Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kuneš má sbaleno. Zdá se, že v kraji ho nemůže zdržet vůbec nic. Ale když se v ohrožení ocitne jeho dcera Johana, stává se z něj skutečný Rapl. Spolu s Lupínkem musí využít všech zákonných i nezákonných prostředků k její záchraně. (Česká televize)

Zajímavosti (9)

  • Rohan (Alexej Pyško) poslouchá píseň z roku 1979 „Jsou špatný dny“ od skupiny Katapult. (sator)
  • Hlava gangu (Ivo Trajkov) je zadržena na Radošovském mostě. Radošovský most je krytý dřevěný silniční most vedoucí přes řeku Ohři v Radošově, části Kyselky v Karlovarském kraji. Most stojí na kamenných pilířích z 2. poloviny 18. století. V roce 1980 prošel most generální obnovou. Dne 18. července 1986 v ranních hodinách vyhořel a následně byl v roce 2003 opětovně vybudován. Poté do něj vrazilo auto, které ho poničilo. (sator)
  • Lichvář (Rostislav Novák st.) má na svém pozemku maringotku s nápisem: „Cirkus“. Sám Rostislav Novák st. je členem rodinné skupiny, která se jmenuje „Cirk La Putyka“ a věnuje se takzvanému „novému cirkusu“. Pojmenování putyka (hospoda) je připomínkou časů, kdy podléhal alkoholu. (sator)
  • Efedron, který se v příběhu objevuje, je plně syntetická droga ve formě bílého krystalického prášku. Jedná se o stimulant, je alternativou k pervitinu či efedrinu. V šedesátých letech dvacátého století byl v tehdejším SSSR klinicky testován jako antidepresivum. (sator)
  • Major Kuneš (Hynek Čermák) poslouchá prastarý ruský tranzistorový přijímač z roku 1985 Okean 214. (sator)
  • V samém závěru epizody je vidět, že Rohanová (Kristýna Frejová) má na „useknutém“ prsteníčku kožené pouzdro v délce celého prstu. Znamenalo by to jediné – když prst dorazil na polici, museli jej dát k ledu a později jí ho transplantovat. (sator)
  • Natáčelo se v Dolním Litvínově, elektrárně Mělník, Březové, bývalém dole František Josef na Kladně -Dubí, Jáchymově. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama