Reklama

Reklama

Atomic Blonde: Bez lítosti

  • USA Atomic Blonde (více)
Trailer 10

VOD (1)

Agentka MI6 Lorraine Broughton (Charlize Theron) je vyslána během studené války do Berlína, aby vyšetřila vraždu kolegy. (Vertical Entertainment)

Videa (13)

Trailer 10

Recenze (692)

Morien 

všechny recenze uživatele

Kdyby jenom zůstali u konceptu "platinová Charlize mlátí věci", tak bych nejspíš vrněla jako kočka, ale tento přeestetizovaný a hudebně přebujelý film se tvůrcům rozpadl pod rukama. Na konci se tomu velmi toporně snažili dát vyšší smysl, ale to přece nemůžou dělat, pokud nemají ten základní smysl v jádru pudla. (Roztomilý Skarsgard (a konečně i Sofinka) totálně nevyužití.) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Atomic Blonde má to šťastie, že tá najlepšia sekvencia je až v druhej polovici filmu, čo je omnoho lepšie, ako keď niekomu poviete, že mu stačí si pozrieť úvodnú štvrťhodinku a potom môže film kľudne vypnúť. Takže ak chcete vidieť to luxusné trojkombo schody-byt-auto, tak nebudete logicky pretáčať, ale začnete pozerať film od začiatku no a potom ho aj dopozeráte, keď už budete 20 minút pred koncom. Táto sekvencia je ako z iného, oveľa lepšieho filmu a nakoniec spoločne s brunet-parochňou na Charlizinej hlave na konci a Behind the Wheel môžu za to, že celkový dojem je viac menej pozitívny. Nejaká hra o tajnej zložke, mimochodom akoby skopírovanej z Hitchovho 39 Steps, bude zaujímať asi iba najväčších fanatikov konšpirácií v kinematografii. Áno, svoje hry tu hrajú KGB, CIA aj MI6, ak by to niekomu nebolo vopred jasné. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

V první polovině přestylizované s halabala používaným "Best of 80´s" soundtrackem, ve druhé naopak mnohdy bez hudby a až na kost syrové ve stylu Greengrassova Bourna (a v této poloze to filmu sedne o poznání lépe). Do toho si scenárista hraje hru na seriózní špionážní žánrovku a div že ne na le Carrého s jakože zašmodrchanými dvojitými identitami. Ovšem moc mu to nejde a od počátku jasné, jak se věci mají a kdo je tím tajemným, který to hraje na všechny strany. Zbytečně složitě se tu vypráví vlastně dost triviální historka. Ale aspoň to není blbá historka. To na čem to stojí je dle očekávání především vynikající choreografie ústící ve výtečnou fyzickou a kaskadéry oddřenou akci (naštěstí není nonstop, ale rozumně dávkovaná) s působivě chladnou Charlize. Nelze tomu upřít vlastní ksicht, rozhodně nejde pouze o proklamovanou "Jane Wick". Jen ten ksicht mohl být po celou stopáž buď echt přelíčený jako zpočátku či naopak zcela odlíčený jako ke konci. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tahle jízda rozděleným Berlínem zóny nezóny jednou v Carreře 911 a podruhé zas třeba v policejní Ladě se soundtrackem osmdesátkových hitů Neny, Schillinga, ale i Depeche Mode ad...mi velmi sedla. Žánrově je to pravda mišmaš. Jedná se o thriller z prostředí tajných služeb motajících se v Berlíně před rokem 1989 a to těsně před pádem zdi. Jelikož obsah je tentokráte hodně skromný, krapet nakousnu o co jde,a le spoilerovat nebudu!!! Město se v tom revolučním kvasu hemží agenty CIA, MI6, KGB, DGSE a kdo ví jakých ještě dalších služeb a agentur... A jak to tak bývá, unikl důležitý seznam západních agentů, po kterém jde samozřejmě nejen KGB, ale i západ ve snaze zabránit kompromitaci a smrti stovek statečných mužů i žen... Jenže nový majitel seznamu nemá potřebu s tím za Rusy jít, protože ví, že na trhu s informacemi má tento seznam mnohem větší cenu a tak vyčkává na nejlepší nabídku. Proto je do Berlína britskou tajnou službou vyslána agentka Lorraine Broughton aby se snažila seznam v tomto krátkém mezičase získat. Lorraine hraje samozřejmě Charlize a řeknu vám, že i když zestárla, těch jejích 42 by jste jí nehádali. Před kamerou se nestydí (to platí bohudíky pořád :-) a tu její postavu a prsa by jí mohla závidět nejedna čerstvá třicítka. Přesto nám bohužel (stejně jako my s ní) stárne. Jo, kde jsou ty časy čertovského Ďáblova advokáta, nebo jablky vonících Pravidel moštárny... Z rozkecaného začátku se film přehoupne do druhé půlky a jestli někdo na začátku občas zívl, v druhé půlce se mu to už nestane. Akce střídá akci ať už jde o ,,ruční práci'' nebo honičky v autech (docela bych chtěl vidět jak se ocelový žebřiňák Lada Niva po nárazu do Wartbugu vymrští a převrátí jak v Kobře 11 ! :-). Charlize si asi pěkně při natáčení mákla a nejeden hematom na té její bezchybné pleti bych jí věřil i ve skutečnosti. Konec je pak jedna velká špionážní jízda a dost mi spravil chuť po nevýrazném začátku, zejména pak hlavně celkem nečekaný závěr. Trochu mi vadilo, že KGB byla ve filmu znázorněna něco ve stylu dagestánské mafie a jeden agent měl na těle kérky jak Řepka, což na konci osmdesátek nevím nevím... U těchto filmů si vždycky říkám, co tomu asi říkají všichni ti skuteční borci co jsou někde na nějakém skutečném seznamu. Ti co tenkrát skutečně svojí prací pomalu ale jistě vnesli průvan do toho komunistického hnojiště východu Evropy a pomohli tak s tím, že se jim to v tom roce 1989 celé složilo jak domeček z karet. Smějí se těmhle filmům doma jak skuteční lékaři u Ordinace v růžové zahradě? Nebo skutečně to bylo v té nárazníkové zóně na samé hranici Železné opony opravdu tak drsné? A pokud ano, jak moc? o vědí jen oni. Film je jen film. Každopádně za něj dávám 4 vodky s ledem a jsem spokojen ! * * * * ()

castor 

všechny recenze uživatele

Atmosférický Berlín, hodně neonů, osmdesátkové hity, nekompromisní choreografie a Charlize Theron na ledu. Několik scén, a není jich málo, je naprosto exkluzivních. Tvůrci se nebojí do toho šlápnout a David Leitch po prvním Johnu Wickovi rozmetává dosud smutnou skutečnost, že režírující kaskadér nebyl nikdy zárukou kvality. Teď je, a zatraceně chutnou. Samozřejmě stále (u Wicka víc) surfujeme na vlně absurdnosti, útlá blondýna řeže stokilové chlápky v kvalitní kaskadérské práci a hraje lopotnou hru na kočku a myš, ale stejně to celé sežereme. Má složitější strukturu vyprávění, místy zbytečně zamotanou a neučesanou, kdy o mnohých zvratech nelze nepochybovat. A tempu mnohdy dochází dech. Učesaná je naopak hlavní hrdinka, vychytralá potvůrka, která vycedí několik hlášek, drsných pohledů a hbitých úderů. Akce mění atmosféru, někdy je přestylizovaná, jindy brutálně syrová (viz. opěvované divočení na schodišti, které naši nohatou hrdinku zatraceně bolí – protivníky ovšem víc). Sympatické grády má i lesbická scéna. I to se počítá. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (28)

  • Scéna, kde Lorraine (Charlize Theron) sníva o Jamesovi (Sam Hargrave) bola natáčaná v predajni s videokamerami a fotoaparátmi, zhruba okolo jednej hodine v noci. Pre výsledný efekt bol Sam pokrytý mnohými vrstvami bielych plachiet. Úvodná scénka sa natáčala v Budapešti. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Druhý Old Guard nabírá posily

Druhý Old Guard nabírá posily

11.06.2022

Oscarova herečka Charlize Theron (Srážka s láskou, Šílený Max: Zběsilá cesta) zvládá docela v pohodě kombinovat jak ambiciózní dramata, tak studiové velkofilmy, tak nezávislou scénu. V poslední době… (více)

Dvojka Atomic Blond je na cestě

Dvojka Atomic Blond je na cestě

12.07.2020

Herečka Charlize Theron, jejíž novinka Old Guard: Nesmiřitelní tento víkend dorazila na Netflix, potvrdila zprávy, že pokračování k jejímu akčnímu hitu Atomic Blond je na cestě. Herečka se měla… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Na Filmovém víkendu ČSFD rozdáme 1000 plakátů!

Na Filmovém víkendu ČSFD rozdáme 1000 plakátů!

01.08.2017

Na šestém ročníku setkání filmových fanoušků již tento víkend nejen, že poběží největší filmové pecky roku jako Dunkirk, Strážci Galaxie Vol. 2 nebo sexy novinka Atomic Blonde, ale taky se bude… (více)

Reklama

Reklama