jelikož by to ani soudný divák neměl očekávat. Je ale napsaný docela dobře, napůl jako parodie, napůl ale vážně. Ten náhled na věc je dost podivný, ale nějakou záhadou to pro mě funguje. Skoro jsem se nenudil a většinu času i bavil. Banální příběh, který bývá obvykle zasazen do New Yorku v zimě nebo tak něco, trapný a nudný, na pozadí Afghánistánu dostává úplně jiný náboj. Takže verdikt zní: slušná romantika a zároveň i docela dobré drama o krizi středního věku. 75% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Americká reportérka v origináli určite nie je náhodou pomenovaná Whiskey Tango Foxtrot (všimnite si počiatočných písmen WTF). Americká reportérka bohužiaľ nie je zladená celá. Tém k potencionálnemu zamysleniu totiž nadhadzuje toľko, že by ich vymenovanie zabralo ešte dobré dva odseky. Netýkajú sa len Afganistanu a práva šaría a politiky a politických intríg a vojny (pozor! Americká reportérka NIE JE akčný film) a jej vplyvu, ale aj novinárčiny a s ňou súvisiace senzáciechtivostí a bezohľadností, ale dôjde aj na "viac-menej obvyklé problémy ženy stredného veku" (alebo ako to vôbec nazvať) a ďalšie veci. Proste keby sa z tohto uhla pohľadu šetrilo, mohlo byť toto dielo ucelenejšie a tým pádom ešte o niečo pôsobivejšie. Takto priemerná snímka. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Liknavá reportáž z místa válečného konfliktu, kterou provádí ženština Tina Fey, co byste ji nejraději klátili v afghánské oáze. Ke všemu má poblíž ještě sličnější blond kamarádku z konkurenčního zpravodajství, kterou není nikdo menší než slavná Margot Robbie, s níž namísto uvědomělých lesbických hrátek po nocích paří. Film má téměř dvě hodiny a zcela postrádá nosnou kostru. Není ani příliš atraktivně natočen. Dohromady je zde jedna scéna se střelbou a druhá s výbuchem. To je opravdu málo. Nové Mexiko posloužilo jako kašírovaný Afghánistán, došli zřejmě exotičtí herci, tak zaskočil Christopher Abbott, vedlejší role opravdu strašně podané. Film působí poměrně skromně. A mapují se reportážní roky 2003-2006, navíc se to holedbá reálným základem. Nějakým zázrakem se produkujicí Tině Fey podařilo stát se tahounem tohoto zcela průměrného a na dramatické události málo barvitého snímku. 5/10 ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Takže W.T.F. podľa knihy založenej na skutočných udalostiach? Popis k filmu a taktiež zohľadnené prostredie, kde sa to celé odohrávalo sľubovalo skvelý film, na ktorý som sa tešil. Bohužiaľ, vysoké očakávania naplnené neboli. Atmosféra zákulisia afgánskej vojny z tohto reportérskeho uhlu pohľadu ma síce bavila, ale v podstate zápletka dosť nevýrazná a tým pádom aj dejová línia dosť oslabená. No to bezhlavé vrhanie sa do nebezpečných situácií počas vojenských misií mi prišlo fakt prehnané, neuvážené a najmä bezohľadné voči okoliu. Na mieste tých vojakov by som tým reportérom riadne vynadal a poslal ich kade ľahšie, keby sa mi ta počas prestrelky drbali pod nohy len aby ulovili nejakú senzáciu. Najsympatickejšia postava celého filmu - jednoznačne tlmočník Fahim (Christopher Abbott). ()

MiniMinion 

všechny recenze uživatele

V první části se mi zdálo, že film úplně neví, čím přesně má být. Cynická komedie? Válečné drama? Cynismus fungoval, ovšem vtipy ne vždy dopadly jak měly a nějakou velkou váhu nebo tíhu jsem z toho také moc necítil. V druhé polovině ovšem naštěstí do sebe všechno začalo zapadat. Kim si prošla určitým vývojem, který se promítl v potemnění a zvážnění tónu, a zpětně jsem pochopil i tu lehkovážnost první části, dává to smysl. Hlavní trojice postav Tina Fey, Martin Freeman a Margot Robbie výborná, jen snad Margot mohla být využita více a lépe. Billy Bob Thornton si trochu kradl scény pro sebe, byl skvělý. Plusem byla také kamera, některé záběry byly skutečně slast na pohled. 70%, příjemný film na znuděné odpoledne, nemám potřebu si ho hned tak pouštět znovu, ale neurazil. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (4)

  • Hlavná predstaviteľka prišla do Afganistanu v roku 2002. Na vojenskom letisku je možné vidieť stroje Bell Boeing V-22 Osprey. V22 je americký viacúčelový vojenský konvertoplán, ktorý však bol v Afganistane nasadený až od roku 2007. (MikaelSVK)
  • Název filmu Whiskey Tango Foxtrot zamená ve fonetické abecedě WTF. (KRYSIOPICE)

Související novinky

Margot Robbie bude bruslit

Margot Robbie bude bruslit

27.03.2016

Blonďaté krásce z Vlka z Wall Street momentálně leží u nohou celý Hollywood. A rozhodně potěší vědět, že neusíná na vavřínech. Margot Robbie snad brzy uvidíme v komedii Whiskey Tango Foxtrot, která… (více)

Reklama

Reklama