Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na mazané české podvodníčky nikdo nemá! Přesvědčí se o tom i obávaný italský mafián Marián Labuda... Mafián Carmello se provinil proti zásadám své organizace, když se pokusil oblafnout šéfa, a vysloužil si rozsudek smrti. Odsouzenec prchá před zabijákem přes Vídeň do Prahy, kterou mu rakouský kolega ve zločinu doporučil jako bezpečný úkryt. Nikdo z nich netuší, že Češi se za reálného socialismu naučili tolika fintám, že ostřílený italský profesionál nestačí koukat. Když si Carmello vyrazí poznávat noční život Prahy, stane se obětí podvodnice a přijde o šaty, peníze i pistoli. Tím ovšem jeho potíže ani zdaleka nekončí (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (120)

peetriss 

všechny recenze uživatele

Výborné obsazení, které si své role užívá každým coulem, ale pokud se na Buldoky a třešně podívám jako na celek rozpadá se v bejkárnu, která nefunguje ani coby komedie nebo parodie, a už vůbec ne jako mafiánské (zlodějíčkovské) dobrodružství. Několik sporadických povedených scén a dobří herci ještě nedělají film automaticky dobrým. 30% ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Tahle mafiánská parodie se nedá jen tak smést ze stolu, jakkoli je nepovedená. Juraj Herz by natočil výrazně lepší film, kdyby měl pro něco takového podmínky. Navíc v polovině natáčení zemřel Jiří Hrzán, což Herze, jak sám říká, podlomilo. Marián Labuda je horší než kdy jindy, mnoho dobrých komiků je zde jen do počtu, chaotičnost děje s příliš mnoha postavami v mnohém připomíná britské Casino Royalle. Ovšem černohumorné scény s Rudolfem Hrušínským coby kmotrem a s jeho kočkami ("Tak koupat je prý můžeme, ale ždímat ne.") jsou výborné. ()

Reklama

CaladanChmur 

všechny recenze uživatele

Klasické hodnocení na CSFD....,když hodnotí v roce 2017 film z roku 1981...Problém je v tom,že ve své době by to mohlo mít klidně i 90%... jenže dnešní recenzenti jsou už prostě někde jinde.. a tím nemyslím kvalitou,ale náhledem....bohužel. Viz " super recenze " Niktoriuse.Z mého pohledu je to prostě dílo staré skoro 40 let.Co bylo vtipné před 40 lety dneska působí trapně....a tak se tu dost nefér shazuje celkem pohodový film...ale to je normální.....za 40 let bude Pán prstenů na 35% jako trapný pokus o pohádku...:-) ()

Pan.Antonin 

všechny recenze uživatele

Rozporuplný a zvláštní film těžký na hodnocení, na jednu vidět Labudu a Hrušínského jako mafiány a Herze jako Araba bylo super, dost vtípků se povedlo, nicméně celkově z toho úplně dobrý pocit nemám a hlavně tomu chybí nějaké pořádné rozuzlení. Je to až příliš přeplácané a chaotické a spíš než na dobrou dějovou linku to sází na herce a vtipy. A hudební výstup Jany Kratochvílové byl řečí moderního jazyka jedno velké WTF. Celkově se to dostává na pomezí dvou a tří hvězd, nakonec dávám dvě. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Berte. Vy si to jistě zasouložíte." Je až komické, jak komický není jen tento film, zcela zapadající do ranku sedmdesátkových a osmdesátkových ulítlých komedií, ale i pozadí jeho vzniku. Herz jej totiž natočil čistě jen z existenčních důvodů na žádost tehdejšího socialistického ministra vnitra. Komedii o italských mafiánech střetnuvších se a převezených malými českými podvodníčky v socialistickém Československu. No, řachanda jak prase. Naštěstí je to i přes jistou přestřelenou karikaturnost některých postav a zbytečně přehnanou ztřeštěnou náhodovost v závěru docela zábavné a oplývá to zajímavými postavami ve skvělém hereckém podání (Hrušínského kočičí pověry testující Padre, Herzův vynikající falešný Arab a i ta Kořínková se od Holek z porcelánu hezky vyvinula ve všech směrech). Jen nechápu, proč jsem o tom filmu dodnes nevěděl? ()

Galerie (41)

Zajímavosti (13)

  • Natáčení večerní scény na Via Venetto v Římě muselo být několikrát přerušeno kvůli fotografujícím turistům, kteří měli herce za opravdové mafiány. Až když se dozvěděli, že se jedná o natáčení filmu, tak s fotografováním přestali. (raininface)
  • Juraj Herz obsadil Ladislava Gerendáše (mafián) do filmu, aniž by znal jeho jméno. Vyhlédl si ho z účinkování v hudební skupině Banjo Band. (JoranProvenzano)
  • Poslední natáčení Jiřího Hrzána, zemřel tragicky v průběhu natáčení a všechny scény s ním musely být přetočeny s nově obsazeným Miroslavem Středou. Film neobsahuje jediný záběr s hercem, ale Hrzán zůstal pietně kreditován v titulcích. (BoredSeal)

Související novinky

Marián Labuda 1944 - 2018

Marián Labuda 1944 - 2018

05.01.2018

Ve věku 73 let zemřel náhle slovenský herec Marián Labuda. Syn krejčího a nadšený ochotník absolvoval divadelní fakultu VŠMU v roce 1965 a hned nastoupil do činohry Slovenského národního divadla. O… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno