Reklama

Reklama

Dívka ve vlaku

  • USA The Girl on the Train (více)
Trailer 3

VOD (1)

Každý den na cestě do práce jezdí Rachel Watson vlakem kolem města Witney. Vlak projíždí kolem jejího starého domu, kde bydlí její exmanžel se svou novou manželkou Annou. O pár domů dál každý den vidí jiný manželský pár. Rachel si postupně tento pár oblíbí a sama pro sebe si je pojmenuje ‚Jess a Jason'. Zdá se, že mají dokonalý život, a Rachel jim zároveň závidí i přeje jejich štěstí. Jednoho dne, když projíždí kolem jejich domu, stane se svědkem něčeho, co od základu změní vše, co si dosud o tomto páru myslela. . (Freeman Ent.)

(více)

Videa (30)

Trailer 3

Recenze (804)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Velice mě film překvapil, kdysi jsem v kině viděl trailer, ale jinak nic moc nečekal. Na film samotný mě upozornil až kámoš (on ví) a vidina další Gone Girl se začala rychle naplňovat. Tate Taylor ale bohužel není David Fincher, takže jeden konstatní ohromený zážtek se nedostavil, ovšem skoro by se dalo říct, že se Emily Blunt probrečí k nějaké té ceně a Rebeccu Ferguson jsem v té blond verzi vůbec nepoznal. příjemné překvapení na úrovni Mužů, kteří nenávidí ženy (té verze od Finchera) a velice (ne)příjemný zážitek..hlavně když se vybarví onen pachatel je opravdu nechutné pokoukání...8/10 ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Zmizelá se stala historicky prvním filmem, který má na ČSFD dva oficiální profily, protože tady se o ní mluví víc než o Dívce ve vlaku. Mně srovnávání zajímá asi jako drátkování, ale musím uznat, že podobnost obou psycháren rušila moji IT základnu. Ta ustavičně vymýšlela takové konspirační teorie, že snad hned zítra natočím svůj vlastní film. Akorát si dám víc záležet na skákání v čase, protože to tady připomínalo koně, který zabloudil na Velké Pardubické. Zamotaná byla nakonec Dívka pěkně, jenže to a) je samozřejmost a b) spíš než "Wow!" mně na konci projelo hlavou "Sakra, stihnu poslední metro?" Rozklíčování nemělo kule, dost možná proto, že veledůležitá postava Phoebe viděla film jen z vlaku... P.S.: Nejlepší faktor filmu je RH obě sexy. Hodně. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Dívku ve vlaku jsem vyhlížel pěkně dlouhou dobu, neboť Emily Blunt se postupem času zařadila mezi moje oblíbené herečky. I samotné žánrové zařazení a námět mě lákal. S potěšením mohu po zhlédnutí konstatovat, že film naplnil má očekávání, zaujal mě ve všech ohledech a s klidným srdcem ho mohu hodnotit plným počtem hvězdiček. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Hodně věrná adaptace knihy bez větších odchylek. Jako čtenář jsem se orientoval, nečtenáři asi museli mít problém. Další Zmizelá to není, slušné řemeslo ano. Nejvíc mě zklamalo přenesení děje z UK do USA a místo typicky britských pididomků jsou tu americké vily s velkými zahradami. Rachel má zrak jak Legolas. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|95%| Viděno v kině. Knižní bestseller jsem nečetl. Rozhodně jsem se na film těšil, trailer mě vcelku zaujal, i když jsem jisté pochybnosti měl. Bál jsem se, jakým způsobem to bude zpracované, zdali bude mít snímek smysluplný příběh, solidní pointu na konci atd. Hodně lidí se to snaží srovnávat se Zmizelou. Moc nechápu proč. Zmizelá byl geniální film, prostě 100% jsem dal. Zato tohle je takové víc, reálnější, všednější a uvěřitelnější. Oba filmy mají své kvality. U Zmizelé jsem nejdřív viděl film a pak čel knihu. Obvykle je lepší číst nejprve předlohu, ale jak u Zmizelé tak u tohoto filmu je lepší si to prohodit. To by jsme potom přišli o závěrečnou pointu. Takže dost srovnávání. Dívka ve vlaku je v mnoha ohledech geniální dílko. Má to poměrně jednoduchý příběh. Celé je to především soustředěno na současnou realitu dnešního světa, ve kterém figurují postavy se zajímavými charaktery, chyby, slabostmi, touhy atd. Celé bych tohle v kostce shrnul jako temné psychologické drama s nádechem thrilleru. Když se to tak vezme tak tu máme 6 postav, které tu mají svůj prostor. Nejvíc mě zaujali dvě postavy – 2 ženy, který zde jednak měli víc prostoru a měli nejzajímavější charaktery, povahy … A sice, hlavní hrdinka, coby Dívka ve vlaku Emily Blunt a Haley Bennett. Tyto dvě ženy mě zde nejvíc zaujali. Rebecca Ferguson zde má vcelku normální roli, byla v pohodě. Co se týče chlapů, tak Luke Evans, Justin Theroux a Edgar Ramirez – všichni měli své charaktery, které až tak nebyli výrazné, ale ke konci trochu víc vygradovali. Nevím, co mám dále popisovat. Třeba postava Emily Blunt byla zajímavá v tom, že si jí zpočátku nemohl divák zařadit do kladné či méně kladné osoby. Ke konci tu máme solidní zvrat, který je možná předvídatelný, máme tu celkem 6 hlavních postav a je snad všem jasné, že právě ta jedna postava to vše způsobila. Konec měl skvělou pointu či zvrat – jen to mohlo být trochu víc, dotaženější do konce, ale to by zase dost možná vybočilo z reálnosti snímku. Ještě ta vyšetřovací část mi přišla taková divná, ale to jsou fakt detaily – nic z toho mi nemůže zkazit skvělý dojem z filmu. Hudba byla vydařená, Elfmanovi se podařilo zvolit správný soundtrack k této tématice. Po skončení jsem dlouhou dobu zůstal zamyšlený. Není to jen hloupý snímek, má to realistický pohled na dnešní lidi, jejich slabosti, děsně slabou vůli, podvádění, násilí, závislosti na alkoholu atd. Rozhodně si brzy koupím knihu. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (17)

  • „Dívka ve vlaku“ je první knihou, kterou autorka Paula Hawkins vydala pod svým jménem. Do té doby vystupovala pod pseudonymem Amy Silver. (Novotnak98)

Související novinky

Startuje Best Film Fest

Startuje Best Film Fest

14.12.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Rebecca Ferguson poletí do vesmíru

Rebecca Ferguson poletí do vesmíru

30.01.2016

Rudovlasý objev z pátého dílu Mission: Impossible dobývá Hollywood. Rebecca Ferguson bude přihrávat Michaelu Fassbenderovi ve Sněhulákovi a Emily Blunt v Dívce ve vlaku, ve sci-fi Life si pak zahraje… (více)

Reklama

Reklama