Reklama

Reklama

Hellraiser IV: Bloodline

  • Česko Hellraiser: Pekelný jezdec (více)
Trailer

Píše se rok 2127. Předurčen k uzavření pekelné brány jednou provždy se Dr. Merchant vydal na misi v boji proti zlu. Ta započala již v 18. století, kdy jeho předek sestrojil ďábelskou schránku, která otevírá bránu do pekel. Celé generace se snažily zlu zabránit, ale až Dr. Merchant nad ním zvítězil. (MIDO FILM)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Vypadá to, že jsem asi viděla nějaký jiný film. Od těch zdejších, bídných 44% a záplavy negativních komentářů jsem raději nečekala žádné extra dílo a byla jsem více, než mile překvapena. Vypadá to tak, že právě zde zmiňované bídné zpracování, mizerný scénář či absence atmosféry patří k tomu, co se mi na Bloodline velmi líbilo. Scénář mi přišel snad jeden z nejlepších ze všech dosavadních dílů, Pinhead byl ve své "pekelné" formě snad více, než kdy jindy a dostal zde také patřičné množství prostoru, aby mohl přednášet své myšlenky a názory o Bohu, pekle, utrpení, touze a ostatních věcech, o kterých rád hovoří. Pro mě po Hellraiser III: Hell on Earth nejlepší díl. Očividně však jen pro mě:) ()

Heroine 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl byl tak strašně slabý, když si to porovnám s prvním dílem. Skoro bych řekla, že byl zatím nejhorší. Nikde nic zajímavého, tentokrát ani trikově. Jakákoli děsivost se naprosto vytratila, spolu s logikou. Celé to skákání ze století do století se k tématu vyloženě nehodí. Myslím že tohle se nepovedlo. ()

Reklama

gogos 

všechny recenze uživatele

Zákaldní linie příběhu byla tímto dílem totálně zničena... Scénář prakticky o ničem, gore efekty se téměř vytratili, cenobité přijdou až v závěru, Pinhead je jen snůška keců a ani zdaleka film nedosahuje kouzla a napětí prvních dvou dílů. Po třetím díle jsem čekal nastartování nové linie příběhů, něco jako u Pátku 13., ale to se bohužel nestalo. Doufám, že toto byl nejslabší článek celé serie a že se to dalším dílem napraví. Trocha napětí a pár světlých momentů zachrání alespoň nějakou hvězdičku pro film, ale víc jak 2* si bohužel nezaslouží. Francouzská linie se prostě nepovedla... ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tento díl byl původně jeden z těch, které jsem chtěl ignorovat. Ale zrovna v tomto případě jsem opravdu rád, že jsem se nakonec přemluvil a kouknul se na něj, protože čtyřka je patrně nejlepší díl celé série hned po jedničce. Výborná atmosféra, fantasticky rozšířená mytologie (a zároveň je zde odhaleno tak nějak všechno o původu kostky v několika časových rovinách - všechny výborné), Doug Bradley tu není příliš, ale naprosto tak akorát, a když je Pinhead na scéně, absolutně ji ovládá, jak je jeho dobrým zvykem. A ta sci-fi linka z budoucnosti tomu vůbec, ale vůbec nevadila. Veliké překvapení, které si opravdu zaslouží lepší hodnocení. Je to krátké, je to zajímavé a hlavně to celou sérii ukončuje. Kdyby byl tenhle díl opravdu poslední, bylo by to výtečné. Překvapivě povedené. Nedoceněný klenot. 75%. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

#4 Hellraiser. První díl ze série Hellraiser, který se mi skutečně líbil. Nechme stranou veselé rámování v budoucnosti, které ale vlastně samo o sobě přináší vcelku logickou tečku za celým konceptem. Hlavní historická linka ovlivňující současnou je přesně tím, co mi na sérii nejvíc vyhovuje. Cenobitka Angelique je moje favoritka, dvojčata jsou taky fajn a vůbec to celé tak mile připomíná Vampýru Adriana Doylea. Jak to vidím celkově: H8, H5, H4, H11, H7, H2, H6, H1, H3, H10, H9. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (13)

  • Ve francouzštině jméno postavy Angelique (Valentina Vargas) znamená „andělská“, což je ironie vzhledem k tomu, že tato postava je ve filmu démon. (ČSFD)
  • Proslov Pinheada (Doug Bradley) ke členům ochranky: „Pain has a face, allow me to show it to you!" použila kanadská deathmetalová kapela Kataklysm jako intro k písni „Il Diavolo in Me" na desce "Epic:The Poetry of War" z roku 2001. (J.e.r.e.c)
  • Na Youtube existuje verze filmu nazvaná jako „Hellraiser 4: Bloodline Reconstruction Workprint“, která obsahuje scény navíc a je podobná verzi, kterou chtěl natočit režisér Kevin Yagher, než mu to filmové studio zamítlo. (ČSFD)

Reklama

Reklama