Reklama

Reklama

Hellraiser III: Peklo na Zemi

  • Česko Zplozenec pekla 3: Peklo na zemi (neoficiální název) (více)
Trailer

Peklo otevřelo své chřtány a vpustilo démony do našeho světa. Když si zhýralý playboy P. J. koupí podivnou skulpturu, ve které lze rozeznat obrysy zvláštní lidské hlavy pobité hřeby, netuší, že tenhle netradiční kus umění mu navždy změní život. Poté, co je Pinhead oživen a přiveden do našeho Světa, musí mu P. J. vodit krvavé lidské oběti. Na stopu tajemství prokleté „Kostky“ se tentokráte vydává reportérka Joey, která se musí vypořádat se zcela novou skvadrou pekelných démonů. (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

dwi 

všechny recenze uživatele

Bylo jen otázkou času, kdy Pinhead rozevře své sítě bolesti a utrpení do našeho světa. Třetí díl této série se vyznačuje nejvíce vizualitou a osobou samotného Pinheada, avšak jeho největší slabinou zůstává scénář, který v některých chvílích sklouzává někam úplně jinam, než by ho bylo hodno. Odpoutáme-li se však od kostrbatějšího děje a necháme-li se unášet zvrhlou pekelnou fantazií, dostaví se solidní zážitek. Celkem nechápu, proč je tento díl tolik odsuzován. Démonický Pinhead tu naopak dostává více prostoru než v předchozích dílech a často vytýkaná "slabější" atmosféra této části zůstává v mezích předchozích dvou dílů. ()

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Hellraiser a jeho znovu povstání z demonické sochy. Jo ta socha byla dobrá, ale oproti prvním dvoum dílům je to dosti slabé. Mnoho opravdu hluchých míst beze šťávy. Konec průměrný, nový démoni se mi zdá nemají takový styl jako měli jejich předchůdci. Cdčkovač a kameraman, to už je trochu zbytečně kýčovité a ta kuřačka, nevím kdy byla horší zda živá nebo po smrti. Když nad tím tak přemýšlím byl to hooodně slabý horor s pár výjmečně světlými okamžiky (ta socha se mi celkem líbila). ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Od druhého dílu další kvalitativní propad, Hell on Earth už je opravdu pouze hloupým béčkem. Pinhead a noví cenobité (mimochodem značně nepovedení) dostali konečně dostatek prostoru, ale zase ztratili veškerou svou pekelnou eleganci, takže jejich přehnaný výskyt hodnotím bohužel spíš negativně. Scénář je dost prabídnej, tolik úchvatná atmosféra prvního (a částečně i druhého) dílu se absolutně vytratila. Jediné, co se trochu zlepšilo, jsou triky, ale posun není nijak výrazný, takže jej do svého hodnocení nemůžu započítat. Druhá, akčně béčková polovina alespoň zachraňuje nesnesitelně nudnou polovinu první, takže dám silné dvě hvězdičky, ale bojím se, bojím, dalších dílů. Mé pořadí: H1, H5, H2, H7, H3, H4, H6, H8 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

S každým dalším zhlédnutím se mi líbí trojka víc a víc. Skvělá roztančená scéna s řetězy na operačním sále, bezchybné stažení z kůže, masakr na diskotéce a peklo v ulicích. Prolínání světů, surrealismus, dekadence a vtipný Pinhead v kostele. Tajemnost a bizarnost prvních dvou dílů se sice poněkud vytratila, zato výživné gore nechybí. Snad jen noví cenobiti za moc nestojí a místo metalu či hard rocku bych raději (hlavně na diskotéce) slyšel gothick rock. A nemění na tom nic ani velká jména jako jsou KMFDM či House of Lords, ba ani samotní hardrockoví bozi Motörhead - byť jejich Hellraiser šlape pěkně... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tajemno odstraněno, cákanců neskutečné množství. Trošku nerozumím obalu kde jsou vyobrazeni Cenobité, kteří zde nehrají, namísto nich jsou zde vytvořeni noví, ale nejsou nijak zvášť úchvatní. Možná ten rekreační kameraman co má objektiv místo oka. Doug Bradley opět ukazuje svoji civilní přívětivou tvář. Kdo má rád atmosférické horory ten ještě ani při tomhle díle nemůže sáhnout vedle. 60% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (14)

  • Scénárista Peter Atkins se měl původně ujmout režie, ale studio se domnívalo, že nemá dostatek zkušeností. Zahrál si tak alespoň barmana a Cenobita Barbie. (HellFire)
  • Scéna ze staveniště na konci filmu se natáčela na půdě univerzity Wake Forest v Severní Karolíně. (HellFire)
  • Ačkoli postavu Sandy hrála na plátně herečka Aimée Leigh, její inkarnaci bez kůže ztvárnila silně nalíčená Paula Marshall a Leigh jí propůjčila hlasový doprovod. (ČSFD)

Reklama

Reklama