Reklama

Reklama

Mladý papež

(seriál)
  • Itálie Il giovane papa (více)
Trailer 2
Itálie / Francie / Španělsko / USA, 2016, 8 h 38 min (Minutáž: 50–55 min)

Tvůrci:

Paolo Sorrentino

Kamera:

Luca Bigazzi

Hrají:

Jude Law, Diane Keaton, Silvio Orlando, Javier Cámara, Scott Shepherd, Cécile de France, Ludivine Sagnier, Toni Bertorelli, James Cromwell, Ignazio Oliva (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Nový seriál od režiséra oscarového snímku Velká nádhera vypráví kontroverzní příběh o začátku pontifikátu hlavy katolické církve Pia XIII., vlastním jménem Lennyho Belarda. První americký papež je složitá a rozporuplná postava, která je ve svém počínání tak konzervativní, že to hraničí až s obskurností. Přesto má ale hluboký soucit s chudými a potřebnými. Je to velice vlivný muž, který si zatvrzele drží odstup od vatikánských pochlebovačů, aniž si připouští možné důsledky svého postoje. V desetidílné sérii se představí držitel dvou nominací na Oscara Jude Law v hlavní roli Pia XIII. a oscarová Diane Keaton jako řádová sestra Mary, jeptiška ze Spojených států žijící ve Vatikánu. (HBO Europe)

(více)

Recenze (288)

adamix 

všechny recenze uživatele

Ateisti budú jásať, veriaci zasa odkláňať zrak. Jude Law je frajer, Paolo Sorrentino zasa anarchista. Stvárniť arogantného fracka, čo chce rozvrátiť cirkev a jej poháňací motor do základov a natočiť o tom ešte vysokorozpočtový seriál to chce gule. Je to dokonalé takmer po všetkých stránkach. Skvelo vytypovaný casting - Lawov Pius, starecké ksichty kardinálov, Keaton v mníšskom rúchu, nádherná Cecille de France a mnohí iný (aj tá krásna prostitútka a narkobarónova manželka :). Nádherné zábery, poväčšinou statické, kde postavy sú uprostred a s mimimom strihu, pričom z každého jedného sála neskutočná sila, akoby ste sledovali Da Vinciho umelecké diela. Hudba geniálna (vždy keď hralo niečo moderné vrátane I´m sexy and I know it išiel som do kolien), ale i čistučké tóny vážnej hudby tomu dodávali svojskú mystiku, ktorá sa tematicky hodila. Intrigy fungovali a celkovo dej, pár krát stagnujúci, bol pútavý. Jedinou chybou, pri ktorej som sa rozhodoval o záverečnom hodnotení, bolo, že ku koncu seriál nevedel, ako má skončiť a tempo bolo tiež spomalené a nie tak účinné, ako po šiestu epizódu. Čakal som lepší záver, ale skončilo to tak obyčajne a vlastne nijako, aj keď s milými slovami k celému svetu, ale nijako. Ihneď však mením názor na Lawa, ktorého som nikdy moc nemusel, tu je to arogantný zmrd a veľmi kontroverzná osobnosť, od ktorého nikdy neviete, čo máte očakávať a to je na tom to najlepšie. Young Pope je skvostom medzi novodobými seriálmi, ukazujúci vystrčený prostredník zaužívanému stereotypu a sem tam uznávajúci staré pravidlá (všimnete si ich, keď sa započúvate do Piovych slov). Cítiť z neho poetiku, umeleckosť, nevšednosť, sarkazmus, krásu a provokáciu i sexuálnu štipľavosť. A prvý krát som sa dostal do styku s uznávaným Sorrentinom a neoľutoval som. Ihneď som pochopil jeho štýl a zamiloval som si ho. Už viem, ako by to vyzeralo, keby Kubrick natočil film o cirkvi... Jednoducho topka. Amen. ()

Danthare 

všechny recenze uživatele

Výborná žanrovka na téma... trocha psychologie, trocha teologie a něco té lidské 'zkaženosti' , nebo že by přirozenosti? A budu se o5 opakovat, ale HBO UMÍ!!! ()

Jadro 

všechny recenze uživatele

Každý nový diel ma len utvrdzuje v hlbší a hlbší skrytý význam. Priznám sa, prvý diel som šiel nekompromisne vypnúť, no keď si brilantne hrajúci Jude Law pripálil cigaretku - zbystril som a urobil som dobre. Nekonečné, miestami až šokujúce mienkotvorné dialógy dajú zabrať aj skúseným "performerom" a zároveň sú stráviteľné aj pre jednoduchého diváka... Jednoducho každý si nájde svoju pravdu. Tie dokonalé vpády hriešnych videní, resp. myšlienok počas "hĺbaní", transformovanie jednotlivých postáv následkom ich intríg a ich následná pokora - až neuveriteľná súhra všetkého čo má/nemá takýto snímok reprezentovať. 95% - a to nie som na kresťanské sračky :-) ()

matolos1 

všechny recenze uživatele

A zase tu máme úplne dokonalú spracovanú vecičku v podaní HBO. Čo by som tak mohol napísať k seriálu, ktorý bol absolútne vo všetkom bezpochybný a pri jeho sledovaní som sa iba kochal nad tou precíznosťou? Jedine by som mohol pozdvihnúť neuveriteľnú hudobnú stránku, ktorá svojimi pulzujucími údermi sa často tvárila veľmi zosmiešňujúco ba až parodicky. Zároveň vedela diváka ešte viac upútať nad tým čo sa dialo, ale niekedy tým menila kompletný dejový kontext. Ešte v súlade s tými dialógmi z inej dimenzie, s náznakmi kontroverzity, opovrhnutia ba až zosmiešnenia, kontrolujúcimi morálne či svetské úpadky ľudstva. Vidieť tu veľa rozoberajúcich sa škandálov, ale za tým všetkým stojí vnútorno-psychologický súboj jednej osoby, od ktorej všetci ostatní záležia. Ešte k tomu výborný Jude Law v hlavnej role, ostatní by boli tiež na chválu. So stále meniacou sa tažkopádnosťou deja prichádzala aj zmena postavy a jej postoje k daným veciam. Totálna pecka. ()

Bilky 

všechny recenze uživatele

Apage Satanas, apage Young Pope! Konečne! Tá satisfakcia cirkevnému pokrytectvu :) Facka inštitucionalizácii kresťanstva, ktoré pred 900 rokmi šírilo vieru krvavejšie ako islam a teraz sa čuduje extrémizmu. A ešte pred 300 rokmi v mene boja so Satanom, vďaka svätej inkvizícií katolícka cirkev upaľovala ľudí na hraniciach... Tak prečo sa čudovať akýmkolvek bizarným pomerom vo Vatikáne? Že irónia a cynizmus? Že samá ironická nadsázka a príliš tvrdé súdy pontifikátu? Kiežby... Áno, katolíci by si takého Popeho asi zaslúžili! :) Je to vskutku démonický seriál... ()

sysyphus 

všechny recenze uživatele

Čistá krása! Takto poetický a prepracovaný seriál som doteraz ešte nevidel. Musím si ho pozrieť celý ešte raz od začiatku a spracovať všetky scenáristické a vizuálne nuansy, ktoré doň Sorrentino so svojím produkčným týmom zapracoval, aby som sa k nemu mohol vyjadriť podrobnejšie. Jednoznačne však môžem povedať, že toto dielko patrí medzi to najlepšie zo seriálovej tvorby vôbec. A to som agnostik. :) ()

hwnd 

všechny recenze uživatele

Strašně protikladný seriál o mladém americkém papeži, který mám prostě velký problém jakkoli hodnotit. Po úvodním snovém projevu jsem čekal nářez v podobě osvíceného mladého papeže versus zkostnatělá vatikánská mašinerie. Toho jsem se dočkal jen z malé části, z papeže se vyklubal velmi zvláštní maník plný protikladů, problémů z minulosti, který se často rozhodně neprojevuje jako osvícený a moderní, ba právě naopak a k tomu je ještě často až silně podivínský (těžko odhadovat, jak by se k papežství mohl dostat nebo se tam udržet někdo, kdo vyhrožuje ovečkám, nenechá se fotit a modlitby čte zády k publiku nebo ze zákulisí). Ale odnesl jsem si vcelku zajímavý příběh, který takřka nenudil, ikdyž nějakou extra dějovou linku to nemá. Vnitřně doufám, že další série nebude, protože pak by to znamenalo nějaký příběhový pokrok a moc mě nenapadá směr, aby to nebyl průser. A nebo by to mohlo pokračovat pořád stejně a pak by to nejspíš splnilo rčení o tom, že všeho moc škodí. ()

Gangsta 

všechny recenze uživatele

Papež a zároveň provokatér a politik? OUKEJ! Tohle skutečně nemá obdoby a to v dobrém smyslu slova. Paolo Sorrentino vytvořil něco co musíte vidět. Scénář je propracovaný a má momenty u kterých se zasmějete, u kterých vám zamrazí a které vás zahřejí u srdíčka. Na seriál se velmi příjemně kouká. Jude Law je FENOMENÁLNÍ ale celkově jsou herci výborní. Za mě 95% 5*. ()

jungewolf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komentář "Malarkey" to vcelku dobře vystihl. Jen zapomněl dodat, že režisér P. Sorrentino je v Itálii známý jako antiklerikál... . Přesto jsem se dobře bavil u 1.- 9. dílu. A to jsem katolický křesťan svou víru praktikující a neskrývající. Urážka církve ? Žádnou jsem neviděl... . Sžíravá satira poměrů v kuriálních úřadech Svatého stolce ve Vatikánu : velmi vtipná a trefná... . Nedivil bych se tomu, kdyby náš současný římský biskup + katolický patriarcha/papež papa Francesco (vl.jm. Jorge Mario Bergoglio) se u tohoto seriálu královsky bavil - je totiž úplným opakem fiktivního Pia XIII. (Lennyho Belarda) . Takže : 5 * a 85 % . ()

Eire odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mam rad Indicku i Mexicku pikantnu kuchynu, mam rad humor biely cierny laskavy sarkasticky akcny inteligentny..... Ale jak rika Kendy: Kdyz je film anebo Zenska moc inteligentni tak se to neda vydrzet. To ale nie je problem tohoto paskvilu. Dovolim si parafrazovat Kendyho: Ked je SARKASTICKEHO *humoru* presprilis, tak je to tak stiplave, koreniste, presolene az je to absolutne NESTRAVITELNE. Humor je totiz to KORENIM (zivota) filmu) serilau.... :-((((((((( Absolutne pretitrovane, nechutne.. Disgusting. fujtajfl ()

Taron 

všechny recenze uživatele

Hodně neotřelé téma ve světě seriálů a i velmi neotřelé zpracování. V jednu chvíli mi ale přišlo, že se děje vlastně furt to stejný nic dokola a seriál se jenom uměle natahoval, taky některý věci nedávaly logicky moc smysl. Nebýt toho, tak by to asi bylo na plnej počet. Každopádně je rozhodně potřeba vyzvednout skvělý herecký výkony v čele s tím Juda Lawa. ()

Knightey 

všechny recenze uživatele

Tak to opravdu nechápu takhle vysoké hodnocení tohoto seriálu. Tohle je jedna velká nuda od první série do konce. Sem tam se najde malinko něco vtipného ale tím to končí. Dvě hvezdy jsou za: 1. soundtrack 2. konci seriálu - jeho umrtí a tím pádem nebude pokračování! ()

Související novinky

John Malkovich a Nový papež

John Malkovich a Nový papež

05.07.2018

Kontroverzní seriál Mladý papež s Judem Lawem (Král Artuš: Legenda o meči, Sherlock Holmes) zaznamenal před dvěma lety na kabelovce HBO relativní úspěch, oceňovaný režisér a scenárista Paolo… (více)

HBO a jaderná katastrofa

HBO a jaderná katastrofa

08.06.2018

HBO ve spolupráci s britskou Sky Televion začalo natáčet novou pětidílnou minisérii o jaderné katastrofě v Černobylu. Natáčení momentálně probíhá v Litvě, v hlavních rolích se objeví herci Jared… (více)

Co chystá Paolo Sorrentino?

Co chystá Paolo Sorrentino?

07.09.2016

V současnosti nejopěvovanější italský režisér nezahálí. Loni nám nadělil Mládí, letos vytasí minisérii The Young Pope (ohlasy z Cannes jsou náramně spokojené) a už nyní chystá svůj další film. O co… (více)

Reklama

Reklama