Reklama

Reklama

Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství

  • USA Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore (více)
Trailer 1

Profesor Albus Brumbál ví, že mocný temný kouzelník Gellert Grindelwald je na cestě převzít moc nad kouzelnickým světem. Protože není schopen ho zastavit sám, pověří magizoologa Mloka Scamandera, aby vedl neohrožený tým kouzelníků, čarodějek a jednoho chrabrého mudlovského pekaře na nebezpečné misi, kde potkají stará i nová fantastická zvířata a střetnou se s rostoucí armádou Grindelwaldových následovníků. Ale jak dlouho bude moci Brumbál zůstat stranou, když jsou sázky tak vysoko? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (515)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Výstavbou se třetí část od předchozích příliš neliší. Jako kdybyste sledovali nějakou minisérii poskládanou z krátkých příběhů. V předehře sledujeme Mloka, co se vypravil pro bájného čchi-lina (proč zrovna čínské stvoření...hm...nejspíše jde o peníze, jak jinak), a je to fajn. Nejvíce se mi ale líbil příběh z vězení, jelikož měl spád, vtip a hodně obětí - v podstatě čistokrevný horor. Možná bych dal 3*, jenže konec mě prostě potěšil. Vizuál je výborný, nejkrásnější jsou hrady. Po trikové stránce je film bohužel notně nevyvážený. Vedle skvělých efektů jsou mizerné - souboj v ulicích, na hostině v Berlíně je o trochu lepší, pod palácovou horou zase slabší. Nejhorší souboj je ale ten poslední u chrámu, co vypadá, jako by došly peníze. Laciné rozmazané pixely mne znechutily. Není zde také jedna hlavní klíčová postava, což vzhledem k roztříštěnosti příběhu vůbec nevadí. Jako celek se mi film líbil. Snad jen herecké výkony průměrné a absolutně nejhorší předvedl Mikkelsen. To měl být padouch, kterého se všichni bojí? Vždyť jen postával jako cimbál a nepřítomným skelným zrakem připomínal narkomana před kolapsem. 3,5* ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Já chápu že dlouhé blockbustery jsou teď v módě, ale natočit film který je dlouhý tři miliony let, to už se mi zdá trochu přehnané. Měl jsem pocit že celé kontinenty mezi tím stihly vzniknout a zase se potopit do moře, než se tenhle nesmyslný bordel stihl dokodrcat k závěrečným titulkům. A přitom, přísahám, by se tohle dalo zkrátit tak na půl hodiny a všechno důležité z příběhu zůstalo zachované. Zbytek jsou jen úplně zbytečné dějové odbočky, random výplň o postavách které nikoho na světě nezajímají, a nekonečné záběry na nic za doprovodu tklivé hudby. I esteticky to vypadá bídně, spousta triků utopených ve tmě, ale magie toho světa je pryč, i nová zvířátka jsou nudná až to bolí. A to mě jednička docela dost bavila. 5/10 ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Jelikož patřím do generace, která vyrůstala na sérii Harry Potter, tak jsem vždy natěšený na každý další návrat do světa čar a kouzel (nejen) v Bradavicích. Z Fantastických zvířat mám však i po třetím díle rozpačité pocity - na jednu stranu jsem rád, že se rozrůstá mytologie čarodějnického světa, na druhou stranu je však z této série cítit ždímání slavné značky za účelem výdělku. Brumbálova tajemství obsahují nejednu pozoruhodnou (a nostalgickou) scénu, zároveň jsem měl však pocit, že nejedna dobře načatá či nápaditá scéna se ztratila ve spleti rozpačitého scénáře. Linie s čchi-linem byla super, i když jsem si při každé zmínce o jeho nejryzejší čistotě nemohl nevzpomenout na chudáka jednorožce z Kamene mudrců. Zobrazení a dovysvětlení vztahu mezi Brumbálem a Grindelwaldem bylo místy možná až moc doslovné, nicméně jsem celkem uvítal obsazení Madse Mikkelsena (Depp je sice můj oblíbený herec, ale do FZ se prostě nehodil). U kouzelnických soubojů se mi zdálo, jako by se tvůrci nechali inspirovat MCU, zejména Dr. Strangem, a vlastně ani nevím, jestli je to dobře, nebo špatně. Postava Queenie byla pro mě konečně snesitelná, zatímco Credence mi tentokrát poprvé nesedl. Díky situování děje mj. i do Berlína se ve filmu mihlo hned několik německých herců, což jsem uvítal, a zejména bych vypíchnul Olivera Masucciho (známého ze série Dark). Jsem samozřejmě zvědavý na další (a snad už i závěrečné) pokračování a lhal bych, pokud bych řekl, že jsem si třetí FZ v kině neužil, přesto jsem jako divák měl v ústech jakousi pachuť z očividné dějové překombinovanosti a roztěkanosti. Lepší tři hvězdičky! ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Přestože tomu dávám o hvězdičku míň než dvojce, je to o kus kompetentnější film, který se nerozpadne ve změť absurdních zvratů. Jenže to bohužel neznamená, že to začne být byť trochu zajímavé. Ještě v 90. minutě není jasné, o čem je zápletka, postav je pořád moc a pořád mě nezajímají... je to k uzoufání. Tenhle svět existuje, aby v něm zažíval dobrodružství teenager na kouzelnické škole, jakmile v něm máme sledovat dospělé bojovat proti genocidě, je to absurdní. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem v diskuzi psal, že "ač velký fanda Potterovského světa, nechává mě premiéra třetích Zvířat zcela chladným. Doufejme, že mi absence "hypu" pomůže v hodnocení, ale obávám se, že to bude další mozaika do sebe nezapadajících příběhů. Ale byl bych samozřejmě rád, kdyby se tu objevila konečně nějaká logická celistvost." ___ Bohužel se mé obavy potvrdily. Mnoho příběhů a mnoho nových postav pro nic! Celé to po kupě drží ne tolik roztříštěný děj, oproti předchozímu počinu a najetí na trochu temnější kolej. Toť vše z výčtu pozitiv. Mé hodnocení je spíše ovlivněné Potterovským světem, který patří mezi mé srdeční záležitosti a částečné (ale opravdu jen částečné) nostalgie, což měl podle mě každý Potterhead, hlavně když zazněl nostalgický soundtrack ze staré dobré Harry Potter ságy. (nakonec jsem změnil hodnocení na 2*) ___ Hned úvodní dialog musel nasrat všechny fandy. První setkání s Mlokem ovšem slibovalo oproti předchozím částem slušnou magickou podívanou, ale to jsem netušil, že to byla defacto nejakčnější scéna z celého 2,5 hodinového CGI balastu. Jinak to byla defacto taková dramatická telenovela se špetičkou nějakého toho kouzlení a proběhnutí pár fantas-zvířat, bez nějaké pořádné magické akce. Spousta zbytečných scén, bez kterých se rozhodně celý snímek obešel, nemluvě o spoustě zbytečných (a samozřejmě - jak jinak - čokoládových) čáryfuků, které akorát kazí dojem a jejich počínání nevyvolává v divákovi absolutně žádnou emoci. Přehnaná vyumělkovanost / CGI, též nepůsobí vábně a to hlavně, když se dostalo na exibici kouzlení hůlkami. Ani ty Brumbálovi zaklínadla nepůsobily (to minimum, které zde seslal) na oko vůbec dobře, což se od MasterChefa mezi kouzelníky očekává. Souboj Brumbála s Voldym ve Fénixově řádu, to byla jiná písnička. Tohle mě bohužel absolutně nezasáhlo. Byť to říkám nerad, byl bych rád, kdyby další část Zvířat byla ta poslední, protože ani po konci téhle třetí části, to NIKAM NEVEDE! ___ (Cinestar, Hradec Králové) ()

Galerie (78)

Zajímavosti (16)

  • 5. listopadu 2020 oznámil na svém Instagramu herec Johnny Depp (Grindelwald), že ho studio Warner Bros. požádalo, aby „rezignoval na svou roli“, což také udělal a studio oznámilo, že role bude přeobsazena. Stalo se tak kvůli rozhodnutí soudu v případu domácího násilí Deppa vůči jeho ex-manželce Amber Heard. Již před natáčením druhého dílu Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny (2018) kolovala po internetu petice pro odstranění Deppa z filmu, tehdy se však studio rozhodlo za hercem stát. Deppa nahradil Mads Mikkelsen. Depp však díky své smlouvě dostal celý plat 16 milionů amerických dolarů. Soud s Amber Heard ji však uznal vinnou z pomluvy jejího bývalého manžela a za výroky o domácím násilí jí uložil zaplatit odškodné v celkové výši 15 milionů dolarů. (hansel97)
  • V Bhútánu lze zpozorovat různě vyobrazené ornamenty čchi-linů. (Grindelwald)
  • Natáčení mělo začít v březnu 2020, ale kvůli pandemii covid-19 bylo odloženo. Oficiálně pak bylo filmování zahájeno 20. září téhož roku a převážně probíhalo v Leavesdenských filmových ateliérech v Anglii. Dále se točilo v německém Berlíně a asijském Bhútánu. V únoru 2021 pak bylo hlavní natáčení ukončeno. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Oživí Hogwarts Legacy zájem o Harryho Pottera?

Oživí Hogwarts Legacy zájem o Harryho Pottera?

23.02.2023

Pakliže jste posledních pár týdnů netrávili na opuštěném ostrově, nejspíš jste slyšeli o nové videohře Hogwarts Legacy ze světa Harryho Pottera, odehrávající se v Bradavicích a na blízkých pozemcích… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Dvojice z Hannibala opět spolu

Dvojice z Hannibala opět spolu

02.11.2022

Celovečerní režijní debut Bryana Fullera je konečně na spadnutí. Tvůrce Hannibala nebo Amerických bohů si za svůj projekt zvolil snímek Dust Bunny, a jako hlavní hvězdu do něj pak obsadil svého… (více)

Nový film režiséra Harry Potterů má obsazení

Nový film režiséra Harry Potterů má obsazení

07.07.2022

Sérii Fantastická zvířata, spin-offu populární potterovské franšízy, se nedaří ani trochu tak dobře, jak asi studio i tvůrci doufali. Na nové díly tudíž nikdo nespěchá, což naopak uvolnilo ruce… (více)

Reklama

Reklama