Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kuneš má sbaleno. Zdá se, že v kraji ho nemůže zdržet vůbec nic. Ale když se v ohrožení ocitne jeho dcera Johana, stává se z něj skutečný Rapl. Spolu s Lupínkem musí využít všech zákonných i nezákonných prostředků k její záchraně. (Česká televize)

Recenze (38)

mh.mail 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

60% — Velká očekávání občas přinesou velká zklamání. Tady to dopadlo tak nějak na plichtu. Všechny otevřené linky byly sice uzavřeny, ale dílem očekávaně (vrah Hany W.), dílem banálně (peníze, které Johana sebrala v bytě matky a jejího přítele, půjčka Lupínkovy manželky u lichváře, jugoslávská drogová mafie) a u některých se dokonce ukázalo, že jsem je za otevřené považoval snad pouze já, rozhodně nikoliv autoři (smrt pasáka v uzavřeném pokoji, role Vanessy a Lupínka v případu Hany W., autonehoda Johaniny matky a jejího přítele). Odmyslím-li si tedy to, že jsem očekával nemožné, a podívám-li se na tento díl optikou autorů, dostanu standardní díl s mírně nadstandardní akcí, který však nepřinesl žádné překvapení na závěr, vše tak nějak hladce zapadlo do sebe, prostě klasický epilog. U minulého dílu kdosi napsal, že být o pár minut delší, mohl být klidně i dílem posledním, a tváří v tvář skutečnému závěru to beru za velmi trefné. K „vypůjčení“ zabavených drog a obrácení postavy Lukáše Vaculíka o 180° bych měl asi nějaké výhrady, kdybych zrovna v neděli poprvé neviděl Purpurové řeky, kde těch nelogičností bylo mnohem víc. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Zazvonil zvonec a jedné pohádky je konec“…A nebo ne? Nakonec to v rámci možností vcelku dobře dopadlo a to nejen díky KGBákovi…Kuneš a Rohan to vzali do vlastních rukou a akce z říše scénáristových snů byla na světě. Co na tom, že realita by byla dost odlišná. Poslední díl první série se nesl v duchu většiny ostatních – tudíž průměrné podívané. Tak uvidíme, co přinese ta druhá… ()

Reklama

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naivní, povrchní a nereálné, jako celý tenhle seriál, ale poslední díl byl alespoň trochu akční. Do příští série prosím tvůrce, pokud chtějí budovat hutnou atmosféru a nedaří se jim to pochytit ze zahraničí, aby se podívali na český seriál Pustina. Možná pak nebudou postavy v luxusně zařízených domech (v chudém pohraničí!) chodit na podpatkách a ve značkových riflích. A možná pak nebudou dělat podobné debiloviny, jako, například, že drogovému bossovi doprovázeného gorilami, budou neozbrojeni jenom tak sdělovat, že s ním končí obchod. Nikdy by mě nenapadlo, co by se tak podobnému člověku, v opuštěné lokalitě staré továrny, mohlo asi přihodit. Linka Wagnerové byla navíc neskutečně odbytá a dala se odhadnout nejméně v polovině seriálu, takže dohromady nic moc. ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl se povedl, když porovnávám dosavadní díly. I slepice je tam kde má být a funguje to dobrě. A aspon to vidíte že na každého jednou dojde. Ať říká kdo chce co chce, někdy to potřebuje jen čas. "STBák" se ukáže, a přemýšlím jestli má VAculík taky tik v tom oku, nebo si našel pro postavu specifický znak, jestli by to tak bylo tak klobouček pane. Dnes mě ta mezinárodní spiš německá spolupráce sedí. Krajina je užasná a atmosféra parádní. Holka je bojovnice to zahrála dobře. Lupínek je konečně požádnej Lupen, a proto jeho manželka k němu může opět vzhlížet. A už jí snad přejde ta krize středního věku. Obrovské odhalení které jsem už tušila, ale potvrzení je taky fajn. Tahle parta se k vám prokousává dlouho, ale v posledních dílech když vydržíte, tak se k vám nejspíše prokouše/ nebo taky prostřílí. Pro mě skoro horror se střílením vysoké. ()

huspenina33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle se hodně nepovedlo. V okamžiku kdy si Alexej Pyško s Raplem nasadil na hlavu masku a šli vykrást policejní služebnu to šlo a 100 % dolů, samá blbost, Raplova dcera, které že jí unesly ani moc nevadí, prostě jedná, zaměří na domě znak, který Rapl zrovna náhodou zná, snaží se utéct po prostěradlech, to že ukradli 28 kg perníku ani moc nevyšetřují, jen koukaj na služebně na přeřezaný mříže, Pyško dá zkušenýmu mafiánovi do kufru telefon, ten si ničeho nevšimne, Vaculík, který do 12-týho dílu chtěl zavřít i svojí babičku za spiknutí, najednou je milosrdný a všem to promine.Blbost na blbost. To že to byl Etzler, že zabil Wagnerovou, nějak vyšumělo do ztracena atd. Škoda, díl od dílu to šlo dolů. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (9)

  • Efedron, který se v příběhu objevuje, je plně syntetická droga ve formě bílého krystalického prášku. Jedná se o stimulant, je alternativou k pervitinu či efedrinu. V šedesátých letech dvacátého století byl v tehdejším SSSR klinicky testován jako antidepresivum. (sator)
  • Lichvář (Rostislav Novák st.) má na svém pozemku maringotku s nápisem: „Cirkus“. Sám Rostislav Novák st. je členem rodinné skupiny, která se jmenuje „Cirk La Putyka“ a věnuje se takzvanému „novému cirkusu“. Pojmenování putyka (hospoda) je připomínkou časů, kdy podléhal alkoholu. (sator)
  • Nadporučík Lupínek si (Lukáš Příkazký) při vracení peněz lichváři neřekl o směnku, takže by to bylo jakoby nezaplatil. (sator)

Reklama

Reklama