Reklama

Reklama

Devadesátník Zev (Christopher Plummer) se po smrti své ženy vydává z pečovatelského domu na útěk a na sedm desetiletí odkládanou cestu za pomstou. Bojuje se selhávající pamětí, ale má instrukce od přítele Maxe (Martin Landau), kterému podává zprávy o misi, v níž potřebuje získat zbraň a najít muže, odpovědného za smrt jejich rodin v Osvětimi a skrývajícího se pod cizí identitou. Zevovo urputné odhodlání ho vede na dobrodružnou cestu plnou neočekávaných zvratů při hledání toho správného viníka. Napětí, otázky morálky a šokujících odhalení v netradičně pojaté road-movie o stínech nacismu. (APK Cinema Service)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (310)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Napriek vysokému hodnoteniu som nútený ostať pri triezvych troch hviezdičkách. Stále som prekvapovaný neopozeranými pohľadmi na problematiku holocaustu a musím uznať, že scenárista sa snažil. Problém je v tom, že nemám rád filmy, v ktorých brilantný záver má prekryť všetko dovtedy videné. Také filmy sú odsúdené na jedno pozretie. Hlavnej postave som tú jej striedavo zapnutú a vypnutú demenciu dosť neveril. Ale Christopher Plummer bez ohľadu na všetko predtým napísané má aj odo mňa absolutórium za výkon, ktorý predviedol. Niektorí tvrdia, že nie je veľký problém, aby 88-ročný zahral postavu o niekoľko rokov staršieho a o niekoľko diagnóz postihnutejšieho. Ja si myslím, že problém to je, a preto väčšia časť z mojich troch hviezdičiek patrí práve jemu. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem tentokrát netušil (nechtěl), o čem film je. Takže vendeta, hm. Zpočátku jsem měl pocit, že sleduji obyčejnou cestu za pomstou. Postupně se ale začal děj zaplétat, napětí se stupňovalo a nakonec vše explodovalo. Konec by možná mohl vypadat spektekulárně, ale ve skutečnosti ho vymyslel chytrý mozek - a pomsta očividně chutnala sladce. Plummer je i přes svůj věk stále vynikající! ()

Reklama

paascha 

všechny recenze uživatele

jak se říká, někdy je lepší nevědět, oč jsem přišel, když jsem na to zapomněl :-D Skoro až do konce jsem si říkal: Sakra, o co tady jde? Občas jsem klimbnul, ale naštěstí jsme se ženou spali na střídačku, takže jsme si dokázali děj vzájemně doplňovat. Vlastně až po závěrečném rozuzlení, když jsem si přečetl, že to točil Atom Egoyan, jsem si vyčinil za netrpělivost a mladickou nerozvážnost a uspěchanost :-D ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Musím to dokončit. Musím. Je to člověk, co zavraždil naše rodiny." A je to Rudy Kurlander, Otto Wallisch nebo Kunibert Sturm? Tohle pro alzheimerem vybaveného Žida Zeva rozhodně nebyla snadná cesta za pomstou. A pro mě taky ne, protože Zev se líně ploužil, mozek se mu spolehlivě vypínal, svěrač povoloval a na neustálý volání mrtvý manželky jsem začal být rychle alergickej. Nicméně slečna Náhoda provedla Zeva zdárně všemi nástrahami moderního světa a pak si konečně vzpomněl. To bylo super, dostalo mě to, ale cesta k tomu byla příliš pomalá na to, abych to tady nějak přeháněl s hvězdami. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Skvělý výkon Christophera Plummera na sklonku jeho života. Hraje tu přeživšího z Osvětimi, který se snaží pomstít svým věznitelům. Ve svých 90-ti letech se vydá na tuto šílenou pouť napříč Amerikou a Kanadou. Po cestě ale nachází pouze ty nepravé. Nemá to jednoduché a rodina ho hledá. Podaří se mu dopadnout jeho trýznitele? Moc mu nepomáhá ani jeho mentální stav, protože neustále zapomíná. Dost mi to připomnělo film memento. Určitě je to zajímavý snímek a závěr vám vyrazí dech. "Řekni své jméno!" ()

Galerie (48)

Zajímavosti (15)

  • Film sa natáčal v Toronte, Hamilton, Sault Ste. Mary (Kanada). (Arsenal83)

Reklama

Reklama