Reklama

Reklama

Hellraiser III: Peklo na Zemi

  • Česko Zplozenec pekla 3: Peklo na zemi (neoficiální název) (více)
Trailer

Peklo otevřelo své chřtány a vpustilo démony do našeho světa. Když si zhýralý playboy P. J. koupí podivnou skulpturu, ve které lze rozeznat obrysy zvláštní lidské hlavy pobité hřeby, netuší, že tenhle netradiční kus umění mu navždy změní život. Poté, co je Pinhead oživen a přiveden do našeho Světa, musí mu P. J. vodit krvavé lidské oběti. Na stopu tajemství prokleté „Kostky“ se tentokráte vydává reportérka Joey, která se musí vypořádat se zcela novou skvadrou pekelných démonů. (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Od druhého dílu další kvalitativní propad, Hell on Earth už je opravdu pouze hloupým béčkem. Pinhead a noví cenobité (mimochodem značně nepovedení) dostali konečně dostatek prostoru, ale zase ztratili veškerou svou pekelnou eleganci, takže jejich přehnaný výskyt hodnotím bohužel spíš negativně. Scénář je dost prabídnej, tolik úchvatná atmosféra prvního (a částečně i druhého) dílu se absolutně vytratila. Jediné, co se trochu zlepšilo, jsou triky, ale posun není nijak výrazný, takže jej do svého hodnocení nemůžu započítat. Druhá, akčně béčková polovina alespoň zachraňuje nesnesitelně nudnou polovinu první, takže dám silné dvě hvězdičky, ale bojím se, bojím, dalších dílů. Mé pořadí: H1, H5, H2, H7, H3, H4, H6, H8 ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Třetí část kultovní série (i když za kultovní se dají nazvat pouze první dvě) se tentokrát přesunul do Ameriky, a to konkrétně do New Yorku. Pinhead, uvězněný v podivném sousoší, se brzy dostává na svobodu a při honbě za Lemarchandovou kostkou rozsévá v centru velkoměsta smrt a zkázu... I když kvalitativní sešup je tu znát, pořád je to slušná a krvavá sranda. Trojka oproti starším bratříčkům ztrácí na tajemné atmosféře, za což velkým dílem může absence virtuózního guru Christophera Younga, za to nám to kompenzuje velkou dávkou gore a akce. Úchvatná scéna je například masakr na diskotéce a akčně pojaté řádění Cenobitů v ulicích města. Pinhead si obstará několik nových pomocníků, a mezi jeho nejpůsobivější výtvory patří J.P. Cenobit, Camera Head, C.D. a Barbie. Sám režisér Hickox si tu střihnul malou roličku jednoho z vojáků ve Vietnamu, a pak tu bleskově přeblikne na jednom z televizních kanálů. Oproti následujícím "majstrštykům" se Hell on Earth dá ještě s čistým svědomím vřele doporučit. ()

Reklama

brutale 

všechny recenze uživatele

Už nie tak dobré pokračovanie (ako z 1 na 2), ale bohužial posledné čo stojí za zmienku! Nebolo by na škodu, držať sa dvojky a už nekriesiť Pinheada, ale to by sme boli ukrátený o Pinheadove vyčíňanie v mestkých uliciach, ktorý si tvorí nových cenobitov. Film má trošku iný kolorit ako predošlé časti. Snímka ponúka originálne gore scény a výborné monológy pinheada! Peklo v podobe Pinheadovho tela masakruje desiatky obetí na počkanie a počúva zvuk náreku v doprovede melódie rezu mäsa žiletkou! Hellraiser III je absolútne geniálny spôsob zhmotnenia pekla a bolesti postavené na voľbe človeka! ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Doug Bradley je borec! Vo tom žádná! Ovšem hlavní hrdinka je zde celkem stupidní Princip prvních dvou dílů, včetně jako Frank Cotton se sice vytratili, ovšem od tohoto dílu se série bude asi ubírat jiným směrem. Noví cenobité jsou luxusní, hudba taktéž. Scénář trochu pokulhává a několik lekaček a vypjatějších momentů si tu každý najde. Průměrný hororový snímek a solidní díl velkolepé serie... ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Oproti dvojce, která se odehrává převážně ve dvouch místnostech Leviatanova labirintu, je tento díl tvořen i venkovníma záběrama z města. Scény jsou akčnější a rychlejší. Nádherný je třeba průchod Discotékou přes Metalové sekce až do třetího patra, kde se nachází Restaurace a hudební doprovod na housle...to vše v Boiler clubu. Pak jsou tady taky záběry z Vietnamské války. Pinhead ( Doug Bradley )....kdo jiný....přichází efektně na scénu asi po půl hodině filmu a strašně mu to sluší. Oblečení na míru a hřebíky v hlavě vypadají jako piercing. Je to zvláštní a přitažlivá postava. CITÁT : J. P. MONROE ( Kevin Bernhardt ) - Ježíši Kriste. PINHEAD - To snad ani ne..... A má i nové pomocníky, tentokráte " kompars " z lidu. Cenobit CD The DJ - Brent Boltthouse.... Cenobit Rick The Barman - Peter Atkins a další necenobitská postava je Voják č.2 - kterého si zahrál osobně režisér snímku - Anthony Hickot. Ve filmu se zjevuje skupina ARMORED SAINT se songem Hanging Judge http://www.youtube.com/watch?v=hO6IZC2VkAo a zazní zde i Hellraiser od Mötorhead : http://www.youtube.com/watch?v=B3jPltwJkoM Film získal Cenu publika na Brussels International Festival of Fantasy Film. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (14)

  • Původní filmový plakát měl zobrazovat křičící hlavu Pinheada (Doug Bradley). To se ale MPAA zdálo příliš drastické. Miramax proto využil fotografii Pinheada z prvního filmu a argumentoval tím, že již byla použita v minulosti, tudíž je vyhovovující. MPAA to uznala a dala této verzi plakátu povolení. (skinny9)
  • Film získal Cenu publika na Bruselském mezinárodním festivalu fantasy filmů. (Terva)
  • Ačkoli postavu Sandy hrála na plátně herečka Aimée Leigh, její inkarnaci bez kůže ztvárnila silně nalíčená Paula Marshall a Leigh jí propůjčila hlasový doprovod. (ČSFD)

Reklama

Reklama