Reklama

Reklama

Profesionální MMA zápasník Wes Baylor bojuje v ringu se svým kamarádem Jonnym Sutherlandem, přičemž Jonny v tomto zápase po sérii Wesových úderů umírá. Baylor je zdrcený ze smrti kamaráda a odjíždí do Thajska. O šest měsíců později ho stále pronásleduje Jonnova smrt, ale živí se jako zápasník v ilegálních zápasech. Po jednom z nich kontaktuje Baylora muž jménem Aldrich, který mu nabízí milion dolarů, pokud se zúčastní jednorázového zápasu v Myanmaru. Baylor souhlasí. Po příjezdu na místo ho ale čeká překvapení, protože se stává obětí smrtícího lovu, který Aldrich organizuje běžně. Baylor dostane pouze láhev s vodou a opasek, který, aniž by o tom věděl, má uvnitř ukrytý GPS lokátor. Lovci, kteří mají Baylora ulovit, jsou Sofie, toreador Esparto, vývojář her Landon, Maduka, Jacob Texas Zimmling, Zimlingův syn Tobias, Aldrichova pravá ruka Madden a Aldrich sám. Baylor má dvě minuty na to, aby zmizel někde v džungli. Začíná tedy krutý boj o život... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

choze 

všechny recenze uživatele

Zcela dle očekávání laciné videobéčko se sympatickým béčkovým castingem, kde se sice dočkáme mnoha zpomalovaček, motorkářů v černém a dokonce i holubic, ale originálu Johna Woo to nečuchá ani k fuseklím. Úplně marné to ale není, má to hodně snaživou kameru, na Adkinse se dívá mnohem líp než na obtloustlého Seagala, taky Knepper není nejhorší záporák a smrt Rhony Mitry byla cool. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po dlhych rokoch sme sa dockali akoze pokracovania Hard Target, ktore len opakuje koncept lovu z jednotky. Z prveho dielu sa vratili len holuby, ktore sa obcas nezmyselne objavia v zabere a ta jednokomorova pistol. Bohuzial ludia pred aj za kamerou su novi a zdaleka nie tak talentovani ako Woo, Van Damme a spol. Prvy velky problem vidim v postavach. Su absolutne nezaujimave. Ci uz hlavny hrdina Adkins, ktory tu hra chlapika s mindrakom z minulosti, takze je v prvej tretine nuteny hrat. A to mu vôbec nejde. Ale aj zaporaci su nevyrazni. Banda no name manikov na ktorych som par minut po dopozerani zabudol. Vycnieva z nich len Rhona Mitra, ktora sa tak nasilu snazi pôsobit drsne az je neskutocne trapna. Prilis sa nepredvedie ani Knepper. Vrcholom jeho zaporactva je to, ze v ruke rozdrti skorpiona. Takze mi boli ukradnuti jak hlavny hrdina tak aj zaporaci. Dalsim problemom su akcne sceny. Jednak nie su prilis napadite. Adkins tu hra znova zapasnika z ringu a nie nejakeho vojaka akym bol Van Damme v jednotke, takze ked sa zacne lov, tak v dzungli pôsobi Adkins jak ryba na suchu a namiesto nejakych zaujimavych pasci, ktore by si pripravil na lovcov, Adkins len zbabelo zdrha jak vyplašena srnka a obcas zhodou statnych nahod nechtiac v bitke zabije nejakeho lovca. A somotna akcia tiez nie je prilis kvalitna. Cely cas ma štvali blbe uhly kamery vdaka comu napriek exotickemu prostrediu film pôsobi dost lacno. A v bitkach vdaka nevhodnym uhlom vidno jak ubohe je prevedenie jednotlivych chvatov. Adkins je profik, ale protivnici su nielen pomali ale dokonca aj nesikovni, takze vo filme ostalo aj niekolko nevydarenych chvatov v ktorych vidno, ze proste nevedeli, ci maju buchnut hore alebo dole a nakoniec buchli na nespravne miesto. Za nieco stoji len bitka v uvode na streche budovy v ktorej sa Adkins konecne bije s protivnikom, ktory vie adekvatne predat nielen rany Adkinsovi ale aj tie, ktore inkasuje. Tato bitka nepostrada dynamiku a predvedu tu aj par pôsobivych chvatov. A potom je este aspon priemerna bitka na konci Adkins vs 4 manici + JeeJa Yanin. Ale je bohuzial prilis kratka. Zvysok bitiek vyzera zle. Su pomale, zmätene s jednoduchou choreografiou. Okrem bitiek tu je par prestreliek a vybuchov, nahanacka na motorke, na lodiach ale vsetko to vyzera sterilne a nudne. Celkovo je pre mna film sklamanim. Ludia, ktori maju radi akcne filmy ale videobecka nesleduju, tak sa na to môzu vykaslat. Film je urceny ludom, ktori sleduju nove Seagalovky. Oproti nim vyzera Hard Target 2 o triedu lepsie. Ci je to dostatocna pochvala, nech si kazdy urci sam. 3/10. ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Ono to má svoje chyby, jasné že hej. Úvodná zápletka je už v piči, záverečný most tiež veľa logiky nepobral. Ale má to aj pekné momenty ako súboje, kopy, bloky, behanie džunglou, motorky spravené lepšie jak tanky a hlavne Adkinsa, ktorý dvíha nohu trošku menej ako mám rád, ale je to dobre natočené, priehľadné a dynamické. Popri tom aj ten orientačný beh je zaujímavý. Nepríde to ako úplná lacnota z Ázie, ale dalo by sa ešte popracovať. Hlavná zápletka nie je úplná novinka, ale dokáže prekvapiť a zaujať. Tempo svižné, nenudí. Pri dialógoch by jeden plakal, ale tak nejaká boliestka musí byť. A Robko ako záporák úplne zapasoval. Za mňa silné 3 z 5 ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je Adkins pořád béčkař a nepočítám, že by nikdy natočil pořádný akčňák, pořád občas dokázal pobavit svým bojovým uměním. V tomto rádoby pokračování akční klasiky z 90. let tomu tak není a jedná se o nejhorší film, který sem s ním kdy viděl i pošpinění mojí oblíbený Van-Dammovky. Je až udivující, jak vedle týhle srajdy, výborně vypadá původní film, který je už 23 let starý. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak co se vám zase nepozdává bando kverulantská? Nemůžu se zbavit zde podle místních hodnoceních a komentářích, že jsem zase viděl jiný film než všichni ostatní. Adkins se pořádně nepředvede v soubojích? ale kdeže vy trdla... já tu viděl tři špičkový fighty plus pár dalších podařených sekvencí. Ok uznávám, že možná nejsem úplně objektivní, protože Živý terč jedničku miluju a na tohle jsem se kurevsky těšil a po shlédnutí musím konstatovat, že spíš než o přímé pokračování prvního dílu se jedná o regulérní remake, ale nemám s tím v tomto případě problém, protože film je pojmutý tak, že prostě nepůsobí jako vykrádačka, ale spíš jako těžkotonážní pocta původnímu snímku a já to žeru. Je tu snad jediný rozdíl a to v pojetí hlavního hrdiny. Adkins prostě není totální killer jako Žán v jedničce, ale týpek co má vůči tomu výhrady a má i svědomí. Mě tohle pojetí nijak neirituje. A Knepper jako záporák je skvělý, asi ne pouhou náhodou se až nápadně podobá Henriksenovi z původního filmu. Nebudu ani tolik píčovat na ty zpomalovačky. Je fakt, že jich tu je na moje gusto až moc. Na druhou stranu stejně často byli používány i v originále a ten patří mezi filmy kde mě to zkrátka nesralo, takže tak. Roel Reiné pochopitelně není John Woo, ale tady se nad očekávání vytáhnul. Akční scény to jest přestřelky i souboje jsou krásně přehledně natočené, takže co víc si přát... Samozřejmě nemá smysl lamentovat nad originalitou, jasně, že to obšlehlo jenom jeden funkční koncept jednoho filmu a původní Hard target to nepřekoná ani nevyrovná, ale pod 4* tomu holt nemůžu dát.70% ()

Galerie (17)

Zajímavosti (4)

  • Při honičce na motorkách nemá Wes Baylor (Scott Adkins) na očích ochranné brýle. Ale při výbuchu střely z motorky je ve zpomaleném záběru vidět, že Wes brýle má. (Mydlivoj)
  • Ve filmu nalezneme několik scén s bílou holubicí. Je to symbol, který odkazuje na styl Johna Woo, režiséra prvního dílu. (Yardak)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v Thajsku. Mjanmarsko, kde sa odohrávala väčšina filmu, filmári nenavštívili. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama