Reklama

Reklama

Pitbull: Nové pořádky

(festivalový název)
  • Polsko Pitbull. Nowe porządki (více)
Trailer

Obsahy(1)

"Stane se vražda. A já u toho budu. A říkám ti to jen proto, že mi to nebudeš moci dokázat." S těmito slovy se Boguslaw Linda, v roli gangstera zlomeného minulostí, vrací na plátna kin. Ve filmu Patricka Vegy Pitbull. Nové pořádky se takto vysmívá policistovi přezdívanému Majami z mokotowského (čtvrť ve Varšavě) policejního oddělení. Když Majami začíná rozpracovávat skupinu gangsterů, jeho cesta se protne s policisty z předchozího Pitbulla - Gebelsem, Igorem a Barszczykiem. Ukazuje se, že oddělení vražd z paláce Mostowskich (zde sídlí Ředitelství policie hlavního města) vyšetřuje mokotowskou skupinu v případu "Gangu sekáčů prstů", který je zodpovědný za sérii únosů a zabíjení. Policisté z obou oddělení začínají chápat, že narazili na jednu z nejsilnějších kriminálních organizací v Polsku, a pokud chtějí uspět, musí spolupracovat. (kamals)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (53)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Radek, Radek, tu Jarek. Przyjechaj do Polski, prosze bardzo! Mame dużo problemów! Przyjechaj! A Radeček v klídku odpovídá - s krimošema? Stejný, jak u nás, nekňučte. Ale kinematografii jste dostali úplně jinam, speciálně v této trilogii na téma ,,jak bojovat se zločinem, systémem a libidem". Takže gratuluji a naserte si, uraženě budeme dělat zagorky. (Za úvodní vsuvku děkuji Těžkému Pokondru. Těm čurákům.) ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

ten smell of US films tam rozhodne je. Patryk Vega ako reziser v klude svojho obyvaku pozeral US gangster filmy a evidentne rozmyslal, ako to pretransformovat do realii Rzeczpospolitej. A pretransformoval to tak, ze genialne. Brutalny, tvrdy film, kde mafia prerasta s polskou policiou a do toho ide dalsi gang. Extra brutalny a tvrdy. Vega ako reziser ukazal velky rezisersky talent, to sa neda popriet. Opat humor tu nebude, s humorom treba opatrne, a jednak nemal som vtipnu kasu, nechcelo sa mi ju robit. Tu humor nebude, ne, ne. Ten jeden uzivatel, ktoreho nemam rad /Radko/ blaboli cosi v tom zmysle, ze nasilne sceny boli samoucelne. Mozna ze i jo, ale jebal pes. Teda zase pardon, ja sa ospravedlnujem a filmovo teoreticky som chcel napisat ze ambivalentna determinacia je ad hoc na mieste : 85 % ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Nesmírně vtahující a vrstevnatá záležitost z Polska, vedle níž tuzemské počiny stejného žánru vypadají jako pořady pro děti předškolního věku. Pitbull. Nowe porządki Vás především zaujme svým příběhem a neuvěřitelnou plejádou postav, v nichž se ale díky svižnému a přehlednému scénáři nebudete ztrácet. Rovněž zde musím zmínit i kameru a nekompromisní akční stránku, která je zde dotažena téměř k absolutní dokonalosti. Ve finále tedy zamrzí pouze občasná hluchá místa, které už tak dlouhou stopáž ještě více natahují. Až na tento detail se ale jedná o povedené a syrové dílo, které byste rozhodně neměli minout. Skvělá práce! ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Rozporuplný nářez, kde je dost pozitiv i negativ. Pozitiva - surové, někdy i dost temné, polští chuligáni, negativa - zkratkovité, přepálená stopáž i tempo, některé slabší herecké výkony. Kdyby se více vypiloval přespeedovaný scénář, občas se zpomalilo a šlo se na věc trpělivěji mohlo to být fakt skvělé. Každopádně svěží počin s potenciálem. 69%. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

S prvním Pitbullem neexistuje vlastně žádná souvislost, kromě existence několika stejných postav a že tu máme další drsnou police story po polsku. Parádní akční krimi ovšem bez mainstreamové vyprázdněnosti.  Syrové a kruté, ale až příště i  naturalistické.  Linda opět dokazuje, že pro role hajzlů se zkrátka narodil stejně jako třeba náš pan Přeučil.  Ale není to jen o něm, pro mě zatím neznámí herci tu sehrávají nepočítaně malých či větších, krutých, absurdních a mnohdy i směšných (obrovský trotl přezdívaný Strach je k nezaplacení) etud, které dohromady dávají až ohromující mozaiku drsného kriminálního příběhu o cajtech a gangsterech. A hranice mezi nimi je velmi tenká.   Cztery, kurwa. ()

Galerie (86)

Související novinky

Nelítejte za filmem, zůstaňte v Praze!

Nelítejte za filmem, zůstaňte v Praze!

23.10.2016

3 kinosály, 4 země, 5 workshopů, 5 dní, 18 hostů, 40 filmů. MFF 3Kino – Praha 2016 proběhne ve dnech 2. až 6. listopadu ve dvou sálech kina Atlas, ale nově i v kině Evald. Festival se i letos… (více)

Reklama

Reklama