Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hned po příjezdu ukáže major Kuneš své schopnosti v případu vraždy z vězení právě propuštěného dealera. Zásah malou ráží za silného větru na více než 200 m zvládne jen málokdo. Kuneš musí rozbít konstrukci o mstě gangu a vypátrat skutečného vraha. (Česká televize)

Recenze (65)

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělá atmosféra, opravdu povedená kamera, povedené lokace,napětí a velice zajímavé obsazení v čele s pořádným drsňákem. Od Jana Pachla jsem čekal povedenou kriminálku a dostalo se mi jí. První díl mě vtáhl do děje a až do konce držel v napětí. Případ byl sice odvyprávěn trochu zkratkovitě, ale když byli rozehráno více dějových linií, není se snad ani čemu divit. Jen pachatel udělal takovou chybu, že se jí dá těžko uvěřit. Ve srovnání s pilotem téměř současně vysílané Mordparty jasný vítěz. ()

ForGump 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Včera tu byla Mordparta a dnes Rapl. Otázka zní: Jsou tyto dvě kriminálky srovnatelné? Řekl bych, že spíš ne. Mordparta trochu jako severská detektivka vypadala, jenže Rapl jakoby jí přímo byl. Podobný pocit jsem měl naposled vloni při Mamonu. Vynikající záběry Krušnohorské lokality Jáchymova, které navozují správnou depresivní a špinavou atmosféru a vlastně celá kamera je temná a vyhrává si se stíny, mlhou a tmou naprosto špičkově. Navíc vidíme vynikající casting. Všechny postavy jsou typologicky naprosto skvěle obsazené a nikdo není navíc. Především Hynek Čermák jen pokračuje v tom, co v Cirkusu Bukowsky započal. Kuneš, svérázný, sebevědomý, trochu cynický a správně drsný policajt vlk samotář, je jednou z nejlepších postav, které tu někdo napsal a hlavně zahrál. První případ, což je oproti CB rozdílné, že se jedná o uzavřené případy, pojednává o dealeru drog, jehož někdo odstřelil právě, když odcházel z vězení. To co narozdíl od Mordparty funguje je scénář. Zápletka je dramatická a ponechává diváka až do konce v napětí, využívá trochy humoru, jsou tu přesně fungující flashbacky a hlavně se scénáristé snaží vyhnout přehnaným klišé. 4 hvězdy jsou jen tak na rozjezd. Tenhle seriál rozhodně to nejlepší teprve přinese. 80% ()

Reklama

alldo.raine 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Atmosféra dobrá, natočené je to také moc pěkně, lokalita na Severu zvolená skvěle, ta depresivní nálada na každém kroku. Příběha ale zatím dle mého dost zaostává, ke všemu se dostali jak slepí k houslím (uz vidím, jak tu zbraň takhle najdou v té vodě), ale co, určitě tob ude ještě lepší a když už ni jiného, Hynek Čermík to nějak utáhne. ()

verlit 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělé úvodní a závěrečné titulky, dobrá atmosféra, zoufalý scénář a slabé herecké výkony, v některých případech hraničící s ochotnickým divadelním představením. Škoda, těšila jsem se, ale kriminálka prostě potřebuje děj, potřebuje zápletku, stopy, napětí a vyvrcholení a nic z toho se prostě nekonalo. Dvě hvězdy, zatím. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Niektoré scény sú smiešne, napríklad jazda na bicykli, no celková atmosféra vytvorená kamerou a prírodou sa epizóde uprieť nedá. Šlo by to aj trochu skrátiť na účelom zrýchlenia deja a zamerania sa viac na podstatné udalosti. Nečakal som, že mi bude chýbať Bukowsky, no aj jeho charizma dávala seriálu Cirkus Bukowsky potrebné body, Kuneš to sám neťahal vždy. Tu zatiaľ za Bukowského kvalitná náhrada chýba. Atmosféra mestečka, kde každý každého pozná, nabáda skôr k jednoduchému riešeniu prípadov, čo nemusí byť vždy dobrým ťahom. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně, kdy na začátku major Kuneš (Hynek Čermák) sedí před komisí, lze spatřit i plukovníka se špatným hodnostním označením. Místo tří velkých hvězd pro plukovníky jsou na výložkách tři malé hvězdičky pro strážmistry a praporčíky. (Pimburger)
  • Tento díl se natáčel v Jablonci nad Nisou, na Špičáku v Jizerských horách, Jáchymově, Klánovicích, Nuslích. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • V úvodních titulkách (konkrétně u jmen Lukáš Příkazký/Alexej Pyško) se objeví letecký záběr na bývalou nacistickou továrnu Sauersack (česky Rolava), jež se nachází poblíž Přebuze. (Šéfik)

Reklama

Reklama