Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Simona Kartousová, dcera ředitele místního kulturáku a Filipova matka, se ztratila. Její otec úkoluje policisty ze Špalkova oddělení, aby ji co nejdříve našli. Jen Filip ví, že tady jde o život. O jeho život. (Česká televize)

Recenze (42)

Ozzy2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jediné, co mi na jinak dokonalém seriálu vadí, je přítomnost Judit Bárdos.pro mě je naprosto nevýrazná, vadí mi i v Bohémě.V takové roli by měla být mnohem energičtější herečka, stejně jako Lily Krallové ji nevěřím, že je prvorepubliková filmová hvězda.S tím nevinným, tuctovým ksichtíkem by měla hrát řádové sestry, nebo prodavačky. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já ty hrátky s časem žeru už od prvních řad Flashe a hlavně od mého loňského maratonu netflixovského Dark. Takže není třeba dlouhých debat o tom, že právě stojím tváří v tvář jednomu z nejosobitějších výplodů České televize. Mezi těmi kvanty serošů, co tahle stanice každým rokem vyplodí, se Svět pod hlavou dosti vyjímá. ()

Reklama

Fuksinka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po našlapaném pátém dílu muselo přijít zvolnění. Na mě ale asi bylo moc. Epizodka na chatě byla až na masový hrob celkem nudná. Paní Špalek celkem zbytečná. Ovšem rozehrává se nám tu něco, co by podle Honzy ani dohráno být nemělo. Scény na hřbitově se fakt povedly. Mysteri linka tentokrát parádní. Uvidíme jak se nám škatulata zahýbají. Šejbič určitě neřekl poslední slovo a ještě bude v příběhu v minulosti hrát velkou roli. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No vida! Humor se vrátil z pauzy a s ním se vrátily i hvězdičky. Tentokrát si vzal vše na zodpovědnost Klement Kratěna, podpořil ho i Alois Špalek se svými "subotnikami" a hned se nám vedle toho všechna vážná témata lépe vyjímají. Čím dál víc mi ale vadí Filipovo komatózní blouznění a výpadky, úplně zbytečně se narušuje plynulost děje, což je škoda. ()

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vtipné lanaření na sobotní brigádu. Ale motiv "kamarádit a pak podtrhnout žebřík" mi přišel dost jednoduchý a předvídatelný. A ten závěr byl skutečně wtf, udělat ze záporáka totálního blbce, který skončí na nejjednodušší trik, celkový dojem dost kazí. Úplně nejabsurdnější je ale role Jana Ciny. Ten má ztvárňovat budoucího mafiána, který má už teď dlouhé prsty, ale působí jako ustrašený chlapeček, který by se styděl koupit si v trafice cigarety. To už bych víc věřil Mariánu Labudovi roli Zátopka. Ale ruská ruleta byla dobrá. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Vůz, na kterém přivezou dlaždičky, je Praga S5T – nákladní třístranný sklápeč s hydraulickou rukou. (sator)
  • Mikrobus, kterým příslušníci SNB cestující na „sobotník“ u velitele Špalka (Václav Kopta), je Chavdar C-51, vyráběný od roku 1980 v bulharském Botevgradu nedaleko Sofie. Podvozek, převodovka a motor jsou shodné s nákladním automobilem Avia A31 a potřebné komponenty dodával do Bulharska n. p. Avia Letňany. V záběru odjezdu od budovy okresní správy SNB je ale použit postsynchron se zvukem autobusu Karosa ŠL 11 včetně typického hučení maďarské zadní nápravy Rába. (Martin_L)

Reklama

Reklama