Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sarah Jordan (Angelina Jolie), společensky velmi dobře postavená mladá žena, žije v Londýně a jednoho dne náhodou vyslechne naléhavou prosbu nezvaného hosta - humanitárního pracovníka, dr. Nicka Callahana (Clive Owen). Žádost o pomoc pro zbídačené děti, o které muž pečuje, zcela změní její život. Je přitahována Nickem i jeho případem a naráz se rozhodne připojit se k němu, opustit klidný život v Londýně a přacovat po jeho boku v utečeneckých táborech. Nesnadný úkol dovede Sarah do podivných míst, kam přijde množství lidí, ale jen málokdo přežije. Brzy zjistí, že tvrdé podmínky, které zařívá - a její rostoucí přitažlivost k charismatickému a nevypočitatelnému doktorovi - v ní zažehnou touhu po zachraňování lidských životů... a je odhodlána riskovat ten svůj. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (142)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Snímka veľmi pôsobivá a fascinujúca. Som veľkým zástancom americkej produkcie, pretože som presvedčený o tom, že americkí tvorcovia dokážu natočiť a to komerčne veľmi úspešnú, akúkoľvek tému. A to napriek všetkým tým odporcom, ktorí americkú kinematografiu hania. Nesklamal ma v žiadnom prípade ani tento film. Je len ďalším dôkazom toho, že jeho tvorcovia dokážu divákovi "naliať" do duše toľko veľa bolesti a utrpenia, biedy, choroby a to v dnešnom "našom" civilizovanom svete, kedy drvivá väčšina z nás nevie nájsť a doceniť ľudské a životné hodnoty. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Veskrze průměrný film, který pracuje s vděčným tématem lidského utrpení v nejrůznějších koutech světa plus s neméně vděčným tématem osudové lásky. Bohužel je ale chvílemi příliš sladkobolný (na konci je to už dotažené k nesnesitenosti) a také jaksi nicneříkající, nepůsobivý. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Uff... Na jednu stranu opravdu silný zážitek, na druhou stranu ho ubíjejí nudnější scény, které se s těmi krutými neustále střídají. V každém případě se film může pyšnit dobrými hereckými výkony (především trio Jolie, Owen, Emmerich), jemnou hudbou Jamese Hornera a hlavně celou první třetinou. Počínaje snobským banketem, přes hození banánu doprovázené salvou smíchu (za který bych mimochodem všechny přítomné bezváhání do jednoho smějícího se idiota postřílela), přes odjezd hlavní hrdinky do zahraničí, přes nalezení na kost vyhublého dítěte, přes zabidlování v táboře, až po její odjezd zpět domů. Tahle část byla pro mě skutečně kritickou, protože při záběrech na zubožené a zmrzačené obyvatele tábora, jsem měla každou chvíli problém zadržet slzy... Druhou silnou částí pro mě byla scéna, ve které figurovali čtyři Rudí Kmérové, všichni hlavní hrdinové, miminko, jeho maminka a ruční granát. Tuhle scénu se nebojím nazvat šílenou, protože skutečně byla a musela jsem se neustále ptát sama sebe, zda-li je vůbec možné, aby existovali takovéhle svině... Poslední opravdu dobrou částí je snaha hlavní hrdinky o záchranu své (ne)tajné lásky a následný neočekávaný konec. Ale i přes některé opravdu geniální scény nemohu zapomenout na zbytečně dlouhé pomlky mezi jednotlivými "misemi" a možná mi nesedělo i samotné střídání misí. Myslím, že jedna lokalita ve stylu "Slz slunce", by byla mnohem lepší... ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Celkem dobré drama, které určitě zaujme a jedno dobré shlédnutí je v tomto případě na místě. Příběh je dost dobrý, drama, válečný, trocha romantiky a podobné žánry a věci ve filmu fungují dostatečně. Herecké obsazení je na tom celkem dobře. Dvojice herců Angelina Jolia a Clive Owen se vyvedly. Délka filmu je trochu potíž, některé scény jsou nudné a ntahované, prospělo by také více akce. Nic víc, nic míň. Jinak film už asi dopadnout nemohl. Hudba průměr. Celkově hodnotím na 60% = *** ()

k212 

všechny recenze uživatele

Ač zaobalen do omáčky lásky, ač schematicky klišovité jednání hlavní hrdniky, ač moc hezký obličej na humanitárního lékaře, film má poslání a myšlenku. To všechno hollywoodské jde stranou, protože děj se dotýká citlivých míst, nutí k zamyšlení, nic neřeší (a když ano, tak jen na velmi krutě krátké okamžiky), jen ukazuje. Je hodně cítit, že film vznikl hlavně za tímto cílem a kdyby nebyl tak naoko hezky zaranžován nedostalo by se na něj tolik lidiček, takže příměr " názorná učební pomůcka" je namístě. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

toto je drama, s naprosto odlišnými dvěma částmi filmu! Ta první aspiruje i na 5* ohodnocení! Nástup Cliva Owena je naprosto ohromující( viz scéna s banánem - nutno viděti ), ale bohužel se jedná o předčasný vrchol snímku. Druhá polovina filmu se " utápí " v přespříliš romantickém duchu. Velká škoda, potenciál snímku byl opravdu veliký! Nebýt excelentího Cliva Owena v roli humanitárního pracovníka dr. Nicka Callahana , který snímek posouvá o stupínek výše, jednalo by se o zcela tuctovou záležitost. Dávám 3 a 1/2 *, přičemž min 1* je za skvělého Cliva! ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem přemýšlela, který herec (kromě B.B. Thortona) by vedle Anjeliny Jolie nevypadal jako její slabší polovička. Ani ve snu by mě nenapadlo, že to bude zrovna Clive Owen, který v tomhle filmu našel charisma, které mu schází u podstatně dražších a ambicioznějších filmů. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Hranice zlomu je film, ktorý sa hodí ako skutočný príbeh na nedeľný večer na verejnoprávnej televízii. Tak som ho aj videl. Pripomínal mi skôr nejakú taliansku televíznu drámu s miestnimi hercami, ako vysokorozpočtový hollywoodsky veľkofilm. Podobné typy filmov by mali mať oscarové ambície, v tomto sú Hranice zlomu podobným prípadom, ako Angelinino Mighty heart. V konečnom dôsledku, aj napriek prostrediu, iba neambiciózna melodramatická omáčka. ()

meave 

všechny recenze uživatele

Tie zábery z miest, ktoré nikto nechce vidieť u mňa posunuli hranicu o jednu hviezdu. Pretože moje srdce sa pohlo a keby sa pohli milióny sŕdc, tak by to možno bolo inak. Možno nie filmy, ale povinná osobná návšteva a pre každého dobre živeného a večne nespokojného...snívam, ale zmieriť sa nechcem... ()

predators 

všechny recenze uživatele

Sladilo se sladilo, až jsem z toho málem dostal cukrovku. Jenže se místo třtinového cukru použilo umělé sladidlo jménem Jolie and Owen a vznikl tak dokument o chudobě a utrpení ve světě s nejdražším kastingem. 50% ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Dobrý úmysl nestačí. Angelina Jolie a Clive Owen na výletě v Etiopii (točené v Namibii), Kambodži (točené v Thajsku) a Čečně (točené v Kanadě). Je to dobře natočené, ale dolů to sráží schematický scénář a občas neskutečně patetické dialogy. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Silná téma, ktorá aj neznalcom ukáže, ako sa v skutočnosti humanitárne pomáha. Obsadenie Angeliny je v tomto prípade viac než príznačné, Clive tu tiež vhodne zapadol napriek herectvu na polovičný úväzok. Scéna s dieťaťom s granátom otrasie každým a budete ju sledovať bez dychu. Záver prekvapil, skôr som čakal že to dopadne ako v Rollandovej novele Peter a Lucia. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Skutečnost, že denně umírají tisíce lidí hlady a ve zbytečných válkách je mi známa a myslím, že si rozhodně zaslouží větší pozornost než skandály celebrit. A lidi na západě by měli řešit raději tenhle problém než barvu dlaždiček v nové ikea kuchyni, ovšem to nic nemění na faktu, že tenhle film je hodně laciný tah, plný těch nejprostších klišé a památce a práci humanitárních odborníků nedělá až tak dobré jméno. Milostný příběh postrádá věrohodnost, dialogy jsou jak z telenovely, chemie mezi jinak skvělými herci se nedostává a mnohem větší prostor dostává akce, díky které pak celé finále a ústřední motvi vvyznívá do ztracena. Jinak zdatný akční režisér campbell vyloženě selhává v neakčních scénách, nedobře volí kompozici záběrů, která se střetává s dokonalou výpravou a barevnými filtry. škoda, že je scénář předvídatelný bez trochy originality, námět si pozornost určitě zaslouží. Takhle je to jen průměr, nic víc ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Film, který mohl být o lidské zodpovědnosti, ale není. Stejně tak daleko má do romantické komedie a na drama se málo věnuje dilematům hlavních hrdinů. Je prostě o dvou bláznech, co chtějí spasit svět (kdyby chtěli jet do Iráku, zaručeně je tam někdo podřeže), ačkoliv, jak zazní v Obchodníkovi se smrtí, stejně nemůžou všem pomoct. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

No, asi to nebylo nic moc, když jsem po výletě do Kambodži usnula a probudila se v momentě, kdy Angelina šlápla na minu. Co si pamatuju, tak celkem mdlí herci a silné obrazy lidské chudoby, které však na záoadního člověka asi nebudou mít ten správný dopad. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Tématicky velmi zajímavé drama, které se tak trochu nešťastně utápí v šablonovitém ději a zbytečném sentimentu. Filmu nechybí silné scény (dítě s granátem, Rudí Khmérové, sup a dítě... ), ale problém je v tom, že jakmile skončí, následují většinou dlouhé pohledy na drsného Clivea a Angelinu s trochu úsměvnou ofinkou a všechno je v tu ránu ztraceno. Campbell odvedl solidní práci, ale ty dvě hodiny stopáže bych přeci jen trochu zkrátil. ()

Reklama

Reklama