Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Stanley Yelnats (LaBeouf), kterého pronásleduje smůla způsobená starou rodinnou kletbou, je poslán do tábora Zelené jezero, kde se jeho život ocitne v nebezpečí. V táboře je ale uvězněn a se svými spoluvězni - Squid, Armpit, ZigZag, Magnet, X-Ray a Zero - jsou přinuceni strážkyní tábora (Weaver) a jejími dvěma kumpány k tomu, aby zdánlivě bezdůvodně kopali jednu jámu za druhou. Ve skutečnosti však k tomu důvod existuje a Stanley musí spolu se svými spoluvězni držet pohromadě, pokusit se odhalit skryté tajemství a jednou provždy zlomit kletbu rodiny Yelnatsů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Hezké, milé, příjemné a téměř doslovné převyprávění knihy Louise Sachara (která mi vždy připadala jako ideální scénář). Zajímavě provedené prolínání minulosti a přítomnosti, lehce mystická atmosféra a hlavně kvalitní hudba. Shia LaBeouf byl sympaťák už jako mladý klučina a Zero Khlea Thomase si mě získal už v prvních minutách filmu. Starší herci formátu Sigourney Weaver a Johna Voighta přihrávají mladším kolegům, kluci z kempu jsou sympaťáci (obzvláště Škubal)... ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Nadmíru povedený rodinný film s malou porcí mystických prvků, které jsou velmi přesně dávkované (stejně jako flashbacky z "westernové" minulosti) a skvěle tak fungují. Mladý LaBeouf je ve filmu dobře obsazený a na svůj věk předvádí již autonomní výkon. Dospělým postavám vévodí suverénní Jon Voight, který si svou postavu mírně psychotického dozorce vyloženě užívá (ne že by se ale Weaverové nebo Nelsonovi dalo něco podstatného vytknout). 80% ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Četl jsem knížku a dodnes ji mám vystavenou mezi mými nejoblíbenějšími knihami, proto jsem byl zvědavý, jak si s filmem poradí Davis a popravdě řečeno mě ani nezklamal ani nenadchnul. Pěkná vizuální stránka, ale ne příliš zdařená atmosféra. V knížce totiž nešlo zas až tolik o komedii, ale spíš o drama. Každopádně svoje kouzlo má i film. Proto moje hodnocení 3 pěkné hvězdičky a pokud chcete zažít dobrodružství jak se patří, tak radši knížku než film a nebo obojí zaráz - věřte mi! :-) ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Mišmaš všeho možného a nemožného v laciném třpytivém obalu. 1) Mám rád, když nevím, kudy se film bude dále ubírat, protože je dějová zápletka rafinovaná nebo alespoň složitá. Tady ovšem je všechno jasné hned na začátku, pokud tedy připustíte, že jde o dobrodružnou komediální westernově fantasijní romantickou pohádku pro děti i dospělé s nádechem dramatu a thrilleru. K tomuto poznání ovšem divák dospěje až někde přinejmenším v polovině filmu, protože až do té doby si říká, že to snad autoři nemyslí vážně a že pejsek s kočičkou už svůj dort upekli, tak proč tito američtí epigoni. 2) Když pak není jasný adresát, není divu, že výsledný dojem z filmu je přinejmenším rozporný. V podstatě zbytečná dvojkolejnost příběhu s historickými flashbacky vše jen zdržuje. 3) Film jsem shlédl vlastně kvůli mému oblíbenci, tehdy 17letému Shia LaBeoufovi. Ani bych ho v jeho nevýrazném hereckém projevu snad nepoznal (ono taky nebylo moc, co hrát). Vetřelkyně Weawerová tomu taky moc nedala, ani ty pomalované australské ještěrky si moc nezahrály, takže jediný zajímavý výkon jsem zaznamenal u Jona Voighta. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tohle me fakt prijemne prekvapilo. Film sice zacne jako takova rodinna komedie o nepravem obvinenym klukovy, kterej si trest odpykava na tabore kopanim der, ale za chvily do toho zacnou tvurci prokladat flashbacky z minulosti, film zacne nabirat na lehkym tajemnu a po chvily uz jsem byl fakt zvedavej, o co ze to vlastne jde. Sice samotna pointa se da odhadnout uz pred koncem filmu, ale vubec to nevadi. Navic Shia je tu docela sympatak a Jon Voight se svym harem je fakt perfektni. A nesmim zapomenout na uchylackyho Henry Winklera. I kdyz si tvurci mohli odpustit silene happy-endovej konec a neustaly, misty uz neverohodny, nahody, musim uznat, ze se mi film libil hodne a i pres svoji delku skoro dvou hodin ani chvilku nenudi. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (11)

  • Básnička, kterou čte slečna Katherine dětem a Sam ji dokončí, je "Annabel Lee" od Edgara Allana Poea. (Morien)
  • Herec Nathan Davis, který hraje Stanleyho Yelnatse II (Stanleyho dědečka), je otec režiséra Andrewa Davise. (Morien)
  • Patricia Arquette se pro roli "Kissing Kate Barlow" musela naučit jezdit na koni. (Morien)

Reklama

Reklama